Я ніколи не вітав тих, хто не любить експериментувати на кухні і дивувати своїх рідних новими і незвичними стравами. Справжня господиня постійно задається питанням, що б приготувати на обід або вечерю? До того ж, обов'язково щось смачне, незвичайне і поживне. Звичайно, це може бути все що завгодно, але ось така страва, як лангет, можливо вам ще незнайома. Готується він з яловичини, свинини або телятини, але можна легко приготувати лангет з печінки, що нітрохи не поступається за смаковими якостями виробам з м'яса. Якщо ви зважитеся приготувати таку страву, вам якраз до речі доведеться наш рецепт.
Головним інгредієнтом цієї страви є печінка, тому саме до вибору і підготовки печінки підходите серйозно. Печінку найкраще брати яловичу, вона більш соковита, м'яка і тому страва вийде ніжною, оригінальною і смачною. Так що швидше діставайте печінку, краще свіжу, так як розморожену набагато важче відбити, щоб вона залишилася якісної і не розповзалася під час готування. Для цього яловичу печінку очистіть від плівки, добре вимийте і промокніть паперовим рушником.
Після цього наріжте печінку порційними шматками, товщиною приблизно 1 см і відбийте злегка кухонним молотком по обидва боки. Кожну скибочку печінки посоліть, поперчіть і складіть в глибоку миску.
Цибулю очистіть від лушпиння, промийте холодною водою і нарізавши пір'ям, викладіть в миску з печінкою. Добре перемішайте печінку з цибулею і залиште постояти на 20 хвилин, щоб вона промаринувалося.
Поставте на плиту сковорідку, влийте рослинне масло і розігрівайте на середньому вогні. Тим часом насипте в тарілку борошно і обваляйте в ньому кожну скибочку печінки, розкладіть окремо на широкій тарілці.
Коли сковорідка добре розігріється і масло закипить, викладіть в сковорідку запаніровані шматочки печінки і обсмажуйте з обох сторін буквально по 2-3 хвилини до готовності.
Перекладіть готову печінку в окремий посуд, а в сковорідку, де вона смажилася, викладіть нашатковану цибулю, яка залишився від печінки. Обсмажте цибулю до золотистого.
А тепер нам до нашої страви обов'язково знадобиться гарнір. Відваріть до готовності картоплю, злийте воду і киньте в каструлю шматочок масла вершкового. Перемніть картоплю з допомогою товкучки, потім влийте трохи молока, посипте перцем і знову і перетовчіть картоплю, перетворивши її в картопляне пюре.
На тарілку покладіть картопляне пюре, додайте смажену печінку, зверху додайте обсмажену цибулю. Прикрасьте готовий лангет з печінки свіжою зеленню і можете годувати смачною вечерею свою сім'ю.
Випадкові рецепти