Укр
Рус
Лагман Перші страви Узбецька кухня

Лагман зі свинини

( 5.0000 5 520 20 оцінок)

3626 - переглядів
80 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Лагман зі свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня

Актуальні рецепти: Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Лагман - дуже смачна страва, що прийшла в наші меню з Середньої Азії. Це одна з національних страв узбецької кухні, яка представляє собою густий, наваристий і дуже ситний суп з довгої локшини з великою кількістю овочів і м'ясної підливи. Це по-справжньому універсальна страва, так би мовити з хитринкою, так як вона відмінно підійде в якості і першого, і основної страви, адже якщо додати до локшини побільше підливи - вийде суп, а якщо підливи взяти поменше - то на стіл подається локшина з підливою .У будь-якому випадку ця страва не залишить байдужим нікого і обов'язково припаде до смаку. У процесі приготування особливих труднощів не виникне, як може здатися на перший погляд. Та й набір інгредієнтів цілком доступний. У класичному варіанті лагман готують без картоплі, але ми пропонуємо спробувати приготувати саме з нею, отримавши страву ще ситнішу і різноманітнішу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лагман зі свинини" (на 100 грам)

  • Білки3.6 гр.
  • Жири8.7 гр.
  • Вуглеводи12.1 гр.
  • Калорії144 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Перш, ніж почати готувати лагман зі свинини, потрібно замісити тісто з якого готується локшина. Для цього візьміть чисту глибоку миску і висипте в неї вказану в рецепті кількість білої пшеничної муки. Киньте маленьку щіпку солі. Поступово додаючи воду, замісіть тісто. Воно має бути м'яким, але при цьому не прилипати до рук. Кількість води регулюйте.

Крок - 1
02

Руками добре вимісіть тісто, залиште його в мисці і накрийте рушником. Відставте миску з тістом на деякий час в сторону, нехай відпочине.

Крок - 2
03

Тим часом, візьміть сушений червоний гострий перець чилі, розламайте кожен на кілька частин і видаліть з нього насіння і прожилки. Це найгостріша частина перців, тому її треба викинути. Помістіть сушений перець в окрему миску і залийте окропом. Залиште на 15 хвилин, щоб вони розм'якшилися.

Крок - 3
04

Тепер назад поверніться до тіста. Змастіть руки і робочу поверхню оливковою олією, покладіть на неї тісто. Розділіть його на кілька частин для зручності. Зробіть з одного шматочка ковбаску. Потім, катаючи по робочій поверхні двома долоньками від середини до країв, розтягуйте ковбаску тіста, щоб вийшла довга тестяна мотузка. Те ж саме виконайте і з другою частиною тіста.

Крок - 4
05

Візьміть велику плоску тарілку. Край мотузки з тіста помістіть посередині і далі викладайте, закручуючи по колу. Накрийте мискою, щоб тісто не засохло. Відставте в сторону.

Крок - 5
06

Тепер треба підготувати овочі. Помийте і очистіть від насіння і ніжки солодкі червоні і зелений перці, а також гострий червоний перець чилі. Наріжте перці тонкою довгою соломкою. Те ж зробіть і з розм'якшеним сушеним перцем чилі.

Крок - 6
07

Шматочок імбиру очистіть від шкірки і наріжте спочатку тонкими пластинками, потім соломкою, а в підсумку повинні вийти дрібні кубики.

Крок - 7
08

Дістаньте шматочок свіжої свинини, сполосніть її під прохолодною водою і покладіть на обробну дошку. Гострим ножем наріжте невеликими тонкими і довгими шматочками.

Крок - 8
09

Під проточною водою помийте стебла зеленої цибулі і часнику. Розріжте кожне стебло поперек на кілька частин, щоб вийшла теж як - ніби соломка.

Крок - 9
10

Знову поверніться до тіста. Розмотайте його і розтягніть руками ще тонше. Намотайте на обидві руки, і змахуючи, ще акуратно потягніть. Тепер у вас вийшла тонка локшина.

Крок - 10
11

Киньте домашню локшину в каструлю з киплячою водою. Відваріть протягом 5 - 7 хвилин на маленькому вогні. Відкиньте на друшляк. Зварену локшину покладіть на кухонну дошку і розріжте кілька разів, щоб не була такою довгою. Тут же налийте соєвий соус і перемішайте локшину руками на дошці.

Крок - 11
12

Поставте сковорідку на вогонь і налийте в неї оливкову олію. Підсмажте на розжареній олії свинину. Коли м'ясо підрум'яниться, посоліть і приправте за смаком, киньте подрібнений імбир, перемішайте.

Крок - 12
13

Киньте в сковорідку з м'ясом один за одним всі види нарізаного соломкою перцю, перемішайте. Так само додайте пір'я зеленого часнику. Періодично помішуючи, готуйте кілька хвилин.

Крок - 13
14

Тепер в сковорідку з м'ясом і овочами відправте приготовлену локшину, ретельно перемішайте. Додайте зелену цибулю і знову перемішайте. Через кілька хвилин зніміть сковороду з вогню. Подавайте лагман зі свинини у великій плоскій тарілці, зверху посипавши кунжутом. Смачного!

Крок - 14

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -
Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -
Паштет з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з печінки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Класичний картопляний салат - покроковий рецепт, фото 1 Класичний картопляний салат 50 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Грецький салат з авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат з авокадо 45 4 3 з 5 - детальніше -
Желе із соку - покроковий рецепт, фото 1 Желе із соку 50 3 3 з 5 - детальніше -
Желе з агару - покроковий рецепт, фото 1 Желе з агару 50 3 3 з 5 - детальніше -
Запечена курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Запечена курка з картоплею 60 2 2 з 5 - детальніше -