Укр
Рус
Консервовані помідори Консервування Канадська кухня

Квашені помідори в банках на зиму

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

834 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Квашені помідори в банках на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Канадська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Квасити

опис

Всім нам подобається взимку відкрити баночку ароматних помідорів і як слід насолодитися їх чудовим смаком. Але для того, щоб отримувати задоволення, потрібно запастися цими кулінарними шедеврами. Сьогодні ми розповімо, як заготовити квашені помідори в банках на зиму найшвидшим і зручним способом. Квашення - це древній спосіб заготовок на зиму, завдяки якому помідори виходять дуже смачними, пікантними, без них важко уявити собі застілля в колі сім'ї. Як правило, квасити помідори рекомендують звичайно ж в бочках, але ми поспішаємо заспокоїти вас і з упевненістю заявити, що квашені помідори в банках на зиму виходять нітрохи не гірше, ніж в бочках.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Квашені помідори в банках на зиму" (на 100 грам)

  • Білки0.7 гр.
  • Жири1.2 гр.
  • Вуглеводи4.8 гр.
  • Калорії31 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Заготовки на зиму - це процес не простого приготування, а цілий ритуал, який доставляє трохи клопоту, але зате результат виправдовує всі зусилля. Що стосується закваски помідорів на зиму в банках - це завдання не таке складне, як може здаватися на перший погляд, особливо для початківців господарок, але все ж потрібно дотримуватися деяких правил, щоб отримати дійсно смачні квашені помідорчики. Отже, почнемо звичайно ж з самих плодів. Помідори для закваски бажано брати невеликих розмірів, ідеально підійде такий сорт, як сливки. Помідори пружні, міцні, але при цьому досить соковиті. Ясна річ, що вибираємо стиглі, непошкоджені плоди і гарненько миємо їх у воді.

Крок - 1
02

Також дуже важливо підготувати посуд. В даному рецепті рекомендуємо використовувати невеликі скляні баночки під закрутку. Їх ми миємо, при бажанні стерилізуємо. Кришки досить просто обдати окропом. Отже, тепер займемося самим процесом закваски. Насамперед підготуємо розсіл, яким будемо заливати наші помідори. У цьому рецепті ми беремо кількість солі, цукру і кислоти з розрахунку на один кілограм помідорів. Ви збільшуєте інгредієнти при необхідності. У каструлю наливаємо воду, засипаємо сіль, цукор і лимонну кислоту.

Крок - 2
03

Також додаємо рослинне масло. Все це гарненько розмішуємо до повного розчинення і поки відставляємо в сторону. В даному випадку ми використовуємо холодний розсіл, тому кип'ятити його не потрібно.

Крок - 3
04

Далі помиті помідорчики акуратно складаємо в баночки. Але перед цим кожен плід проколюємо в декількох місцях зубочисткою. Це дозволить помідорам швидше насититися маринадом.

Крок - 4
05

Слід зазначити, що в цьому рецепті ми не використовуємо такі інгредієнти, як листя смородини або хрін. Все, що нам знадобиться, це кілька зубчиків часнику, лавровий лист і запашний перець. Цих спецій буде цілком достатньо, щоб заквасити відмінні помідори. Отже, повністю не наповнюємо банку помідорами, залишаємо пару сантиметрів зверху. Потім відправляємо в кожну баночку по кілька листків лаврушки, парочку горошин запашного перцю, а також пару зубчиків часнику, які розрізаємо навпіл.

Крок - 5
06

Після того, як всі компоненти будуть завантажені в банки, заливаємо їх приготованим раніше маринадом, а потім щільно закручуємо кришки.

Крок - 6
07

Спочатку банки краще перевернути і залишити їх в такому положенні на півдня. Потім можна відправляти наші заготовки в льох. Де вони дійдуть до готовності. Як правило, для закваски помідорів досить кілька діб, і їх уже можна пробувати. Заквашені в такий спосіб помідори в банках добре зберігаються, не покриваються пліснявою. Смачні, ніжні, пікантні, завжди на ура розлетяться на будь-якому застіллі.

Крок - 7

Оцінити рецепт