Укр
Рус
Лагман Перші страви Узбецька кухня

Лагман в казані

( 5.0000 5 524 24 оцінки)
2527 - переглядів
100 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Лагман в казані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

Посуд: В казані

опис

У зв'язку з тим, що лагман - середньоазіатська страва, готується вона, як правило, в казані. А якщо ще приготуєте на багатті, її ароматний смак обов'язково запам'ятається вам надовго.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лагман в казані" (на 100 грам)

  • Білки6.2 гр.
  • Жири11.9 гр.
  • Вуглеводи11.3 гр.
  • Калорії180 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Як вже говорилося, що кухня Середньої Азії, то звісно для приготування вибираємо баранину.

Крок - 1
02

Беремо свіжу баранячу лопатку, очищаємо від плівок, зрізаємо м'ясо з кісток, а кісточку рубаємо на частини.

Крок - 2
03

Ставимо казан і як слід розколюємо його на вогні, кладемо в нього нарізане курдючне сало і витоплюємо жир.

Крок - 3
04

Тим часом готуємо необхідні інгредієнти. Нарізаємо соломкою цибулю, рубаємо часник і ріжемо кубиками, знявши шкірку, помідори.

Крок - 4
05

Тепер шумівкою вибираємо трохи підсмажені шкварки, поки не пригоріли, а в витоплений жир кладемо кістки баранини, добре обсмажуємо до золотистого.

Крок - 5
06

Далі кісточки дістаємо з казана, кладемо туди великі шматки баранячого м'яса, присмажуємо, поки не з'явиться золотава скоринка.

Крок - 6
07

Кидаємо до м'яса підготовлену цибулю, смажимо разом з м'ясом, посипавши сумішшю коріандру і меленого перцю.

Крок - 7
08

Зменшуємо вогонь і періодично перевертаємо м'ясо шумівкою.

Крок - 8
09

Коли цибуля зарум'яниться, кидаємо в казан помідори, додаємо часник, перемішуємо, поки не розбредуться помідори, а потім додаємо порізану напів кільцями моркву і трохи по тому - нарізаний скибочками болгарський перець.

Крок - 9
10

Постійно перемішуючи, смажимо все, що знаходиться в казані, протягом чверті години, поки овочі не стануть м'якими.

Крок - 10
11

Заливаємо баранину з овочами водою, підсилюємо вогонь і доводимо до кипіння. Але далі стежимо, щоб бульйон кипів потихеньку.

Крок - 11
12

Кидаємо в казан пекучий перець і нарізану соломкою картоплю, варимо близько півгодини, до повної готовності картоплі.

Крок - 12
13

Поки готується м'ясо з овочами, ставимо відварювати довгу локшину. Трохи відваривши, локшину відкидаємо на друшляк, відціджуємо, перекладаємо в казан.

Крок - 13
14

Відставляємо казан в бік, щільно закриваємо кришкою і трохи настоюємо.

Крок - 14
15

Подаємо лагман порційно, розклавши в глибокі піали, посипавши зеленню, з лавашем.

Крок - 15

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рулька - покроковий рецепт, фото 1 Рулька 220 4 3 з 5 - детальніше -
Свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча печінка 35 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Котлети з горбуші - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з горбуші 35 4 2 з 5 - детальніше -
Самса в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Самса в домашніх умовах 50 3 3 з 5 - детальніше -