Що по своїй суті лагман, знає кожна господиня, яка цікавиться азіатською кухнею. Звичайно ж, це делікатна локшина, не зовсім звичайної форми, з м'ясною підливою і прянощами. Існують безліч різних варіантів лагмана, і будь-який з них можливо приготувати в домашніх умовах. Звичайно, якщо ви новачок в приготуванні такої страви, то вам будуть корисні наші рекомендації і поради. Я хочу вам запропонувати відійти від традицій, і приготувати оригінальний лагман з редькою, воістину незвичайне частування з унікальним смаком і ароматом.
Невеликий казанок помістіть на плиту, налийте в нього рослинне або оливкове масло і гарненько прогрійте. Далі в киплячу олію покладіть попередньо вимите, просушене і нарізане на невеликі шматки м'ясо яловичини. Обсмажуйте м'ясо, не забуваючи постійно помішувати.
Далі очистіть від лушпиння зубчики часнику і покладіть в спеціальну ступку для подрібнення приправ. Потім помийте під проточною водою, дрібно наріжте (можна навіть з насінням) червоний перець чилі. Надішліть і його в ступку до часнику.
Ретельно перетріть часник з перцем до стану пюре, а потім відправте в казанок до м'яса. Далі приправте м'ясо коріандром, сухою куркумою. Приперчіть чорним і білим меленим перцем, рясно посоліть. Перемішайте добре вміст казанка і залиште м'ясо томитися ще на деякий час.
Потім очистіть від лушпиння цибулю, наріжте тонкими півкільцями, а потім відправте до м'яса і, перемішавши, продовжуйте смажити до розм'якшення цибцлі. За необхідності додайте в ємність рослинне масло, щоб м'ясо не пристало до дна.
Далі помийте під проточною водою редьку і молоду моркву, очистіть від шкірки. Потім поріжте моркву і редис тонкою соломкою, скористайтеся овочерізкою або наріжте спеціальним ножем. Помістіть нарізані овочі в глибоку миску.
Потім очистіть від нутрощів і видаліть хвостик в солодкому перці. Наріжте його соломкою, а потім відправте в миску до редису з морквою і добре перемішайте. Далі помістіть нарізані овочі в казанок до м'яса, перемішайте і, накривши кришкою, залиште томитися до їх розм'якшення, близько 15 хвилин. За необхідності долив трохи води.
Потім залийте вміст казанка водою, додайте томатну пасту і залиште вміст томитися на слабкому вогні ще близько 25 хвилин.
А самі помістіть невелику каструлю з підсоленою водою на плиту і закип'ятіть. Потім засипте в окріп локшину (можна використовувати спагетті) і варіть, помішуючи, близько 13 хвилин. Потім зніміть з вогню готову локшину, промийте холодною водою і відставте на нетривалий час в сторону.
Тепер займіться спеціальним гострим соусом для подачі. У ступку для подрібнення помістіть очищені зубчики часнику і нарізані кільця червоного перцю чилі. Приправте паприкою, додайте трохи аджики і добре все розітріть в однорідну суміш. Далі засипте в ступку сіль, чорний мелений перець, залийте доведену до кипіння оливкову олію і ще раз все перемішайте.
Тепер викладіть відварену локшину в глибоку миску, полийте раніше приготовленим овочевим поливанням, приправте заздалегідь підготовленим гострим соусом і подавайте лагман з редькою до обіду.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти