У багатьох країнах Сходу широко поширений традиційний особливий хліб - лаваш, який не просто почитаємо, але і є просто національним надбанням. Вже дуже давно лаваш став улюбленим і в інших країнах світу, в тому числі і у нас. Багато вживають лаваш просто замість хліба, а багато хто готує зі всілякими начинками, що чудово доповнює не тільки перші страви, а й салати або інші закуски. Якщо ви теж не байдужі до цього своєрідного хлібу, хочу вам розповісти, що дуже легко приготувати в домашніх умовах лаваш на сковороді.
Ми пропонуємо вам спекти лаваш на сковороді, але це цілком реально зробити і на деку, тільки він вийде трохи більше, та й форму матиме прямокутну. Отже, приступаємо вчитися пекти лаваш, який, можливо полюблять всі ваші домочадці. У глибоку посудину засипаємо просіяне борошно.
У чашку кидаємо сухі дріжджі і коричневий цукор. Потім доливаємо половину води і ложкою добре перемішуємо до розчинення дріжджів.
Після цього розчинені дріжджі вливаємо в посудину з борошном. В ту чашку, де розчинили дріжджі, засипаємо сіль і доливаємо води, що залишилася. Теж змішуємо і переливаємо в миску з борошном та дріжджами.
Тепер додаємо оливкову олію і руками змішуємо всі інгредієнти, замішуючи тісто. Воно вийде досить рідким, тому досипаємо залишок борошна і добре вимішуємо. Замішане в мисці тісто накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 40 хвилин.
Після закінчення цього часу плівку знімаємо і перекладаємо тісто на плоску поверхню, трохи присипану борошном. Тісто обвалюємо в борошні, злегка приминаючи, формуємо гладкий шматок трохи довгастої форми і розрізаємо за допомогою ножа для тіста на 8 однакових частин.
Після цього з кожної скибочки тіста формуємо круглі кулі, які розгортаємо в коржі.
Далі ставимо на плиту сковорідку, розігріваємо і змащуємо злегка оливковою олією. Викладаємо на сковороду один приготовлений круглий коржик, розправляємо якраз за розміром сковороди і запікаємо, поки на поверхні почнуть утворюватися маленькі отвори. Потім перевертаємо лопаткою на іншу сторону і підсмажуємо до легкої рум'яності.
Готовий лаваш знімаємо і викладаємо на рушник. Таким же чином випікаємо всі приготовані вироби і складаємо на той же рушник, що і перший, після чого накриваємо другою половиною рушника.
Коли лаваш трохи охолоне, перекладаємо його на блюдо і подаємо до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти