Нічого складного і недорого. Варимо на обід простий домашній курячий суп.
Для цього рецепта потрібно придбати цілу курку (дуже велику тушку купувати необхідності немає). Отже, викладіть курку на обробну дошку і розділіть ножем на шматки. Далі ретельно вимийте м'ясо під проточною водою і складіть у велику каструлю, в якій надалі будете варити страву.
Залийте м'ясо в каструлі водою так, щоб повністю покрити і відправте на плиту. Доведіть воду до кипіння, а потім зменшіть вогонь до середнього і варіть курку, постійно знімаючи накип, приблизно 35 хвилин.
Потім очистіть від лушпиння цибулю, на обробній дошці переріжте цибулину навпіл і одну частину овоча (не подрібнюючи) відправте в каструлю з куркою.
Потім помийте проточною водою молоду селеру, видаліть в ньому листя, а частину самого стебла (не нарізаючи) надішліть теж в каструлю до м'яса. Сюди ж уложіть не подрібнену, попередньо очищену від шкірки молоду моркву.
Тепер закиньте в каструлю до решти інгредієнтів лавровий лист і трохи запашного перцю. Накрийте ємність кришкою і варіть вміст на слабкому вогні близько години.
Після закінчення цього часу вилийте вміст каструлі в глибоке сито, відцідіть, таким чином, бульйон, а відварені овочі нам уже не знадобляться.
Далі викладіть на стіл відварену курку, охолодіть її, а потім руками видаліть в м'ясі непотрібну шкірку. Білу частину філе наріжте на невеликі шматочки.
Тепер залийте раніше відціджений бульйон в невелику каструлю, відправте на плиту і закип'ятіть. Засипте в каструлю бульйонні кубики (подрібнені в порошок), попередньо нарізану тонкими півкільцями селеру.
Тепер додайте також в каструлю раніше очищену і зараз нарізану тонкими кільцями другу частину моркви. Додайте заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки і, ретельно все перемішавши, варіть до майже повної готовності овочів.
Потім засипте в каструлю до всіх інгредієнтів локшину, рясно посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і залиште страву варитися ще приблизно 10-15 хвилин.
Потім закиньте в каструлю раніше подрібнене куряче м'ясо, ще раз все добре перемішайте, проваріть близько 7-10 хвилин, а далі розлийте домашній курячий суп по тарілках і швидше кличте рідних до ситного обіду.
Випадкові рецепти