Лагман по татарськи - традиційна страва татарської кухні, що представляє собою домашню локшину з підливою з баранини і овочів. Як приготувати її у себе на кухні допоможе цей рецепт.
Змішайте в чаші міксера або кухонного комбайна просіяне борошно, сіль, куряче яйце і теплу воду, щоб вийшло густе, гладке тісто (вимісіть на високій швидкості приблизно 10 хвилин).
Перемістіть готове тісто в глибоку миску, накрийте його поліетиленовою плівкою і відставте в сторону, по крайній мірі, на годину при кімнатній температурі або на ніч в холодильнику.
Викладіть підготовлене тісто на посипану борошном робочу поверхню, за допомогою качалки розкачайте його в пласт (не сильно розгортайте, щоб лист був досить товстим), а потім наріжте його на смужки однакової товщини.
Прокрутіть кожну смужку акуратно руками на робочій поверхні, щоб подовжити її в циліндр. Перекладіть смужки тіста (скручуючи з центру по всьому колу ємності) на змащене рослинною або оливковою олією блюдо. Потім обережно промажте маслом поверх укладене тісто і накрийте поліетиленовою плівкою. Дайте тісту відпочити, поки ви приготуєте соус.
Для цього помістіть сотейник на плиту. Покладіть в нього фарш з баранини і, помішуючи, обсмажте приблизно 3 хвилини, до зникнення яскравого відтінку в м'ясі.
Потім додайте в сотейник заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, подрібнений часник. Звільнену від шкірки і нарізану соломкою моркву, а так же очищений і нарізаний великими скибочками болгарський перець. Перемішайте все і протоміть близько 3 хвилин.
Далі додайте в сотейник, дрібно нарізаний перець халапеньо, подрібнений помідор, спаржу (соломкою) і нашатковану зелену цибулю. Тепер щедро посоліть вміст сотейника і, помішуючи, протоміть, близько 5 хвилин. Потім залийте все бульйоном і варіть, до розм'якшення всіх овочів.
Тепер розтягніть і трохи стисніть смужки тіста, провівши рукою по довжині циліндра. Продовжуйте формувати тісто, тримаючи кожен край в одній руці, і повільно відриваючи один від одного. Складіть тісто навпіл, на чверті і продовжуйте розтягувати, доки індикатор тіста не досягне бажаної товщини.
Доведіть до кипіння каструлю з підсоленою водою, покладіть в неї приготовлену локшину з тіста і варіть, поки вона не спливе на поверхню, близько 2 хвилин. Злийте локшину, викладіть в глибоку миску, полийте раніше приготовленим соусом і подавайте чудовий лагман по-татарськи до обіднього столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти