Китайський курячий суп - апетитна і навариста перша страва з курки з овочами та спеціями. Це один із найкращих рецептів приготування курячого супу: швидкий, нескладний і завжди з ідеальним результатом. Хоча страва китайська, вам знадобляться прості та доступні інгредієнти. Продукти ми попередньо посмажимо на грилі, але, якщо у вас немає такої можливості, можна запекти їх у духовці. Вийде теж смачно.
Підготуйте інгредієнти супу. Курку обробіть на шматочки, вимийте і просушіть паперовими рушниками. Зелень та овочі, крім часнику, промийте під проточною водою. Одну часникову голівку розберіть на зубчики і очистіть від лушпиння, а другу, не очищаючи, розріжте навпіл.
На шкірі курки зробіть кілька поперечних надрізів. Викладіть шматочки курятини в миску, влийте трохи олії, посоліть і поперчіть до смаку. Сіль бажано використати чорну. Перемішайте вміст миски, щоб олія та спеції рівномірно розподілилися по курці.
Замариноване м'ясо викладіть на розігріту решітку гриля. Туди ж відправте овочі для супу, включаючи головку часнику, що розрізали навпіл. Якщо немає гриля, запікайте продукти в духовці або підсмажте на сковороді.
Готову курку та овочі розкладіть по окремих мисках. З запечених перців зніміть шкірку. Так само зробите з помідорами.
Помідори та солодкий перець наріжте дрібними кубиками. Гострий залиште як є.
З запеченої половини часнику витягніть зубчики і поріжте ножем.
Дрібно наріжте петрушку та любисток. Якщо немає любистку, можете використовувати тільки петрушку або додати будь-яку іншу зелень на ваш вибір.
Очищені зубчики часнику відправте в подрібнювач, влийте трохи води і перебийте до однорідності.
Відправте в каструлю подрібнені помідори та солодкий перець. Додайте дрібнопорізаний запечений часник.
Влийте гарячу воду, щоб вона злегка покрила овочі, і перемішайте. Коли суміш почне закипати, відправте туди гриль. Посоліть до смаку. Готуйте 10 хв.
Через зазначений час додайте в курячий суп гострий запечений перець, подрібнену зелень і часникове пюре.
Ретельно перемішайте вміст каструлі та вимкніть вогонь. Дайте страві трохи настоятися і подавайте на стіл. Китайський курячий суп виходить дуже наваристим, насиченим та ароматним. Смачного!
Випадкові рецепти