Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Курячі котлети в мультиварці

( 4.7895 4 519 19 оцінок)

4791 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Курячі котлети в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Котлети - це дуже популярна страва, яка знайома кожному. Ці м'ясні, і не тільки, вироби апетитні на вигляд, смачні, ситні і, що потрібно відзначити, що не так вже й складні в приготуванні. Сьогодні поговоримо саме про м'ясні котлети. Фарш для них кожна господиня підбирає за своїм бажанням або за вподобаннями сім'ї. Ми пропонуємо вам приготувати разом з нами курячі котлети. Але зробити це не традиційним способом смаження на сковороді, а за допомогою сучасного і часом просто незамінного чуда техніки - мультиварки. Котлети в мультиварці виходять поза сумнівом смачними, але крім того вони економлять купу вашого часу, плюс до всього не потрібно хвилюватися за те, щоб котлети не підгоріли або, навпаки, не прожарилися як слід.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курячі котлети в мультиварці" (на 100 грам)

  • Білки13.5 гр.
  • Жири11 гр.
  • Вуглеводи6.7 гр.
  • Калорії184 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Фарш із курки можна купити вже готовий або ж виготовити його самостійно із курячого філе з допомогою блендера або м'ясорубки. Отже, в готовий курячий фарш розбиваємо яйця, рясно солимо, перчимо на смак чорним меленим перцем.

Крок - 1
02

Далі чистимо від лушпиння цибулю і часник і перебиваємо їх блендером. Якщо у вас немає блендера, цибулю можна натерти на самій дрібній тертці, а часник пропустити через чеснокодавку.

Крок - 2
03

Ці інгредієнти також додаємо до фаршу і ретельно перемішуємо руками або за допомогою вилки, щоб вийшла однорідна густа маса.

Крок - 3
04

Тепер робимо котлетки. Беремо звичайну столову ложку, щоб зручніше було розділяти порції, набираємо фарш і формуємо котлету овальної форми руками, змоченими або в воді, або в рослинному маслі, щоб фарш не прилипав.

Крок - 4
05

Далі кожну курячу котлету обвалюємо з обох сторін в панірувальних сухарях. Заготовки готові, залишається тепер піддати їх тепловій обробці. У чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла, кидаємо один лавровий лист (він додасть особливий насичений аромат) і викладаємо наші котлети. Накриваємо кришкою мультиварку і включаємо її в режимі «Випічка» на 15 хвилин.

Крок - 5
06

По закінченню цього часу ми перевертаємо котлети і включаємо мультиварку на той же режим з тим же часом ще раз, якщо необхідно долив ще рослинного масла.

Крок - 6
07

Якщо ви любите котлети на пару, то вставляємо в мультиварку спеціальну кришку-фільтр з отворами, змащуємо її олією і викладаємо зверху котлети.

Крок - 7
08

Єдине, що парові котлети в мультиварці не потрібно обвалювати в паніровці (не обов язково). У чашу слід налити трохи води. Включаємо мультиварку в режим «Варка на пару» на 20 хвилин. Курячі котлети в мультиварці - швидка, проста, але дуже смачна страва, яка на пару з гарніром є відмінним обідом або вечерею.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Окрошка на мінеральній воді - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка на мінеральній воді 45 6 2 з 5 - детальніше -
Жульєн з куркою і печерицями - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн з куркою і печерицями 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Плов в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Плов в мультиварці 70 4 2 з 5 - детальніше -
Пюре з картоплі і селери - покроковий рецепт, фото 1 Пюре з картоплі і селери 45 4 2 з 5 - детальніше -
Фрікасе з курки з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Фрікасе з курки з грибами 65 3 3 з 5 - детальніше -
Японський омлет - покроковий рецепт, фото 1 Японський омлет 35 3 3 з 5 - детальніше -