Для тих, кого лякають вишукані назви страв, хочу повідомити, що лагман - це, насправді, дуже ситний і насичений суп з локшиною. Рецептів і різновидів цієї страви існує досить чимало, кожен має свою привабливість, але швидше за все, кожна господиня зможе при бажанні зробити його апетитним і ароматним. Відразу хочу зауважити, що в залежності від того, скільки додати рідини, ця страва може бути і не зовсім супом. Головне, в процес готування вкласти душу, і ваша страва буде неймовірно смачною. Щоб приготування обіду для всієї родини не було занадто клопітким, пропоную варіант трохи полегшений - лагман з фаршем.
Лагман готується по-різному, справа ця трохи копітка, але результат завжди радує. У нашому випадку використовуємо не м'ясо, а готовий фарш, тому з трохи спрощеним варіантом цієї страви впорається будь-який, навіть недосвідчений кулінар. Ну що, ви готові розглянути як готується смачний, ситний і простий лагман з фаршем? Тоді насамперед готуємо інгредієнти. Якщо на вашій кухні не знайдеться запасів локшини, страва нітрохи не гірше виходить і зі спагеті. У глибокому казанку або каструлі кип'ятимо воду і опускаємо в неї спагетті. Накриваємо кришкою і відварюємо спагетті до готовності.
Ще для цієї страви нам знадобиться соус ваджа, за приготування якого ми і беремося. Червону цибулю чистимо від лушпиння, миємо й нарізаємо кубиками.
В окремій ємності томатну пасту трохи розводимо водою до консистенції густого соусу.
У глибокий казанок наливаємо рослинне масло і кидаємо 3 ложки нашаткованої цибулі, перемішуємо і додаємо подрібнений часник. Ще раз змішуємо і викладаємо нарізаний дрібними шматочками перець халапеньо.
Трохи всі інгредієнти пасируємо, а потім додаємо підготовлену томатну пасту. Добре перемішуємо кулінарною лопаткою, щоб не підгоріло і залишаємо на слабкому вогні.
У сковорідку вливаємо олію, кидаємо рубану червону цибулю, колечка зеленої цибулі, а також викладаємо фарш. Добре розминаємо продукти кулінарною лопаткою, перемішуємо і смажимо.
Потім переміщаємо фарш в казанок, де готується ваджа, змішуємо. У сковорідку, де смажився фарш, додаємо рослинне масло, додаємо крупно нарізану цибулю, колечка зеленої цибулі і помідори, нарізані кружальцями.
Далі кидаємо в сковорідку спеції і додаємо трохи болгарського перцю, нарізаного часточками, підсмажуємо до м'якості овочів.
В казанок з соусом засипаємо коричневий цукор, чорний мелений перець і кидаємо лавровий лист. Також додаємо кмин і посипаємо паприкою. Тепер в казанок з соусом перекладаємо відварені спагетті і перемішуємо.
Тим часом в готові помідори додаємо кмин, солимо і кидаємо дрібно різаний часник, доливаємо соєвий соус. Перемішуємо і перекладаємо в казанок зі спагеті.
Накриваємо кришкою і готуємо на слабкому вогні протягом 5 хвилин. Після цього відкриваємо кришку і добре перемішуємо лагман. Готову страву викладаємо на тарілки і прикрасивши листочками петрушки, подаємо до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти