Укр
Рус
Квашена капуста Консервування Російська кухня

Квашена капуста по-грузинськи

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

717 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Квашена капуста по-грузинськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Квасити

Посуд: В банці

опис

Рецепт дуже корисної і смачної квашеної капусти по-грузинськи - натурального пробіотика, багатого на вітаміни і мінеральні солі. Рекомендуємо салати, суп з капусти і бігос.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Квашена капуста по-грузинськи" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи4.4 гр.
  • Калорії29 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу очистіть від шкірки і вимийте моркву. Далі очищену моркву натріть на крупній тертці або подрібніть за допомогою кухонного комбайна зі спеціальною насадкою. Надішліть моркву в окрему миску.

Крок - 1
02

Далі ретельно помийте під проточною водою яблука і просушіть. Виріжте насіннєві гнізда з вимитих яблук і так само подрібніть (натріть на терку). Подрібнене яблуко теж помістіть в окрему ємність.

Крок - 2
03

Далі усуньте зовнішні листя з капусти, розріжте її навпіл, потім на більш дрібні шматочки, і з допомогою комбайна або спеціальної овочерізки наріжте овоч тонкою соломкою. У великій мисці змішайте нашатковану капусту з морквою і яблуками, посипте щедро сіллю і кмином.

Крок - 3
04

Покладіть кілька капустяних листків на дно горщика або іншої ємності, засипте на них раніше підготовлену капустяну суміш шарами, утрамбовувавши кожен шар товкучкою, поки не з'явиться сік.

Крок - 4
05

Збиту капусту з великою кількістю соку на поверхні, накрийте ошпареною тарілкою, яку сильно притисніть, щоб дати соку піднятися. Потім завантажте тарілку вимитим і ошпареним каменем, накрийте каструлю чистою марлею.

Крок - 5
06

Залиште підготовлену капусту при кімнатній температурі приблизно на 3-5 днів, весь час, спостерігаючи за бродінням. Після закінчення цього часу приберіть тарілку, проколіть капусту в декількох місцях до дна ніжкою ложки або виделки, щоб дати можливість виділитися газам і гіркому маслу, яке також має випаруватися.

Крок - 6
07

Знову примніть капусту, накрийте її вимитою і обшпареною тарілкою, яку притисніть знову каменем, і накрийте чистою марлею. Перемістіть горщик з капустою в прохолодний підвал приблизно на 2 тижні. Після закінчення цього часу капуста вже повинна добре замаринувати, перекладіть її в чисті банки.

Крок - 7
08

Утрамбуйте капусту в банки, наповнюйте її якомога більше, щоб було якомога менше повітря. Рівень капусти в банці повинен знаходитися приблизно в 2 см від краю, а на поверхні овоча повинен бути сік. Якщо у вас немає прохолодного підвалу для зберігання, ви можете помістити банки з квашеною капустою по-грузинськи в холодильник.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Картопля з м’ясом по-радянськи - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом по-радянськи 55 3 3 з 5 - детальніше -
Штрудель з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Штрудель з яблуками 30 5 2 з 5 - детальніше -
Пісочне печиво з варенням - покроковий рецепт, фото 1 Пісочне печиво з варенням 60 3 3 з 5 - детальніше -