Ті, хто займається домашніми заготовками, думаю, погодяться з тим, що і капуста, квашена самостійно, набагато смачніше покупної. І хоча багатьох, може бути, лякає той факт, що чекає великий обсяг роботи, варто все ж спробувати цим зайнятися, до того ж, зовсім не обов'язково брати відразу багато капусти. Способів приготування квашеної капусти величезна кількість, але якщо у вас немає досвіду цього заняття, можемо запропонувати свій простий і легкий рецепт, який заслуговує на увагу - квашена капуста в банці. Готовий продукт вам обов'язково припаде до смаку, завдяки своєму смаку. Загалом, припускаю, що цей рецепт для вас - просто знахідка.
Хоч цей рецепт і нескладний, деякі тонкощі все ж пораджу вам знати. Ну ось по-перше, всім відомо, що капусту квасити потрібно обов'язково на зростаючому місяці. Але, головне, від чого залежить результат смачного соління, це безсумнівно сорт капусти. Я б рекомендував взяти білокачанну капусту. І головне, щоб качан був щільним, важким і великим - це свідчить про його зрілість. З огляду на ці правила, капуста обов'язково вийде смачною і апетитно хрусткою. Загалом, беремо головку капусти, добре промиваємо, видаливши пошкоджені листя.
Дрібно шаткуємо білокачанну капусту, складаємо в миску, посипаємо сіллю і обережно перемішуємо, злегка притискаючи, щоб вона пустила трохи соку. До речі, сіль краще використовувати крупного помелу, ні в якому разі не йодовану.
Вимитий і очищений від серцевини і насіння червоний перець нарізаємо тонкими короткими смужками. Таким же чином ріжемо жовтий перець і складаємо в окрему миску.
Солодку цибулю чистимо від лушпиння, нарізаємо тонкими півкільцями, додаємо в миску з перцями. Туди ж натираємо на крупній тертці моркву.
У глибоку миску укладаємо нашатковану капусту і нарізані овочі шарами і акуратно перемішуємо.
Потім вливаємо яблучний оцет, додаємо цукор, гірчицю і в кінці все це заливаємо рослинним маслом.
Тепер всі інгредієнти ретельно перемішуємо руками і залишаємо на 30 хвилин, щоб сіль і цукор розчинилися. Після закінчення цього часу, перекладаємо капусту в попередньо стерилізовані банки, краще маленькі, вливаємо в кожну маринад, що утворився з овочевого соку, оцту і масла.
Закриваємо банки кришками, які потрібно заздалегідь пастеризувати в духовці при 110 градусах протягом 10 хвилин. Банки перевертаємо і витримуємо в такому положенні пару годин. Після цього зберігаємо капусту квашену в банках в холодному місці.
Випадкові рецепти