Укр
Рус
Лагман Перші страви Китайська кухня

Дунганський Лагман

( 4.8750 4 532 32 оцінки)

3342 - переглядів
90 хвилин порцій - 4 складність - 4 з 5
Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Вже давно відомо, що середньоазіатська кухня дуже багата різновидом всіляких страв, як перших так і других. Але нерідко у народів Середньої Азії зустрічаються такі страви, які називаються супом і в той же час можуть бути гарніром. Саме одним з таких варіантів вважається лагман. Це традиційна старва азіатів з домашньою локшиною і багатим набором спецій. Звичайно, потрібно для нього і м'ясо, традиційно - це яловичина або баранина. А ось перелік овочів для лагмана взагалі безмежний. Відразу хочу попередити, що процес приготування цієї страви займе багато часу і терпіння, адже головна умова успіху - домашня тянута локшина.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Дунганський Лагман" (на 100 грам)

  • Білки5.8 гр.
  • Жири5.1 гр.
  • Вуглеводи23.1 гр.
  • Калорії163 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Якщо у вас зовсім немає досвіду роботи з тістом, не лякайтеся, спробуйте все-таки зробити локшину для лагмана самостійно. У теплу воду кидаємо сіль і перемішуємо, щоб вода була досить солоною.

Крок - 1
02

У глибоку миску засипаємо борошно, заливаємо трохи солоної води і починаємо замішувати тісто. За потреби доливаємо ще трохи води і продовжуємо змішувати з борошном. Коли утвориться клубок тіста, викладаємо його на стіл і починаємо добре вимішувати тісто.

Крок - 2
03

Коли тісто стане еластичним, загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на 20-30 хвилин.

Крок - 3
04

По закінченню цього часу розгортаємо тісто і знову добре переминаємо, періодично змочуючи водою, після чого загортаємо в плівку і залишаємо ще на півгодини. Потім знімаємо з тіста плівку, ще раз розминаємо, після чого змащуємо оливковою олією і нарізаємо смужками.

Крок - 4
05

Далі кожну смужку тіста трохи придавлюємо і складаємо їх в тарілку. Закриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 10-20 хвилин.

Крок - 5
06

Потім часточки тіста знімаємо з тарілки, продовжуємо тримати на столі під плівкою, дістаючи по одній смужці. Кожну смужку тіста розгортаємо в довгу макаронину і викладаємо на тарілку спіралькою, змащуючи оливковою олією. Таким чином повністю заповнюємо посудину і, закривши плівкою, залишаємо на 10-15 хвилин.

Крок - 6
07

По закінченню цього часу кожну мотузку з тіста розкочуємо ще тонше і набагато довше, складаємо гіркою і знову накриваємо плівкою. Трохи витримуємо і розгортаємо ще тонше, витягаючи тісто в довжину.

Крок - 7
08

Після цього розправляємо довгі нитки тіста і намотуємо на руки, як пряжу. Після чого викладаємо низьку тіста на дощечку і залишаємо на 5 хвилин, накривши плівкою.

Крок - 8
09

Тим часом ставимо на плиту казанок з водою, кидаємо сіль і доводимо до кипіння. Опускаємо в окріп локшину, добре розправляємо виделкою, накриваємо кришкою, варимо на сильному вогні протягом 1 хвилини.

Крок - 9
10

Після цього дістаємо локшину на друшляк і опускаємо в холодну воду. Далі воду зціджуємо і викладаємо локшину на тарілку.

Крок - 10
11

Тепер беремося за м'ясо. Яловичу вирізку нарізаємо невеликими тонкими шматочками.

Крок - 11
12

Тонкими пір'ями нарізаємо цибулю, ріжемо шматочками стручкову і зелену квасолю.

Крок - 12
13

Далі нарізаємо скибочками болгарський перець, бажано різного кольору.

Крок - 13
14

У сковорідку вливаємо олію і викладаємо шматочки м'яса. Додаємо трохи темного соєвого соусу, перемішуємо і обсмажуємо до рум'яності.

Крок - 14
15

Потім викладаємо нарізану цибулю, ще трохи підсмажуємо, періодично помішуючи. Далі додаємо нашатковану квасолю і перець. Все змішуємо і продовжуємо обсмажувати.

Крок - 15
16

Після цього викладаємо в сковорідку томатне пюре, доливаємо воду і перемішуємо. Тепер все солимо, перчимо, додаємо кмин і паприку, видавлюємо через чеснокодавку часник. Закриваємо сковороду кришкою і тушкуємо до готовності м'яса.

Крок - 16
17

Приготовану заздалегідь локшину опускаємо в друшляку в киплячу воду і відцідивши, перекладаємо на тарілку. Зверху накладаємо приготоване м'ясо з овочами і поливаємо бульйоном зі сковорідки. Готовий дунганский лагман подаємо до столу, рясно посипавши рубаною зеленню петрушки.

Крок - 17

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1 Яловича печінка 30 4 2 з 5 - детальніше -
Прошарковий салат - покроковий рецепт, фото 1 Прошарковий салат 30 6 2 з 5 - детальніше -
Грибна галявина - покроковий рецепт, фото 1 Грибна галявина 40 6 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сирна запіканка з ягодами - покроковий рецепт, фото 1 Сирна запіканка з ягодами 80 4 3 з 5 - детальніше -
Біляші на дріжджах - покроковий рецепт, фото 1 Біляші на дріжджах 70 4 3 з 5 - детальніше -
Ананасовий смузі - покроковий рецепт, фото 1 Ананасовий смузі 25 1 2 з 5 - детальніше -