Укр
Рус
Лаваші Випічка Східна кухня

Лаваш на сковороді

( 4.9091 4 511 11 оцінок)

1130 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Лаваш на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

У багатьох країнах Сходу широко поширений традиційний особливий хліб - лаваш, який не просто почитаємо, але і є просто національним надбанням. Вже дуже давно лаваш став улюбленим і в інших країнах світу, в тому числі і у нас. Багато вживають лаваш просто замість хліба, а багато хто готує зі всілякими начинками, що чудово доповнює не тільки перші страви, а й салати або інші закуски. Якщо ви теж не байдужі до цього своєрідного хлібу, хочу вам розповісти, що дуже легко приготувати в домашніх умовах лаваш на сковороді.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лаваш на сковороді" (на 100 грам)

  • Білки5.4 гр.
  • Жири7.5 гр.
  • Вуглеводи43.2 гр.
  • Калорії263 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ми пропонуємо вам спекти лаваш на сковороді, але це цілком реально зробити і на деку, тільки він вийде трохи більше, та й форму матиме прямокутну. Отже, приступаємо вчитися пекти лаваш, який, можливо полюблять всі ваші домочадці. У глибоку посудину засипаємо просіяне борошно.

Крок - 1
02

У чашку кидаємо сухі дріжджі і коричневий цукор. Потім доливаємо половину води і ложкою добре перемішуємо до розчинення дріжджів.

Крок - 2
03

Після цього розчинені дріжджі вливаємо в посудину з борошном. В ту чашку, де розчинили дріжджі, засипаємо сіль і доливаємо води, що залишилася. Теж змішуємо і переливаємо в миску з борошном та дріжджами.

Крок - 3
04

Тепер додаємо оливкову олію і руками змішуємо всі інгредієнти, замішуючи тісто. Воно вийде досить рідким, тому досипаємо залишок борошна і добре вимішуємо. Замішане в мисці тісто накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 40 хвилин.

Крок - 4
05

Після закінчення цього часу плівку знімаємо і перекладаємо тісто на плоску поверхню, трохи присипану борошном. Тісто обвалюємо в борошні, злегка приминаючи, формуємо гладкий шматок трохи довгастої форми і розрізаємо за допомогою ножа для тіста на 8 однакових частин.

Крок - 5
06

Після цього з кожної скибочки тіста формуємо круглі кулі, які розгортаємо в коржі.

Крок - 6
07

Далі ставимо на плиту сковорідку, розігріваємо і змащуємо злегка оливковою олією. Викладаємо на сковороду один приготовлений круглий коржик, розправляємо якраз за розміром сковороди і запікаємо, поки на поверхні почнуть утворюватися маленькі отвори. Потім перевертаємо лопаткою на іншу сторону і підсмажуємо до легкої рум'яності.

Крок - 7
08

Готовий лаваш знімаємо і викладаємо на рушник. Таким же чином випікаємо всі приготовані вироби і складаємо на той же рушник, що і перший, після чого накриваємо другою половиною рушника.

Крок - 8
09

Коли лаваш трохи охолоне, перекладаємо його на блюдо і подаємо до столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Люля-кебаб з яловичини в беконі - покроковий рецепт, фото 1 Люля-кебаб з яловичини в беконі 40 2 3 з 5 - детальніше -
Чізкейк без випічки - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк без випічки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Сирники класичні - покроковий рецепт, фото 1 Сирники класичні 40 1 3 з 5 - детальніше -