Смачна і ситна страва може бути не обов'язково з м'ясом. Спробуйте зробити лагман за цим рецептом. З власноруч приготовленою локшиною і овочами це страва точно вам сподобається.
Так, як лагман за цим рецептом готується з домашньої локшини, на самому початку необхідно замісити тісто. Для цього візьміть чисту глибоку миску і висипте в неї вказану кількість білої пшеничної муки. У склянку з холодною водою киньте сіль і розмішайте, щоб розчинилася. Далі вилийте солону воду в миску з борошном. І починайте замішувати тісто.
Робочу поверхню посипте борошном. Перемістіть на неї тісто з миски і продовжуйте вимішувати. Тісто має вийти м'яким, але не прилипати до рук. Готове тісто накрийте поліетиленовою харчовою плівкою і залиште на деякий час, щоб відпочило.
Тим часом, займіться підготовкою овочів. Помийте під проточною водою червоний солодкий перець і очистіть його від насіння і ніжки. На кухонній дошці наріжте соломкою.
Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. Цибулю наріжте кубиками середньої величини. Зубчики часнику натріть на дрібній тертці або пропустіть через чеснокодавку.
Виберіть стиглі, але щільні помідори, помийте їх. Наріжте гострим ножем на кухонній дошці великими кубиками.
Візьміть чисту сковорідку і поставте її на маленький вогонь. Налийте невелику кількість соняшникової олії, киньте трохи солі і чорний мелений перець за смаком. У сковорідку з нагрітою соняшниковою олією киньте подрібнену цибулю і трохи підсмажте, періодично помішуючи, щоб не підгоріло.
Тепер до цибулі додайте нарізані кубиками помідори і соломкою перець. Все ретельно перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності.
За кілька хвилин до того, як зняти сковорідку з овочами з вогню, киньте в неї подрібнений часник і перемішайте. При бажанні можна ще додати ложку томатної пасти.
За цей час тісто відпочило і можна до нього повернутися. Зніміть поліетиленову плівку. Трохи розкачайте шматочок тіста на посипаній борошном робочій поверхні. Акуратно ножем наріжте на тонкі смужки. Кожну смужку тіста катайте по робочій поверхні двома долоньками від середини до країв, розтягуючи. Щоб вийшла наче мотузка з тіста. Для зручності можна змащувати руки рослинним маслом.
Каструлю з водою поставте на вогонь. Коли вода закипить, киньте в каструлю приготовлену своїми руками локшину, перемішайте. Варіть на маленькому вогні до готовності. Після відкиньте локшину на друшляк.
Візьміть тарілку і насипте частину щойно звареної локшини. Зверху покладіть частину протушених в сковороді овочів. Посипте подрібненою петрушкою і подавайте до столу. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти