Укр
Рус
Квашена капуста Консервування Українська кухня

Квашена капуста

( 4.9231 4 526 26 оцінок)

3475 - переглядів
35 хвилин порцій - 8 складність - 1 з 5
Квашена капуста - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Дієта: Сироїдіння

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Квасити

опис

Коли справа доходить до квашеної капусти, думки розділяються. Деякі люблять страву, а інші ненавидять. Квашену капусту, яку можна купити, зазвичай готують, додаючи в неї оцет. Це, звичайно, не найкращий спосіб робити це. Спробуйте приготувати капусту квашену без використання оцту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Квашена капуста" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи3.9 гр.
  • Калорії26 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Видаліть всі коричневі плями або зів'яле листя з качана капусти. Видаліть стебло.

Крок - 1
02

Нашинкуйте капусту за допомогою спеціального ножа (для шинкування) або використовуючи спеціальну овочерізку якомога тонше. Укладіть подрібнену капусту у велику миску, і посипте сіллю. Кількість солі важливоа, тому що саме це змушує правильно продукту перемагати в бродінні. Тому, якщо ви не додасте сіль, ви ризикуєте загноїти капусту. Не хвилюйтеся, ви дізнаєтеся, якщо це сталося, по запаху і зовнішньому вигляду. Розмішайте капусту, акуратно притискаючи, поки вона не стане м'якою і вологою.

Крок - 2
03

Покладіть капусту в герметичну скляну банку або глиняний глечик. Тим не менш, він повинен бути в змозі випустити повітря, так як гази будуть утворюватися в капусті під час ферментації. Не потрібно, щоб ваша квашена капуста вибухнула в підвалі або холодильнику.

Крок - 3
04

Упакуйте капусту якомога щільніше. Будь-які бульбашки повітря збільшують ризик гниття замість хорошої ферментації. В ідеалі сік з капусти повинен покривати саму капусту, коли вона сильно відтиснута. Ви можете покрити капусту невеликою кількістю води. Не занадто багато, оскільки це змінює сольовий баланс.

Крок - 4
05

Закрийте банку кришкою і дайте капусті бродити при кімнатній температурі протягом 2-3 днів. Залежно від температури в приміщенні. Зазвичай 3 дня. Тоді це правильно зброджено. Чим тепліше і довше ви зберігаєте капусту, тим більше кислою вона стає, і чим дрібніше подрібнена капуста, так вона залишається хрусткою і білоЮ. Зберігання важливЕ як для смаку, так і для текстури. Прохолодний льох або холодильник краще. Квашена капуста може також бути збережена і при кімнатній температурі, але тоді вона швидко стане кислою.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пастрома зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Пастрома зі свинини 60 6 3 з 5 - детальніше -
Салат соняшник класичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат соняшник класичний 45 4 3 з 5 - детальніше -
Булочки з шинкою і сиром - покроковий рецепт, фото 1 Булочки з шинкою і сиром 160 3 3 з 5 - детальніше -
Копчений яловичий язик - покроковий рецепт, фото 1 Копчений яловичий язик 190 2 3 з 5 - детальніше -