Узбецький лагман часто готують з різних продуктів, але все ж основним є м'ясо і локшина. І багато хто навіть вважають, що навіть локшина повинна в першу чергу бути присутньою в цій страві. Хочемо запропонувати відмінний покроковий рецепт цієї ситної страви.
У цьому рецепті краще використовувати кілька видів м'яса. В даному випадку візьміть шматок яловичини і трохи баранини (можна замінити свининою) помийте під холодною водою і промокніть паперовим рушником. Потім наріжте м'ясо досить великими шматками. Надішліть на плиту каструлю, налийте в неї рослинне масло, покладіть м'ясо і обсмажуйте, постійно заважаючи, до зникнення почервоніння в ньому.
Потім очистіть від лушпиння цибулю, наріжте на обробній дошці дрібними кубиками, а потім відправте в каструлю до трохи присмаженого м'яса. Смажте, помішуючи, приблизно 5 хвилин, до розм'якшення цибулі. Додайте також очищений від лушпиння та дрібно нарізаний або видавлений через чеснокодавку часник.
Далі очистіть від шкірки моркву, на кухонній дошці наріжте тонкими півкільцями і покладіть в каструлю до решти продуктів. Додайте попередньо вимиту і нарізану невеликими шматками селеру.
Тепер помийте проточною водою, очистіть від шкірки, а потім наріжте півкільцями редьку і теж відправте в каструлю. Покладіть в ємність також ретельно вимитий і крупно нарізаний молодий (тоді можна шкірку не очищати) картопля.
Видаліть хвостик і насіння в болгарському перці, помийте овоч, а потім наріжте його невеликими шматочками або соломкою і помістіть в каструлю до всіх раніше нарізаних продуктів. Ретельно перемішайте все і залиште томитися приблизно на 10 хвилин.
Тепер залийте в каструлю томатний соус (можете використовувати негострий кетчуп), приправте подрібненим червоним перцем чилі, посипте червоним меленим перцем, посоліть, додайте пару зірочок анісу і, заливши вміст ємності водою, залиште страву томитися на слабкому вогні приблизно на 40 хвилин.
А в цей час помістіть невелику каструлю з підсоленою водою на плиту і закип'ятіть. Закиньте в окріп локшину і відварюйте до повної готовності, приблизно 10-15 хвилин. Потім промийте відварену локшину холодною водою і відставте на час в сторону.
Тепер покладіть відварену локшину в глибоку миску, залийте вже приготовленої до цього часу овочевою підливою, прикрасьте заздалегідь вимитою і нашаткованою зеленню петрушки і подавайте готовий лагман узбецький до обіднього столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти