Старовинний напій, який має неймовірні смакові якості і має цілющі властивості, залишається популярним протягом багатьох років і є одним з найулюбленіших для багатьох - це звичайно ж знаменитий квас. Він вважається освіжаючим, тонізуючим напоєм, який особливо популярний в жарку пору. Крім цього, він має специфічний смак і широко використовується для приготування інших страв, наприклад окрошки або свекольника. Навчитися готувати квас в домашніх умовах можна і навіть рекомендується, адже ви зможете побалувати своїх домочадців і гостей смачним натуральним напоєм, подарувавши їм заряд свіжості і бадьорості.
Існує величезна кількість рецептів приготування домашнього квасу. Як правило, вони діляться на дві групи - з закваскою і з дріжджами. У будь-якому випадку у вас виходить чудовий напій, і вам просто потрібно визначитися з вибором способу приготування, який буде зручніше для вас. В даному рецепті ми розповімо, як швидко і просто зробити в домашніх умовах дивовижний квас зі збалансованим смаком, який відмінно підійде і для пиття, і для використання в інших стравах. Отже, нам знадобиться абсолютно простий і доступний набір інгредієнтів. Готувати квас будемо на основі чорного хліба. Він повинен бути з житнього борошна. Хліб ріжемо на невеликі скибочки і підсушуємо в духовці. Для цього досить півгодини.
Після того, як сухарики будуть готові, почнемо готувати сам напій. Для цього наливаємо в банку звичайну воду, бажано попередньо її закип'ятити і охолодити до кімнатної температури.
Води використовуємо з розрахунку на 100 г сухарів 1 л води. Спочатку в воду кидаємо цукор і розколочуємо його до повного розчинення.
Багато господинь задаються питанням, як приготувати квас з газиками. Все дуже просто, для цього використовують родзинки. Їх ми теж кидаємо в банку з водою, після чого викладаємо сюди ж наші хлібні сухарі. Тепер просто накриваємо банку марлею, зверху закріпивши гумкою.
У такому вигляді залишаємо наш квас дозрівати на дві доби. Важливо відзначити, що в даному рецепті ми не використовуємо ні заквасок, ні дріжджів, а даємо нашим інгредієнтам вступити в реакцію природним шляхом. За цей час наш напій знайде гарний бурштиновий колір, а смак досягне дивовижної якості.
Готовий квас потрібно процідити через сито або використовувати відріз марлі. Потім для зручності розливаємо його в пляшки і відправляємо в холодильник, щоб насолодитися цим чудовим напоєм в охолодженому вигляді. Домашній квас готовий до вживання. Приготований за таким простим рецептом, квас виходить дуже красивим, ароматним, має яскравий смак, який не залишить байдужим нікого, кому пощастить його спробувати. Готуйте такий напій у себе вдома і переконайтеся, що немає нічого смачнішого, ніж натуральний домашній квас, приготовлений з любов'ю за зручним рецептом.
Випадкові рецепти