Кускус по-мароканськи - цікава східна страва у вигляді риби з гарніром. Риба в даному рецепті - смажений лосось. Ми розповімо, як його смачно приготувати і подати зі спаржею і кабачками на подушці з кускусу з томатним соусом.
Надішліть кускус в миску, залийте окропом, посоліть і додайте гілочку чебрецю. Накрийте миску кришкою і поки відставте.
Розігрійте на плиті суху антипригарну сковороду. Половину філе лосося наріжте невеликими шматочками, а другу надріжте в декількох місцях з боку шкурки.
Посоліть і поперчіть рибу за смаком і відправте більший шматочок на сковороду шкіркою вниз. Притисніть лосося рукою, щоб шкурка не згорнулася. Коли вона злегка схопиться, додайте на сковороду інші шматочки.
Спаржу наріжте брусочками.
Вилийте на сковороду з рибою рослинне масло і обсмажте на ньому спаржу. Одночасно не забудьте перевернути маленькі шматочки лосося, щоб вони підрум'янилися з іншого боку.
Цукіні, як і спаржу, наріжте брусочками і відправте на сковороду. Переверніть більший шматок лосося, а маленькі перекладіть на тарілку (вони вже готові).
Стручок червоного чилі розріжте навпіл, видаліть насіння, а м'якоть дрібно порубайте і додайте на сковороду. Перемішайте овочі і перекладіть на тарілку більший шматочок лосося (він теж уже готовий).
Помідори наріжте дрібними кубиками і перекладіть на тарілку. Посоліть, поперчіть, влийте оливкову олію і вичавіть лимонний сік. Перемішайте інгредієнти.
Поріжте кінзу ножем, додайте до помідорів і перемішайте.
Викладіть в тарілку з помідорами запарений кускус і знову перемішайте.
Сервіруйте страву. На тарілку викладіть кускус з помідорами. Зверху покладіть смажену спаржу з кабачками. На них - шматочки смаженого лосося.
Додайте ложку натурального йогурту, а поверх нього ще трохи кускусу з помідорами. Кускус по-мароканськи готовий. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти