Цю оригінальну закуску легко приготувати вдома. Любителі шаурми по достоїнству оцінять рецепт, адже лаваш з куркою і овочами - краща альтернатива вуличного фастфуду.
Зніміть з курячої грудки шкірку і плівку. Промийте під проточною водою і наріжте невеликими кубиками. Висипте в каструлю і залийте водою так, щоб вона повністю покрила м'ясо.
Поставте ємність на плиту і варіть курятину на середньому вогні до готовності. Після закипання посоліть м'ясо.
У розігріту сковороду налийте олію, всипте пластівці перцю чилі, чорний мелений перець, кмин і сіль. Перемішайте і додайте подрібнену курячу грудку. Обсмажуйте протягом 1 хвилини.
На кілька секунд покладіть на смажену курятину лаваш і злегка притисніть, щоб він ввібрав масло і спеції.
Цибулину очистіть від лушпиння, обріжте хвостики, наріжте максимально тонкими слайсами і висипте в миску. Петрушку вимийте і підсушіть. Стебла видаліть, а листочки подрібніть і додайте в ємність з цибулею. Сюди ж висипте сумах і сіль. Перемішайте і дайте суміші трохи настоятися, щоб цибуля пустила сік.
На робочій поверхні розстеліть лаваш. Викладіть на нього суміш цибулі. Зверху покладіть нарізані кубиками помідори і смажену курятину.
Щільно загорніть вміст в лаваш у вигляді конверта. Розріжте закуску навпіл.
Щоб зробити смак страви ще цікавіше, а подачу ефектніше, обсмажте лаваш на добре розігрітій сковороді-гриль без масла по 3-4 хвилини з кожного боку. Смачний і хрусткий лаваш з соковитою начинкою готовий! Подавайте на стіл у вигляді закуски або як самостійну страву з салатом зі свіжих овочів. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти