Укр
Рус
Лагман Перші страви Узбецька кухня

Лагман в казані

( 5.0000 5 524 24 оцінки)
2346 - переглядів
100 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Лагман в казані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

Посуд: В казані

опис

У зв'язку з тим, що лагман - середньоазіатська страва, готується вона, як правило, в казані. А якщо ще приготуєте на багатті, її ароматний смак обов'язково запам'ятається вам надовго.

Інгредієнти

  • Перець червоний чілі 1 щіп.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Вода 300 мл.
  • Цибуля 2 шт.
  • Часник 1 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Сало 300 г.
  • Баранина 1 кг.
  • Коріандр 1 ч.л
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Локшина 400 г.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Приправи за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Як вже говорилося, що кухня Середньої Азії, то звісно для приготування вибираємо баранину.

Крок - 1
02

Беремо свіжу баранячу лопатку, очищаємо від плівок, зрізаємо м'ясо з кісток, а кісточку рубаємо на частини.

Крок - 2
03

Ставимо казан і як слід розколюємо його на вогні, кладемо в нього нарізане курдючне сало і витоплюємо жир.

Крок - 3
04

Тим часом готуємо необхідні інгредієнти. Нарізаємо соломкою цибулю, рубаємо часник і ріжемо кубиками, знявши шкірку, помідори.

Крок - 4
05

Тепер шумівкою вибираємо трохи підсмажені шкварки, поки не пригоріли, а в витоплений жир кладемо кістки баранини, добре обсмажуємо до золотистого.

Крок - 5
06

Далі кісточки дістаємо з казана, кладемо туди великі шматки баранячого м'яса, присмажуємо, поки не з'явиться золотава скоринка.

Крок - 6
07

Кидаємо до м'яса підготовлену цибулю, смажимо разом з м'ясом, посипавши сумішшю коріандру і меленого перцю.

Крок - 7
08

Зменшуємо вогонь і періодично перевертаємо м'ясо шумівкою.

Крок - 8
09

Коли цибуля зарум'яниться, кидаємо в казан помідори, додаємо часник, перемішуємо, поки не розбредуться помідори, а потім додаємо порізану напів кільцями моркву і трохи по тому - нарізаний скибочками болгарський перець.

Крок - 9
10

Постійно перемішуючи, смажимо все, що знаходиться в казані, протягом чверті години, поки овочі не стануть м'якими.

Крок - 10
11

Заливаємо баранину з овочами водою, підсилюємо вогонь і доводимо до кипіння. Але далі стежимо, щоб бульйон кипів потихеньку.

Крок - 11
12

Кидаємо в казан пекучий перець і нарізану соломкою картоплю, варимо близько півгодини, до повної готовності картоплі.

Крок - 12
13

Поки готується м'ясо з овочами, ставимо відварювати довгу локшину. Трохи відваривши, локшину відкидаємо на друшляк, відціджуємо, перекладаємо в казан.

Крок - 13
14

Відставляємо казан в бік, щільно закриваємо кришкою і трохи настоюємо.

Крок - 14
15

Подаємо лагман порційно, розклавши в глибокі піали, посипавши зеленню, з лавашем.

Крок - 15

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Лагман с фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Лагман с фаршем 120 6 3 з 5 - детальніше -
Дунганский Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганский Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Лагман с редькой - покроковий рецепт, фото 1 Лагман с редькой 75 4 3 з 5 - детальніше -
Лагман с картофелем - покроковий рецепт, фото 1 Лагман с картофелем 80 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Террин из лосося - покроковий рецепт, фото 1 Террин из лосося 40 5 3 з 5 - детальніше -
Простой фондан - покроковий рецепт, фото 1 Простой фондан 50 3 3 з 5 - детальніше -
Маринад для грибов в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Маринад для грибов в духовке 30 1 2 з 5 - детальніше -
Канапе с мясом - покроковий рецепт, фото 1 Канапе с мясом 40 4 3 з 5 - детальніше -