«Яблука в карамелі» - яскравий, смачний і дуже красивий десерт. Такі фрукти стануть прикрасою святкового столу. Ця страва дозволяє створювати найрізноманітніші варіації. Міняйте кольору харчового барвника, посипайте яблука меленими горіхами, шоколадними дропсами, бісквітною крихтою.
Яблука для десерту вибирайте щільні і пружні, без видимих пошкоджень. Якщо плоди з магазину, вони потребують попередньої обробки. Покладіть фрукти на 30-40 секунд в окріп, це позбавить їх від воскового нальоту. Якщо плоди домашні, їх досить вимити проточною водою і обсушити.
Поставте сотейник або глибоку сковороду на плиту на середній вогонь. Влийте воду, додайте кукурудзяний сироп, червоний харчовий барвник, екстракт ванілі і палички кориці.
Перемішайте до однорідного стану і доведіть до кипіння на середньому вогні. Після чого зменшіть вогонь до мінімальних значень і тушкуйте протягом 10-12 хвилин. Температура готової карамелі повинна бути 140 ° С.
Щоб перевірити готовність карамелі без термометра, наберіть киплячу суміш в ложку і опустіть в холодну воду. Якщо маса кристалізується і починає перетворюватися в цукрову кульку, значить необхідна температура досягнута, можна знімати карамель з вогню.
Чисті і сухі яблука перекладіть на робочу поверхню. Вставте в район хвостика щільні дерев'яні шпажки, можна використовувати палички для морозива. Вони повинні сидіти щільно, щоб яблука не відпали в процесі карамелізації. На робочу дошку покладіть відрізок пергаментного паперу і змастіть рослинною олією.
Візьміться за паличку і опустіть яблуко в карамель. Проверніть кілька разів, щоб солодкість покрила всю поверхню фрукта.
Потримайте трохи над сковородою, щоб дати стекти зайвій карамелі. Викладіть десерт сохнути на змащений маслом папір. За бажанням можна відразу занурити яблука в кондитерське посипання. Це зробить частування ще більш яскравим і святковим.
Залиште десерт застигати при кімнатній температурі. Коли карамель схопиться, яблука знайдуть блискучий, дзеркальний вид з червоним відтінком. Прикрасьте верх яблука листочками свіжої м'яти. Насолоджуйтесь неймовірним смаком і ароматом яблучного десерту. Смачного!
Випадкові рецепти