Локшина удон - cтрава, яка завітала до нас з східно-азіатської кухні. Цей вид макаронних виробів роблять з мінімального набору інгредієнтів, а саме борошна, води і солі. Удон вважається певним фастфудом, оскільки дуже швидко готується, і тому користується неабиякою популярністю як серед студентів або робочих, які вважають за краще по-швидкому приготувати що-небудь їстівне, так і серед поціновувачів смачної їжі. Локшина удон вдало поєднується з великою кількістю різних продуктів, що робить цю страву універсальною, яка підходить майже всім, адже кожен зможе скомбінувати разом з цією локшиною відповідні за смаком інгредієнти. Ми рекомендуємо вам випробувати наш рецепт локшини удон з куркою і самостійно оцінити всі плюси цієї страви.
Удон сама по собі навряд чи справить незабутнє враження, але в поєднанні з додатковими інгредієнтами, вона перетворюється в прекрасну страву. Приготувати локшину удон з куркою - завдання цілком посильне навіть для дебютантів на кухні. Спочатку займемося м'ясом. Куряче філе, а саме рекомендуємо використовувати грудку, чистимо від плівок і миємо, а потім нарізаємо на невеликі шматочки.
Після цього ставимо на плиту сковорідку, наливаємо трохи оливкового масла і обсмажуємо на ньому курятину. Готуємо на середньому вогні до появи рум'яної скоринки.
Поки курятина готується, миємо червону капусту і дрібно її шаткуємо. Також можна попередньо замочити зелені боби. Це незрілі плоди, які широко використовуються в кулінарії і є дуже корисними.
Ще гарненько миємо соєві паростки. Цей інгредієнт теж має велику цінність, окрім того ще й надає цікавий смак страві. Також чистимо від шкірки моркву і натираємо її на тертці. Якщо у вас спеціальна терка для корейської моркви - використовуйте її, такий спосіб нарізки додасть страві більш красивий вигляд.
Отже, доводимо курятину до готовності, після чого знімаємо м'ясо з пательні і поки відставляємо його в сторону.
У цю ж сковорідку додаємо оливкову олію і викладаємо нарізану капусту, соєві паростки, моркву і зелені боби. Періодично помішуючи, підсмажуємо їх, поки вони не стануть м'якими. На це піде близько 10 хвилин.
Тим часом ставимо на вогонь каструлю з водою, і коли вона закипить, кидаємо локшину. Варимо її буквально кілька хвилин і знімаємо з вогню. Звичайно ж її краще відцідити за допомогою друшляка.
Тепер переходимо до завершального етапу приготування нашої страви. У сковорідку з овочами викладаємо локшину і підсмажене куряче м'ясо, тепер поливаємо все це соусом теріякі і ретельно перемішуємо.
Залишимо на вогні дійти до готовності ще на пару-трійку хвилин, злегка помішуючи, а потім знімаємо і викладаємо на тарілку. Відмінний варіант - посипати зверху подрібненою зеленою цибулею, нарізаними кільцями перцю чилі, листям свіжого базиліка або насінням кунжуту. Ось таким простим способом ми приготували красиву, апетитну страву з прекрасним оригінальним смаком.
Випадкові рецепти