Укр
Рус
Риба Другі страви Литовська кухня

Лящ запечений з грибами в сметані

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

722 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Лящ запечений з грибами в сметані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Литовська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Хочете відмінного ляща? М'який і соковитий, загорнутий в ніжний сметанний соус лящ з сушеними грибами. Якраз до різдвяної вечері.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лящ запечений з грибами в сметані" (на 100 грам)

  • Білки13.2 гр.
  • Жири10.4 гр.
  • Вуглеводи9.1 гр.
  • Калорії186 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Приготована за цим рецептом риба просто унікальна. Надзвичайно ніжний і ароматний соус зі сметани. Пахне ця страва сушеними грибами і солодкою сметаною, чий аромат порушений хрусткою скоринкою кропу. Своїм смаком і консистенцією риба зобов'язана смаженню на топленому маслі, тобто «рідкому золоті» на кухні. У неї вийде злегка горіховий аромат і ніжний смак. Не горить при високих температурах. Рецепт приготування ляща дуже простий і швидкий, а ефект приголомшливий. Отже, рибу ретельно помийте, розділіть на філейні шматки (видаливши кістки і зайву шкуру) і промокніть паперовим рушником.

Крок - 1
02

Викладіть скибочки ляща на обробну дошку і злегка посоліть і поперчіть чорним меленим перцем. Потім обваляйте кожну скибочку риби в борошні з усіх боків, акуратно струсіть надлишки.

Крок - 2
03

Обполосніть гриби під проточною водою (краще і смачніше в цьому рецепті використовувати сушені), перекладіть їх в каструлю, залийте холодною водою і відправте на плиту. Доведіть гриби до кипіння і варіть на середньому вогні до м'якості - це займе близько 20-30 хвилин (при варінні додайте воду по необхідності). Злийте воду, а відварені гриби наріжте більш дрібними шматочками.

Крок - 3
04

Потім помістіть сковороду або сотейник на плиту, укладіть в неї вершкове масло і розтопіть. Обсмажте рибу порціями на дуже гарячому топленому маслі до красивого золотистого кольору і хрусткої скоринки.

Крок - 4
05

Розігрійте духовку до 230 градусів. Змастіть жароміцну форму топленим маслом. Покладіть в неї шматочки ляща. Надішліть рибу в духовку і випікайте близько 10 хвилин.

Крок - 5
06

Кріп дрібно наріжте, додайте в миску зі сметаною. Також додайте в сметану раніше нарізані гриби. Посоліть, приправте сіллю і перемішайте все.

Крок - 6
07

Полийте підсмажену рибу в формі сметанним соусом. Поставте назад в духовку, зменшіть температуру до 180 градусів і запікайте ще приблизно 15 хвилин - поки кінчики грибів не почнуть підгоряти. Готову страву - запечений лящ з грибами в сметанному соусі прикрасьте перед подачею гілочками кропу.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сосиски в листковому тісті - покроковий рецепт, фото 1 Сосиски в листковому тісті 45 3 3 з 5 - детальніше -
Хек смажений - покроковий рецепт, фото 1 Хек смажений 40 3 2 з 5 - детальніше -