Укр
Рус
Лаваші Випічка Грузинська кухня

Лаваш грузинський

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

794 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Лаваш грузинський - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Якщо ви ніколи не були в Грузії, то звичайно, навіть не підозрюєте наскільки гостинна ця країна. Якщо свято або гості - то це пишне гуляння, страви найдавнішої кухні, і ясна річ, не обходиться без національного хліба, якому завжди відведено найпочесніше місце на чолі столу. Грузинський прісний хліб у формі товстого коржу - це не що інше, як лаваш, який запікають у домашній круглій печі. Це простий, на перший погляд, хлібний виріб готувати не дуже просто, але й не настільки складно, щоб не братися за цю справу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лаваш грузинський " (на 100 грам)

  • Білки6.5 гр.
  • Жири4.3 гр.
  • Вуглеводи52.7 гр.
  • Калорії277 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ми хочемо запропонувати вам досить легкий рецепт і навчитися самостійно готувати лаваш грузинський, який можливо замінить в вашому домі традиційний хліб. Підозрюю, що справжньої печі для випікання лаваша у вас немає, але не засмучуйтеся, вам вдасться це зробити за допомогою сковорідки. Тісто для лаваша можна замішувати на кілька днів, а потім просто тримати його в холодильнику і випікати кожен день свіжим. Але, слід врахувати, що діставати з холодильника слід трохи раніше, ніж безпосередньо перед випічкою. Перш ніж замішувати тісто, потрібно підготувати опару. Для цього просіваємо борошно і засипаємо в глибоку миску.

Крок - 1
02

Потім додаємо до неї сухі дріжджі. До речі, з цим інгредієнтом головне не переборщити, нехай навіть часу для того, щоб піднялося тісто, знадобиться більше. Зате готовий лаваш грузинський буде набагато смачніше, а ось дріжджами віддавати не буде.

Крок - 2
03

Тепер додаємо в борошно сіль і вливаємо невелику кількість оливкової олії. Після цього розсовуємо борошно по краях миски, утворивши невелику воронку і вливаємо теплу воду. Ні в якому разі не можна, щоб вода була гарячою, інакше тісто просто запариться.

Крок - 3
04

Акуратно руками починаємо замішувати тісто, поки не утвориться клубок м'якого еластичного тіста. Накриваємо його харчовим папером і залишаємо в теплому місці приблизно на годину, щоб підійшло.

Крок - 4
05

Десь зо три рази перемішуємо тісто, щоб краще розвивалися дріжджі і воно краще наситилося киснем. Потім викладаємо тісто, яке збільшилося в об'ємі вдвічі, на поверхню, посипану борошном. Трохи розминаємо його і за допомогою ножа ділимо на порції. Кожну порцію тіста трохи обминаємо і формуємо круглі кульки, які накриваємо рушником і залишаємо на 10 хвилин.

Крок - 5
06

По закінченню цього часу посипаємо стіл борошном, беремо по одній кульці тіста і розгортаємо її в тонкий корж. Склавши ці коржі на поверхні, накриваємо знову тісто рушником і залишаємо ще на 15 хвилин.

Крок - 6
07

Сковорідку з антипригарним покриттям ставимо на плиту і розігріваємо. На гарячу сковороду викладаємо тісто і підсмажуємо до легкої рум'яності. Потім перевертаємо на інший бік і знову підсмажуємо. Готовий рум'яний лаваш вийде ароматним, досить пишним і ніжним на смак.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Гречана каша - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша 40 6 2 з 5 - детальніше -
Свинячі ніжки - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі ніжки 5 4 3 з 5 - детальніше -
М’ясо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо з грибами 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Курка в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курка в духовці 120 6 2 з 5 - детальніше -
Печиво хмиз - покроковий рецепт, фото 1 Печиво хмиз 50 5 3 з 5 - детальніше -
Французький сирний соус - покроковий рецепт, фото 1 Французький сирний соус 20 1 2 з 5 - детальніше -