Укр
Рус
Лагман Перші страви Узбецька кухня

Дунганський Лагман

( 5.0000 5 524 24 оцінки)

3529 - переглядів
100 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Смачна і ситна страва може бути не обов'язково з м'ясом. Спробуйте зробити лагман за цим рецептом. З власноруч приготовленою локшиною і овочами це страва точно вам сподобається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Дунганський Лагман" (на 100 грам)

  • Білки3.1 гр.
  • Жири4.7 гр.
  • Вуглеводи23 гр.
  • Калорії147 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Так, як лагман за цим рецептом готується з домашньої локшини, на самому початку необхідно замісити тісто. Для цього візьміть чисту глибоку миску і висипте в неї вказану кількість білої пшеничної муки. У склянку з холодною водою киньте сіль і розмішайте, щоб розчинилася. Далі вилийте солону воду в миску з борошном. І починайте замішувати тісто.

Крок - 1
02

Робочу поверхню посипте борошном. Перемістіть на неї тісто з миски і продовжуйте вимішувати. Тісто має вийти м'яким, але не прилипати до рук. Готове тісто накрийте поліетиленовою харчовою плівкою і залиште на деякий час, щоб відпочило.

Крок - 2
03

Тим часом, займіться підготовкою овочів. Помийте під проточною водою червоний солодкий перець і очистіть його від насіння і ніжки. На кухонній дошці наріжте соломкою.

Крок - 3
04

Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. Цибулю наріжте кубиками середньої величини. Зубчики часнику натріть на дрібній тертці або пропустіть через чеснокодавку.

Крок - 4
05

Виберіть стиглі, але щільні помідори, помийте їх. Наріжте гострим ножем на кухонній дошці великими кубиками.

Крок - 5
06

Візьміть чисту сковорідку і поставте її на маленький вогонь. Налийте невелику кількість соняшникової олії, киньте трохи солі і чорний мелений перець за смаком. У сковорідку з нагрітою соняшниковою олією киньте подрібнену цибулю і трохи підсмажте, періодично помішуючи, щоб не підгоріло.

Крок - 6
07

Тепер до цибулі додайте нарізані кубиками помідори і соломкою перець. Все ретельно перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності.

Крок - 7
08

За кілька хвилин до того, як зняти сковорідку з овочами з вогню, киньте в неї подрібнений часник і перемішайте. При бажанні можна ще додати ложку томатної пасти.

Крок - 8
09

За цей час тісто відпочило і можна до нього повернутися. Зніміть поліетиленову плівку. Трохи розкачайте шматочок тіста на посипаній борошном робочій поверхні. Акуратно ножем наріжте на тонкі смужки. Кожну смужку тіста катайте по робочій поверхні двома долоньками від середини до країв, розтягуючи. Щоб вийшла наче мотузка з тіста. Для зручності можна змащувати руки рослинним маслом.

Крок - 9
10

Каструлю з водою поставте на вогонь. Коли вода закипить, киньте в каструлю приготовлену своїми руками локшину, перемішайте. Варіть на маленькому вогні до готовності. Після відкиньте локшину на друшляк.

Крок - 10
11

Візьміть тарілку і насипте частину щойно звареної локшини. Зверху покладіть частину протушених в сковороді овочів. Посипте подрібненою петрушкою і подавайте до столу. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Тефтелі з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з підливою 35 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Багет - покроковий рецепт, фото 1 Багет 150 1 3 з 5 - детальніше -
Курка з сиром в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курка з сиром в духовці 50 3 3 з 5 - детальніше -
Пісочне печиво з шоколадом - покроковий рецепт, фото 1 Пісочне печиво з шоколадом 50 3 2 з 5 - детальніше -