Справжні ласощі для любителів смачного м'яса - це звичайно ж, лангет. Така м'ясна страва являє собою тонкі довгі скибочки яловичого філе, які обсмажуються на сковороді. Лангет з яловичини - страва, яка має надзвичайно апетитний вигляд і не менш прекрасний смак. Ми пропонуємо вам приготувати відмінний варіант цієї страви, а саме лангет з яловичини в сметанному соусі. Саме сметана перетворює яловичину в справжній делікатес, який просто тане в роті.
Крім відмінних смакових якостей лангет з яловичини ще має одну перевагу - це швидкість і простота в приготуванні. Для того, щоб створити цю смачну страву, вам слід спочатку підготувати м'ясо. Звичайно ж ідеально підійде вирізка. Це найкраща частина філе яловичої туші, в якій немає прошарків жиру. М'ясо бажано використовувати свіже, а не заморожене. Отже, яловичину потрібно сполоснути під водою і промокнути паперовими рушниками. Потім нарізаємо її на стейки, товщиною не більше 1 сантиметра.
Потім м'ясо потрібно трохи відбити. Для цього ножем легенько постукуємо по кожному шматочку, таким чином у нас утворюються невеликі тріщинки, за допомогою яких м'ясо краще промаринуется.
Після того як яловичі стейки будуть готові, складаємо їх в глибоку ємність і заливаємо сметаною. Також кидаємо сіль і мелений перець.
Ще сюди ж відправляємо мелені паприку і коріандр, а в кінці додаємо листочки свіжого розмарину, які відриваємо від гілочки. Все це перемішуємо, після чого накриваємо миску харчовою плівкою і відправляємо її в холодильник на півгодини.
Після того, як яловичина замаринується, дістаємо її з холодильника і підсмажуємо на розігрітій з рослинним маслом сковорідці або грилі. Обсмажувати рекомендуємо по 1,5-2 хвилини з кожного боку на середньому вогні. За цей час яловичина як слід прожариться, але завдяки сметані, залишиться соковитою і м'якою.
Готовий лангет з яловичини в сметанному соусі красиво викладаємо на тарілку і швидше пригощаємо домочадців своїм творінням. Ця м'ясна страва настільки вдала, що відмінно підійде і на звичайну сімейну вечерю, і на застілля з гостями. М'яка, ніжна, ароматна, ситна і надзвичайно смачна страва, яка вражає простотою в приготуванні і таким високим кулінарним рівнем.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти