Вже давно відомо, що середньоазіатська кухня дуже багата різновидом всіляких страв, як перших так і других. Але нерідко у народів Середньої Азії зустрічаються такі страви, які називаються супом і в той же час можуть бути гарніром. Саме одним з таких варіантів вважається лагман. Це традиційна старва азіатів з домашньою локшиною і багатим набором спецій. Звичайно, потрібно для нього і м'ясо, традиційно - це яловичина або баранина. А ось перелік овочів для лагмана взагалі безмежний. Відразу хочу попередити, що процес приготування цієї страви займе багато часу і терпіння, адже головна умова успіху - домашня тянута локшина.
Якщо у вас зовсім немає досвіду роботи з тістом, не лякайтеся, спробуйте все-таки зробити локшину для лагмана самостійно. У теплу воду кидаємо сіль і перемішуємо, щоб вода була досить солоною.
У глибоку миску засипаємо борошно, заливаємо трохи солоної води і починаємо замішувати тісто. За потреби доливаємо ще трохи води і продовжуємо змішувати з борошном. Коли утвориться клубок тіста, викладаємо його на стіл і починаємо добре вимішувати тісто.
Коли тісто стане еластичним, загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на 20-30 хвилин.
По закінченню цього часу розгортаємо тісто і знову добре переминаємо, періодично змочуючи водою, після чого загортаємо в плівку і залишаємо ще на півгодини. Потім знімаємо з тіста плівку, ще раз розминаємо, після чого змащуємо оливковою олією і нарізаємо смужками.
Далі кожну смужку тіста трохи придавлюємо і складаємо їх в тарілку. Закриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 10-20 хвилин.
Потім часточки тіста знімаємо з тарілки, продовжуємо тримати на столі під плівкою, дістаючи по одній смужці. Кожну смужку тіста розгортаємо в довгу макаронину і викладаємо на тарілку спіралькою, змащуючи оливковою олією. Таким чином повністю заповнюємо посудину і, закривши плівкою, залишаємо на 10-15 хвилин.
По закінченню цього часу кожну мотузку з тіста розкочуємо ще тонше і набагато довше, складаємо гіркою і знову накриваємо плівкою. Трохи витримуємо і розгортаємо ще тонше, витягаючи тісто в довжину.
Після цього розправляємо довгі нитки тіста і намотуємо на руки, як пряжу. Після чого викладаємо низьку тіста на дощечку і залишаємо на 5 хвилин, накривши плівкою.
Тим часом ставимо на плиту казанок з водою, кидаємо сіль і доводимо до кипіння. Опускаємо в окріп локшину, добре розправляємо виделкою, накриваємо кришкою, варимо на сильному вогні протягом 1 хвилини.
Після цього дістаємо локшину на друшляк і опускаємо в холодну воду. Далі воду зціджуємо і викладаємо локшину на тарілку.
Тепер беремося за м'ясо. Яловичу вирізку нарізаємо невеликими тонкими шматочками.
Тонкими пір'ями нарізаємо цибулю, ріжемо шматочками стручкову і зелену квасолю.
Далі нарізаємо скибочками болгарський перець, бажано різного кольору.
У сковорідку вливаємо олію і викладаємо шматочки м'яса. Додаємо трохи темного соєвого соусу, перемішуємо і обсмажуємо до рум'яності.
Потім викладаємо нарізану цибулю, ще трохи підсмажуємо, періодично помішуючи. Далі додаємо нашатковану квасолю і перець. Все змішуємо і продовжуємо обсмажувати.
Після цього викладаємо в сковорідку томатне пюре, доливаємо воду і перемішуємо. Тепер все солимо, перчимо, додаємо кмин і паприку, видавлюємо через чеснокодавку часник. Закриваємо сковороду кришкою і тушкуємо до готовності м'яса.
Приготовану заздалегідь локшину опускаємо в друшляку в киплячу воду і відцідивши, перекладаємо на тарілку. Зверху накладаємо приготоване м'ясо з овочами і поливаємо бульйоном зі сковорідки. Готовий дунганский лагман подаємо до столу, рясно посипавши рубаною зеленню петрушки.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти