Лагман - дуже смачна страва, що прийшла в наші меню з Середньої Азії. Це одна з національних страв узбецької кухні, яка представляє собою густий, наваристий і дуже ситний суп з довгої локшини з великою кількістю овочів і м'ясної підливи. Це по-справжньому універсальна страва, так би мовити з хитринкою, так як вона відмінно підійде в якості і першого, і основної страви, адже якщо додати до локшини побільше підливи - вийде суп, а якщо підливи взяти поменше - то на стіл подається локшина з підливою .У будь-якому випадку ця страва не залишить байдужим нікого і обов'язково припаде до смаку. У процесі приготування особливих труднощів не виникне, як може здатися на перший погляд. Та й набір інгредієнтів цілком доступний. У класичному варіанті лагман готують без картоплі, але ми пропонуємо спробувати приготувати саме з нею, отримавши страву ще ситнішу і різноманітнішу.
Перш, ніж почати готувати лагман зі свинини, потрібно замісити тісто з якого готується локшина. Для цього візьміть чисту глибоку миску і висипте в неї вказану в рецепті кількість білої пшеничної муки. Киньте маленьку щіпку солі. Поступово додаючи воду, замісіть тісто. Воно має бути м'яким, але при цьому не прилипати до рук. Кількість води регулюйте.
Руками добре вимісіть тісто, залиште його в мисці і накрийте рушником. Відставте миску з тістом на деякий час в сторону, нехай відпочине.
Тим часом, візьміть сушений червоний гострий перець чилі, розламайте кожен на кілька частин і видаліть з нього насіння і прожилки. Це найгостріша частина перців, тому її треба викинути. Помістіть сушений перець в окрему миску і залийте окропом. Залиште на 15 хвилин, щоб вони розм'якшилися.
Тепер назад поверніться до тіста. Змастіть руки і робочу поверхню оливковою олією, покладіть на неї тісто. Розділіть його на кілька частин для зручності. Зробіть з одного шматочка ковбаску. Потім, катаючи по робочій поверхні двома долоньками від середини до країв, розтягуйте ковбаску тіста, щоб вийшла довга тестяна мотузка. Те ж саме виконайте і з другою частиною тіста.
Візьміть велику плоску тарілку. Край мотузки з тіста помістіть посередині і далі викладайте, закручуючи по колу. Накрийте мискою, щоб тісто не засохло. Відставте в сторону.
Тепер треба підготувати овочі. Помийте і очистіть від насіння і ніжки солодкі червоні і зелений перці, а також гострий червоний перець чилі. Наріжте перці тонкою довгою соломкою. Те ж зробіть і з розм'якшеним сушеним перцем чилі.
Шматочок імбиру очистіть від шкірки і наріжте спочатку тонкими пластинками, потім соломкою, а в підсумку повинні вийти дрібні кубики.
Дістаньте шматочок свіжої свинини, сполосніть її під прохолодною водою і покладіть на обробну дошку. Гострим ножем наріжте невеликими тонкими і довгими шматочками.
Під проточною водою помийте стебла зеленої цибулі і часнику. Розріжте кожне стебло поперек на кілька частин, щоб вийшла теж як - ніби соломка.
Знову поверніться до тіста. Розмотайте його і розтягніть руками ще тонше. Намотайте на обидві руки, і змахуючи, ще акуратно потягніть. Тепер у вас вийшла тонка локшина.
Киньте домашню локшину в каструлю з киплячою водою. Відваріть протягом 5 - 7 хвилин на маленькому вогні. Відкиньте на друшляк. Зварену локшину покладіть на кухонну дошку і розріжте кілька разів, щоб не була такою довгою. Тут же налийте соєвий соус і перемішайте локшину руками на дошці.
Поставте сковорідку на вогонь і налийте в неї оливкову олію. Підсмажте на розжареній олії свинину. Коли м'ясо підрум'яниться, посоліть і приправте за смаком, киньте подрібнений імбир, перемішайте.
Киньте в сковорідку з м'ясом один за одним всі види нарізаного соломкою перцю, перемішайте. Так само додайте пір'я зеленого часнику. Періодично помішуючи, готуйте кілька хвилин.
Тепер в сковорідку з м'ясом і овочами відправте приготовлену локшину, ретельно перемішайте. Додайте зелену цибулю і знову перемішайте. Через кілька хвилин зніміть сковороду з вогню. Подавайте лагман зі свинини у великій плоскій тарілці, зверху посипавши кунжутом. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти