Укр
Рус
Каші Другі страви Грузинська кухня

Кус-кус з курячим філе і овочами

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

759 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Кус-кус з курячим філе і овочами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Кус-кус з курячим філе і овочами: давайте вирушимо в Північну Африку за натхненням для цієї казково простої страви, в якій використовуються найдрібніші в світі зерна - кускус. Суміш червоного перцю, часнику, цибулі, болгарського перцю і спецій надає легку пікантність і прянощі цій каші. Ця страва дуже смачна і дуже швидка, і вона стане переможцем для всієї родини.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кус-кус з курячим філе і овочами" (на 100 грам)

  • Білки7.3 гр.
  • Жири5.9 гр.
  • Вуглеводи17 гр.
  • Калорії162 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Нагрійте трохи рослинного або оливкового масла в невеликій каструлі на середньому вогні. Далі помийте під проточною водою курячі стегна і просушіть їх паперовим рушником. Потім відокремте м'ясо (бажано філе) від кістки і на обробній дошці наріжте його невеликими скибочками. Надішліть скибочки курки в каструлю з гарячою олією.

Крок - 1
02

Приправте куряче м'ясо сіллю і чорним меленим перцем, посипте рясно паприкою, порошком каррі, червоним меленим перцем і варіть, періодично помішуючи, до готовності. Близько 7 хвилин. Зніміть куряче м'ясо з вогню і відкладіть в бік.

Крок - 2
03

У цій же каструлі нагрійте ще трохи олії, додайте заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану невеликими кубиками ріпчасту цибулю, подрібнений перець чилі (якщо вам або вашим дітям це не подобається, ви можете не використовувати цей інгредієнт) і очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Ретельно все перемішайте і обсмажуйте вміст протягом 3-5 хвилин.

Крок - 3
04

Потім очистіть від нутрощів і хвостика болгарський перець. Помийте його і на обробній дошці наріжте овоч дрібними квадратами. Надішліть подрібнений перець в каструлю до решти інгредієнтів і добре все перемішайте.

Крок - 4
05

Додайте в каструлю заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану (частину залиште для використання подальшого) зелену цибулю, залийте бульйон, можна використовувати воду замість курячого бульйону, як і більшості рецептів. Але бульйон допомагає посилити смак. Перемішайте все, накрийте кришкою і залиште варитися на повільному вогні близько 5-7 хвилин.

Крок - 5
06

Додайте в каструлю кускус (переконайтеся, що рідина доходить до кипіння, перш ніж додавати кускус), повільно розмішайте, відразу накрийте кришкою, зніміть з вогню і залиште пропарюватися на 5 - 6 хвилин.

Крок - 6
07

Потім додайте в каструлю, раніше обсмажену курку, засипте другу частину зеленої цибулі і подрібнену петрушку і подавайте кус-кус з курячим філе і овочами до обіду.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Лагман 100 6 4 з 5 - детальніше -
Юшка з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з вершками 50 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт Медовик - покроковий рецепт, фото 1 Торт Медовик 180 7 4 з 5 - детальніше -
Шніцель - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель 50 3 3 з 5 - детальніше -
Лобіо з білої квасолі - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо з білої квасолі 75 6 3 з 5 - детальніше -
?>