Кус-кус з курячим філе і овочами: давайте вирушимо в Північну Африку за натхненням для цієї казково простої страви, в якій використовуються найдрібніші в світі зерна - кускус. Суміш червоного перцю, часнику, цибулі, болгарського перцю і спецій надає легку пікантність і прянощі цій каші. Ця страва дуже смачна і дуже швидка, і вона стане переможцем для всієї родини.
Нагрійте трохи рослинного або оливкового масла в невеликій каструлі на середньому вогні. Далі помийте під проточною водою курячі стегна і просушіть їх паперовим рушником. Потім відокремте м'ясо (бажано філе) від кістки і на обробній дошці наріжте його невеликими скибочками. Надішліть скибочки курки в каструлю з гарячою олією.
Приправте куряче м'ясо сіллю і чорним меленим перцем, посипте рясно паприкою, порошком каррі, червоним меленим перцем і варіть, періодично помішуючи, до готовності. Близько 7 хвилин. Зніміть куряче м'ясо з вогню і відкладіть в бік.
У цій же каструлі нагрійте ще трохи олії, додайте заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану невеликими кубиками ріпчасту цибулю, подрібнений перець чилі (якщо вам або вашим дітям це не подобається, ви можете не використовувати цей інгредієнт) і очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Ретельно все перемішайте і обсмажуйте вміст протягом 3-5 хвилин.
Потім очистіть від нутрощів і хвостика болгарський перець. Помийте його і на обробній дошці наріжте овоч дрібними квадратами. Надішліть подрібнений перець в каструлю до решти інгредієнтів і добре все перемішайте.
Додайте в каструлю заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану (частину залиште для використання подальшого) зелену цибулю, залийте бульйон, можна використовувати воду замість курячого бульйону, як і більшості рецептів. Але бульйон допомагає посилити смак. Перемішайте все, накрийте кришкою і залиште варитися на повільному вогні близько 5-7 хвилин.
Додайте в каструлю кускус (переконайтеся, що рідина доходить до кипіння, перш ніж додавати кускус), повільно розмішайте, відразу накрийте кришкою, зніміть з вогню і залиште пропарюватися на 5 - 6 хвилин.
Потім додайте в каструлю, раніше обсмажену курку, засипте другу частину зеленої цибулі і подрібнену петрушку і подавайте кус-кус з курячим філе і овочами до обіду.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти