Хочете відмінного ляща? М'який і соковитий, загорнутий в ніжний сметанний соус лящ з сушеними грибами. Якраз до різдвяної вечері.
Приготована за цим рецептом риба просто унікальна. Надзвичайно ніжний і ароматний соус зі сметани. Пахне ця страва сушеними грибами і солодкою сметаною, чий аромат порушений хрусткою скоринкою кропу. Своїм смаком і консистенцією риба зобов'язана смаженню на топленому маслі, тобто «рідкому золоті» на кухні. У неї вийде злегка горіховий аромат і ніжний смак. Не горить при високих температурах. Рецепт приготування ляща дуже простий і швидкий, а ефект приголомшливий. Отже, рибу ретельно помийте, розділіть на філейні шматки (видаливши кістки і зайву шкуру) і промокніть паперовим рушником.
Викладіть скибочки ляща на обробну дошку і злегка посоліть і поперчіть чорним меленим перцем. Потім обваляйте кожну скибочку риби в борошні з усіх боків, акуратно струсіть надлишки.
Обполосніть гриби під проточною водою (краще і смачніше в цьому рецепті використовувати сушені), перекладіть їх в каструлю, залийте холодною водою і відправте на плиту. Доведіть гриби до кипіння і варіть на середньому вогні до м'якості - це займе близько 20-30 хвилин (при варінні додайте воду по необхідності). Злийте воду, а відварені гриби наріжте більш дрібними шматочками.
Потім помістіть сковороду або сотейник на плиту, укладіть в неї вершкове масло і розтопіть. Обсмажте рибу порціями на дуже гарячому топленому маслі до красивого золотистого кольору і хрусткої скоринки.
Розігрійте духовку до 230 градусів. Змастіть жароміцну форму топленим маслом. Покладіть в неї шматочки ляща. Надішліть рибу в духовку і випікайте близько 10 хвилин.
Кріп дрібно наріжте, додайте в миску зі сметаною. Також додайте в сметану раніше нарізані гриби. Посоліть, приправте сіллю і перемішайте все.
Полийте підсмажену рибу в формі сметанним соусом. Поставте назад в духовку, зменшіть температуру до 180 градусів і запікайте ще приблизно 15 хвилин - поки кінчики грибів не почнуть підгоряти. Готову страву - запечений лящ з грибами в сметанному соусі прикрасьте перед подачею гілочками кропу.
Випадкові рецепти