Укр
Рус
Мясо Другі страви Російська кухня

Лангет з курки

( 4.7692 3 513 13 оцінок)

3369 - переглядів
75 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Лангет з курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Хочеться приготувати що-небудь смачненьке і не затратити багато часу на підготовку, а підходящої ідеї немає, скористайтеся нашим рецептом дуже простої, але при цьому смачної м'ясної страви. Рекомендую приготувати таку страву, як лангет, що представляє собою злегка відбиті шматки м'ясної вирізки, підсмажені на сковороді. Готувати цю страву можна з м'якоті будь-якого м'яса, але я пропоную взяти курятину. Підсмажене м'ясо, трохи відрізняється від звичайних відбивних, яке обов'язково порадує за обіднім столом ваших рідних - лангет з курки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лангет з курки" (на 100 грам)

  • Білки16 гр.
  • Жири8.1 гр.
  • Вуглеводи1.4 гр.
  • Калорії152 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Цю зовсім нескладну в приготуванні страву при бажанні можна сміливо подати і до святкового столу в якості гарячого. Для того, щоб приготувати гарячу страву за нашим рецептом, можна, звичайно купити в супермаркеті готову курячу грудку або навіть заморожену. Але я пропоную все-таки взяти цілу курку, краще домашню, і вирізати потрібне м'ясо самостійно. Курку добре вимийте і викладіть на обробну дошку.

Крок - 1
02

Спочатку відріжте всі жирові частини, потім по черзі крила, шию і задню частину. Потім відокремте курячі ніжки з гомілкою і залишившуся тушку розріжте, відокремивши спинку від грудки.

Крок - 2
03

Після цього гострим ножем зробіть надріз і акуратно зніміть всю шкірку з грудної частини курки. Далі відокремте філе грудки від кісточки. Потім уздовж кожної часточки грудинки зробіть надріз і розгорніть грудку.

Крок - 3
04

Після цього злегка відбийте кожен шматок м'яса кісточками пальців руки, щоб філе трохи було відбитим, але не так, як кухонним молотком. За формою шматки м'яса повинні трохи нагадувати язичок, що до речі, в перекладі і означає лангет.

Крок - 4
05

Тепер м'ясо посоліть і поперчіть, переверніть на іншу сторону і знову посипте сіллю і меленим перцем. Візьміть сковорідку з ребристим дном і поставте на вогонь. Коли сковорода трохи нагріється, влийте рослинне масло, додайте трохи вогонь і викладіть на сковорідку шматки відбитої курятини.

Крок - 5
06

Поки м'ясо присмажується, покладіть в скляну банку головку часнику, закрийте кришкою і сильно збовтайте банку до тих пір, поки часник не розділиться на зубки і очиститься від лушпиння. Пару зубків часнику роздушіть тильною стороною широкого ножа і викладіть на сковорідку, де смажиться м'ясо.

Крок - 6
07

Коли курятина разом з часником трохи прожариться, і по кухні пошириться приємний часниковий аромат, додайте в сковороду вершкове масло і продовжуйте смажити, поки м'ясо трохи підрум'яниться з одного боку. Потім за допомогою дерев'яних лопаток переверніть м'ясо на іншу сторону і підсмажте до рум'яності. При необхідності можна перевертати м'ясо кілька разів, щоб добре присмажилося.

Крок - 7
08

Готовий лангет з курки перекладіть зі сковорідки на тарілку або на дерев'яний кружок, полийте злегка жиром зі сковорідки і подайте до столу зі свіжими помідорами, солодким перцем і скибочками лимона.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кекс на кефірі - покроковий рецепт, фото 1 Кекс на кефірі 90 4 3 з 5 - детальніше -
Ганаш шоколадний - покроковий рецепт, фото 1 Ганаш шоколадний 60 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лангет з курки - покроковий рецепт, фото 1 Лангет з курки 75 2 3 з 5 - детальніше -
Брауні - покроковий рецепт, фото 1 Брауні 60 4 3 з 5 - детальніше -