Кускус з овочами - популярна на Сході страва, поживна, ситна і смачна. Рецепти з кускусом (особливим чином обробленою пшеничною крупою) неймовірно популярні в Туреччині і арабських країнах. Там кускус зазвичай заміняють рис.
Підготуйте інгредієнти для кускусу з овочами. Моркву, помідор і зелений перець чилі вимийте і висушіть. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а моркву від шкірки. Моркву, перець і цибулю наріжте невеликими кубиками. Розігрійте в каструлі рослинне масло, додайте вершкове і, коли воно розійдеться, всипте нарізані зелений чилі і ріпчасту цибулю. Перемішайте і смажте до м'якості цибулі.
Додайте нарізану кубиками моркву. Всипте свіжий зелений горошок. Якщо горошок заморожений, попередньо необхідно розморозити. Смажте ще 3-4 хвилини. Морква повинна стати м'якше.
Протріть через сито свіжий помідор, шкурки викиньте, а м'якоть з соком додайте в страву разом з томатною пастою. Перемішайте вміст каструлі і томіть на плиті, поки овочі не пустять сік.
Всипте кускус, перемішайте і влийте гарячу воду. Додайте овочеву приправу (у нас Knorr). Якщо в приправі немає солі, додатково посоліть страву. Знову перемішайте інгредієнти, накрийте каструлю кришкою і, періодично помішуючи, варіть до випарювання вологи.
Коли рідини майже не залишиться, вимкніть вогонь. Остигаючи, страва стане густіше, тому повністю вологу не випарюйте. Подавайте на стіл гарячим, розклавши по порційних тарілках і прикрасивши зеленню. Кускус з овочами - вегетаріанська страва, але навіть без м'яса воно прекрасно насичує. Це поживно і дуже смачно. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти