Котлети - це дуже популярна страва, яка знайома кожному. Ці м'ясні, і не тільки, вироби апетитні на вигляд, смачні, ситні і, що потрібно відзначити, що не так вже й складні в приготуванні. Сьогодні поговоримо саме про м'ясні котлети. Фарш для них кожна господиня підбирає за своїм бажанням або за вподобаннями сім'ї. Ми пропонуємо вам приготувати разом з нами курячі котлети. Але зробити це не традиційним способом смаження на сковороді, а за допомогою сучасного і часом просто незамінного чуда техніки - мультиварки. Котлети в мультиварці виходять поза сумнівом смачними, але крім того вони економлять купу вашого часу, плюс до всього не потрібно хвилюватися за те, щоб котлети не підгоріли або, навпаки, не прожарилися як слід.
Фарш із курки можна купити вже готовий або ж виготовити його самостійно із курячого філе з допомогою блендера або м'ясорубки. Отже, в готовий курячий фарш розбиваємо яйця, рясно солимо, перчимо на смак чорним меленим перцем.
Далі чистимо від лушпиння цибулю і часник і перебиваємо їх блендером. Якщо у вас немає блендера, цибулю можна натерти на самій дрібній тертці, а часник пропустити через чеснокодавку.
Ці інгредієнти також додаємо до фаршу і ретельно перемішуємо руками або за допомогою вилки, щоб вийшла однорідна густа маса.
Тепер робимо котлетки. Беремо звичайну столову ложку, щоб зручніше було розділяти порції, набираємо фарш і формуємо котлету овальної форми руками, змоченими або в воді, або в рослинному маслі, щоб фарш не прилипав.
Далі кожну курячу котлету обвалюємо з обох сторін в панірувальних сухарях. Заготовки готові, залишається тепер піддати їх тепловій обробці. У чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла, кидаємо один лавровий лист (він додасть особливий насичений аромат) і викладаємо наші котлети. Накриваємо кришкою мультиварку і включаємо її в режимі «Випічка» на 15 хвилин.
По закінченню цього часу ми перевертаємо котлети і включаємо мультиварку на той же режим з тим же часом ще раз, якщо необхідно долив ще рослинного масла.
Якщо ви любите котлети на пару, то вставляємо в мультиварку спеціальну кришку-фільтр з отворами, змащуємо її олією і викладаємо зверху котлети.
Єдине, що парові котлети в мультиварці не потрібно обвалювати в паніровці (не обов язково). У чашу слід налити трохи води. Включаємо мультиварку в режим «Варка на пару» на 20 хвилин. Курячі котлети в мультиварці - швидка, проста, але дуже смачна страва, яка на пару з гарніром є відмінним обідом або вечерею.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти