Укр
Рус
Печінка Другі страви Російська кухня

Лангет з печінки

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

4347 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Лангет з печінки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Я ніколи не вітав тих, хто не любить експериментувати на кухні і дивувати своїх рідних новими і незвичними стравами. Справжня господиня постійно задається питанням, що б приготувати на обід або вечерю? До того ж, обов'язково щось смачне, незвичайне і поживне. Звичайно, це може бути все що завгодно, але ось така страва, як лангет, можливо вам ще незнайома. Готується він з яловичини, свинини або телятини, але можна легко приготувати лангет з печінки, що нітрохи не поступається за смаковими якостями виробам з м'яса. Якщо ви зважитеся приготувати таку страву, вам якраз до речі доведеться наш рецепт.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лангет з печінки" (на 100 грам)

  • Білки11.6 гр.
  • Жири8.3 гр.
  • Вуглеводи10.7 гр.
  • Калорії167 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Головним інгредієнтом цієї страви є печінка, тому саме до вибору і підготовки печінки підходите серйозно. Печінку найкраще брати яловичу, вона більш соковита, м'яка і тому страва вийде ніжною, оригінальною і смачною. Так що швидше діставайте печінку, краще свіжу, так як розморожену набагато важче відбити, щоб вона залишилася якісної і не розповзалася під час готування. Для цього яловичу печінку очистіть від плівки, добре вимийте і промокніть паперовим рушником.

Крок - 1
02

Після цього наріжте печінку порційними шматками, товщиною приблизно 1 см і відбийте злегка кухонним молотком по обидва боки. Кожну скибочку печінки посоліть, поперчіть і складіть в глибоку миску.

Крок - 2
03

Цибулю очистіть від лушпиння, промийте холодною водою і нарізавши пір'ям, викладіть в миску з печінкою. Добре перемішайте печінку з цибулею і залиште постояти на 20 хвилин, щоб вона промаринувалося.

Крок - 3
04

Поставте на плиту сковорідку, влийте рослинне масло і розігрівайте на середньому вогні. Тим часом насипте в тарілку борошно і обваляйте в ньому кожну скибочку печінки, розкладіть окремо на широкій тарілці.

Крок - 4
05

Коли сковорідка добре розігріється і масло закипить, викладіть в сковорідку запаніровані шматочки печінки і обсмажуйте з обох сторін буквально по 2-3 хвилини до готовності.

Крок - 5
06

Перекладіть готову печінку в окремий посуд, а в сковорідку, де вона смажилася, викладіть нашатковану цибулю, яка залишився від печінки. Обсмажте цибулю до золотистого.

Крок - 6
07

А тепер нам до нашої страви обов'язково знадобиться гарнір. Відваріть до готовності картоплю, злийте воду і киньте в каструлю шматочок масла вершкового. Перемніть картоплю з допомогою товкучки, потім влийте трохи молока, посипте перцем і знову і перетовчіть картоплю, перетворивши її в картопляне пюре.

Крок - 7
08

На тарілку покладіть картопляне пюре, додайте смажену печінку, зверху додайте обсмажену цибулю. Прикрасьте готовий лангет з печінки свіжою зеленню і можете годувати смачною вечерею свою сім'ю.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Медовик зі сметанним кремом - покроковий рецепт, фото 1 Медовик зі сметанним кремом 85 5 3 з 5 - детальніше -
Пісочне печиво з варенням - покроковий рецепт, фото 1 Пісочне печиво з варенням 60 3 3 з 5 - детальніше -
Помідори по-італійськи - покроковий рецепт, фото 1 Помідори по-італійськи 35 3 2 з 5 - детальніше -
Піца «Маргарита» - покроковий рецепт, фото 1 Піца «Маргарита» 35 3 3 з 5 - детальніше -