Укр
Рус
Лагман Перші страви Узбецька кухня

Лагман узбецький

( 5.0000 5 514 14 оцінок)

1559 - переглядів
75 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Лагман узбецький - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Узбецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Узбецький лагман часто готують з різних продуктів, але все ж основним є м'ясо і локшина. І багато хто навіть вважають, що навіть локшина повинна в першу чергу бути присутньою в цій страві. Хочемо запропонувати відмінний покроковий рецепт цієї ситної страви.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лагман узбецький" (на 100 грам)

  • Білки3.6 гр.
  • Жири2.4 гр.
  • Вуглеводи6.1 гр.
  • Калорії62 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

У цьому рецепті краще використовувати кілька видів м'яса. В даному випадку візьміть шматок яловичини і трохи баранини (можна замінити свининою) помийте під холодною водою і промокніть паперовим рушником. Потім наріжте м'ясо досить великими шматками. Надішліть на плиту каструлю, налийте в неї рослинне масло, покладіть м'ясо і обсмажуйте, постійно заважаючи, до зникнення почервоніння в ньому.

Крок - 1
02

Потім очистіть від лушпиння цибулю, наріжте на обробній дошці дрібними кубиками, а потім відправте в каструлю до трохи присмаженого м'яса. Смажте, помішуючи, приблизно 5 хвилин, до розм'якшення цибулі. Додайте також очищений від лушпиння та дрібно нарізаний або видавлений через чеснокодавку часник.

Крок - 2
03

Далі очистіть від шкірки моркву, на кухонній дошці наріжте тонкими півкільцями і покладіть в каструлю до решти продуктів. Додайте попередньо вимиту і нарізану невеликими шматками селеру.

Крок - 3
04

Тепер помийте проточною водою, очистіть від шкірки, а потім наріжте півкільцями редьку і теж відправте в каструлю. Покладіть в ємність також ретельно вимитий і крупно нарізаний молодий (тоді можна шкірку не очищати) картопля.

Крок - 4
05

Видаліть хвостик і насіння в болгарському перці, помийте овоч, а потім наріжте його невеликими шматочками або соломкою і помістіть в каструлю до всіх раніше нарізаних продуктів. Ретельно перемішайте все і залиште томитися приблизно на 10 хвилин.

Крок - 5
06

Тепер залийте в каструлю томатний соус (можете використовувати негострий кетчуп), приправте подрібненим червоним перцем чилі, посипте червоним меленим перцем, посоліть, додайте пару зірочок анісу і, заливши вміст ємності водою, залиште страву томитися на слабкому вогні приблизно на 40 хвилин.

Крок - 6
07

А в цей час помістіть невелику каструлю з підсоленою водою на плиту і закип'ятіть. Закиньте в окріп локшину і відварюйте до повної готовності, приблизно 10-15 хвилин. Потім промийте відварену локшину холодною водою і відставте на час в сторону.

Крок - 7
08

Тепер покладіть відварену локшину в глибоку миску, залийте вже приготовленої до цього часу овочевою підливою, прикрасьте заздалегідь вимитою і нашаткованою зеленню петрушки і подавайте готовий лагман узбецький до обіднього столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -
Сало - покроковий рецепт, фото 1 Сало 120 4 2 з 5 - детальніше -
Фруктовий салат "Осінній" - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий салат "Осінній" 20 2 2 з 5 - детальніше -
Салат з буряка з часником - покроковий рецепт, фото 1 Салат з буряка з часником 20 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Вареники з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Вареники з сиром 75 4 3 з 5 - детальніше -
Рататуй в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй в мультиварці 80 4 3 з 5 - детальніше -
Лаваш з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш з сиром 75 2 3 з 5 - детальніше -
Воловани з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з начинкою 45 3 3 з 5 - детальніше -
?>