Укр
Рус
Мясо Другі страви Російська кухня

Лангет з яловичини

( 4.9375 4 516 16 оцінок)

4861 - переглядів
75 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Лангет з яловичини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Незважаючи на екзотичність і французьке походження (в перекладі «язичок») назви цієї страви, лангет - це шматок смаженого м'яса. Для приготування лангету використовують телячу або яловичу вирізку, нарізану поперек волокон. Ця страва схоже стейка, і також має різну ступінь прожарювання - слабку, середню і сильну. Ми зупинимося на середнього ступеня, ідеальне рішення для виходу соковитого, ніжного і прожареного м'яса. А вершково-грибний соус додасть пікантності і насиченості цієї страви. До того ж готувати лангет з яловичини зовсім не складно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лангет з яловичини" (на 100 грам)

  • Білки12 гр.
  • Жири15.2 гр.
  • Вуглеводи1.2 гр.
  • Калорії195 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Скористаємося вже готовими, охолодженими шматками яловичої вирізки. Або наріжемо м'ясо поперек волокон товщиною в два сантиметри. Викладаємо їх на кухонну дошку. Посипаємо м'ясо морськю або кам'яною сіллю середнього помелу. Слідом, зверху, рясно притрусимо чорним меленим перцем.

Крок - 1
02

Тепер, як би масажуючи, втирайте спеції в шматки яловичини. Так вони краще вберуться в м'ясо. Перевертаємо шматки м'яса на іншу сторону і повторюємо той же процес: сіль, перець і втирання спецій в м'ясо. Дамо м'ясу трохи увібрати в себе спеції, а самі поставимо сковороду на великий вогонь.

Крок - 2
03

Якщо є, краще скористатися чавунною сковородою, вона довше тримає тепло. Коли сковорода прожариться до такої міри, що від неї буде йти легкий димок, наллємо оливкову олію. На пашущу жаром сковороду з розігрітим маслом викладаємо шматки нашого м'яса. Не забудьте включити витяжку, в кухні буде димно. Підсмажуємо м'ясо з одного боку до утворення апетитної скоринки протягом 3-4 хвилин, на сильному вогні.

Крок - 3
04

Так утворилася скоринка запечатає практично всі соки всередині, що додасть соковитості нашій страві. Акуратно, щоб не обпектися перевертаємо м'ясо на іншу сторону і так само обсмажимо до скоринки. Ставимо підсмажене м'ясо на ребро до протилежної від вас стінки сковороди, і додамо вершкове масло.

Крок - 4
05

Додамо туди ж очищені, цілі зубки часнику. Також додамо пучок запашного, свіжого чебрецю. Перемішаємо і дамо вершковому маслу розтопитися. Коли масло розтопиться знову викладаємо в нього м'ясо. Зменшуємо вогонь до нижче середнього. Дамо м'ясу трохи потомитися, при цьому не забуваємо поливати зверху пряним маслом з м'ясним соком, який утворився при смаженні.

Крок - 5
06

Дістаємо м'ясо зі сковороди і викладаємо на кухонну дошку. Зверху поллємо м'ясним соком, з-під смаження, і дамо йому трохи відпочити, хвилин п'ять.

Крок - 6
07

Тим часом займемося соусом. Дістаємо зі сковороди часник і чебрець. Але не поспішайте його викидати, вони послужать декором для нашої страви. Зараз в пряне масло додамо свіжий, подрібнений часник. Розмішайте і обсмажте 30 секунд, щоб часник віддав свій аромат. Для пікантності додамо вустерширський соус. Цей англійський соус складно, чимось замінити схожим, він сам по собі досить оригінальний. Так що, якщо у вас він є, додайте його трохи.

Крок - 7
08

Сюди ж додамо порізані тонкими пластинами гриби печериці. Ретельно перемішуємо і обсмажуємо гриби до готовності. Вони повинні стати м'якими з золотистим відтінком. У обсмажені гриби вливаємо цівкою вершки. Приправимо меленим чорним перцем і сіллю. Добре перемішаємо.

Крок - 8
09

Соус повинен закипіти і трохи випаруватися. Тому, дамо йому трохи часу дійти до правильної кондиції. Пару хвилин і вимикаємо.

Крок - 9
10

Викладаємо в тарілку відпочилі лангети. Нарізаємо на невеликі шматочки. Поруч кладемо обсмажений цілий часник і гілочки чебрецю. Зверху поливаємо ніжним вершковим соусом з шматочками грибів. Обсмажений лангет з яловичини з хрусткою скоринкою і рожевою, соковитою м'якоттю всередині, политий соусом, який увібрав в себе всі пряні аромати - в цю страву складно не закохатися. Нею можна тільки насолоджуватися!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Нутелла - покроковий рецепт, фото 1 Нутелла 30 1 3 з 5 - детальніше -
Пшоняна каша на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Пшоняна каша на молоці 35 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Террін з курячої печінки - покроковий рецепт, фото 1 Террін з курячої печінки 60 5 3 з 5 - детальніше -
Класичний кляр для риби - покроковий рецепт, фото 1 Класичний кляр для риби 30 1 2 з 5 - детальніше -
Перець з маслом і медом - покроковий рецепт, фото 1 Перець з маслом і медом 60 1 2 з 5 - детальніше -
Плов з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Плов з яловичиною 75 4 3 з 5 - детальніше -