Укр
Рус
Мочений фрукт Консервування Мексиканська кухня

Китайський десерт «Яблука в карамелі»

( 4.7600 4 525 25 оцінок)

2213 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Китайський десерт «Яблука в карамелі» - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Мексиканська кухня, Китайська кухня, Японська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

«Яблука в карамелі» - яскравий, смачний і дуже красивий десерт. Такі фрукти стануть прикрасою святкового столу. Ця страва дозволяє створювати найрізноманітніші варіації. Міняйте кольору харчового барвника, посипайте яблука меленими горіхами, шоколадними дропсами, бісквітною крихтою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Китайський десерт «Яблука в карамелі»" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи46.5 гр.
  • Калорії192 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Яблука для десерту вибирайте щільні і пружні, без видимих ​​пошкоджень. Якщо плоди з магазину, вони потребують попередньої обробки. Покладіть фрукти на 30-40 секунд в окріп, це позбавить їх від воскового нальоту. Якщо плоди домашні, їх досить вимити проточною водою і обсушити.

Крок - 1
02

Поставте сотейник або глибоку сковороду на плиту на середній вогонь. Влийте воду, додайте кукурудзяний сироп, червоний харчовий барвник, екстракт ванілі і палички кориці.

Крок - 2
03

Перемішайте до однорідного стану і доведіть до кипіння на середньому вогні. Після чого зменшіть вогонь до мінімальних значень і тушкуйте протягом 10-12 хвилин. Температура готової карамелі повинна бути 140 ° С.

Крок - 3
04

Щоб перевірити готовність карамелі без термометра, наберіть киплячу суміш в ложку і опустіть в холодну воду. Якщо маса кристалізується і починає перетворюватися в цукрову кульку, значить необхідна температура досягнута, можна знімати карамель з вогню.

Крок - 4
05

Чисті і сухі яблука перекладіть на робочу поверхню. Вставте в район хвостика щільні дерев'яні шпажки, можна використовувати палички для морозива. Вони повинні сидіти щільно, щоб яблука не відпали в процесі карамелізації. На робочу дошку покладіть відрізок пергаментного паперу і змастіть рослинною олією.

Крок - 5
06

Візьміться за паличку і опустіть яблуко в карамель. Проверніть кілька разів, щоб солодкість покрила всю поверхню фрукта.

Крок - 6
07

Потримайте трохи над сковородою, щоб дати стекти зайвій карамелі. Викладіть десерт сохнути на змащений маслом папір. За бажанням можна відразу занурити яблука в кондитерське посипання. Це зробить частування ще більш яскравим і святковим.

Крок - 7
08

Залиште десерт застигати при кімнатній температурі. Коли карамель схопиться, яблука знайдуть блискучий, дзеркальний вид з червоним відтінком. Прикрасьте верх яблука листочками свіжої м'яти. Насолоджуйтесь неймовірним смаком і ароматом яблучного десерту. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Голубці без м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Голубці без м’яса 60 6 3 з 5 - детальніше -
Закуска із лаваша з рибою - покроковий рецепт, фото 1 Закуска із лаваша з рибою 50 3 3 з 5 - детальніше -