Укр
Рус
thermomix thermomix
Курячий суп Перші страви Українська кухня

Домашній курячий суп

( 4.5000 4 52 2 оцінки)
60 хвилинпорцій - 8складність - 3 з 5
Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Нічого складного і недорого. Варимо на обід простий домашній курячий суп.

Інгредієнти

  • Селера 4 шт.
  • Запашний перець 5 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Петрушка 1 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Локшина 120 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 4 шт.
  • Куриця 800 г.
  • Вода 3 л.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для цього рецепта потрібно придбати цілу курку (дуже велику тушку купувати необхідності немає). Отже, викладіть курку на обробну дошку і розділіть ножем на шматки. Далі ретельно вимийте м'ясо під проточною водою і складіть у велику каструлю, в якій надалі будете варити страву.

    Крок - 1
  2. 02

    Залийте м'ясо в каструлі водою так, щоб повністю покрити і відправте на плиту. Доведіть воду до кипіння, а потім зменшіть вогонь до середнього і варіть курку, постійно знімаючи накип, приблизно 35 хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім очистіть від лушпиння цибулю, на обробній дошці переріжте цибулину навпіл і одну частину овоча (не подрібнюючи) відправте в каструлю з куркою.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім помийте проточною водою молоду селеру, видаліть в ньому листя, а частину самого стебла (не нарізаючи) надішліть теж в каструлю до м'яса. Сюди ж уложіть не подрібнену, попередньо очищену від шкірки молоду моркву.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер закиньте в каструлю до решти інгредієнтів лавровий лист і трохи запашного перцю. Накрийте ємність кришкою і варіть вміст на слабкому вогні близько години.

    Крок - 5
  6. 06

    Після закінчення цього часу вилийте вміст каструлі в глибоке сито, відцідіть, таким чином, бульйон, а відварені овочі нам уже не знадобляться.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі викладіть на стіл відварену курку, охолодіть її, а потім руками видаліть в м'ясі непотрібну шкірку. Білу частину філе наріжте на невеликі шматочки.

    Крок - 7
  8. 08

    Тепер залийте раніше відціджений бульйон в невелику каструлю, відправте на плиту і закип'ятіть. Засипте в каструлю бульйонні кубики (подрібнені в порошок), попередньо нарізану тонкими півкільцями селеру.

    Крок - 8
  9. 09

    Тепер додайте також в каструлю раніше очищену і зараз нарізану тонкими кільцями другу частину моркви. Додайте заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки і, ретельно все перемішавши, варіть до майже повної готовності овочів.

    Крок - 9
  10. 10

    Потім засипте в каструлю до всіх інгредієнтів локшину, рясно посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і залиште страву варитися ще приблизно 10-15 хвилин.

    Крок - 10
  11. 11

    Потім закиньте в каструлю раніше подрібнене куряче м'ясо, ще раз все добре перемішайте, проваріть близько 7-10 хвилин, а далі розлийте домашній курячий суп по тарілках і швидше кличте рідних до ситного обіду.

    Крок - 11

Оцінити рецепт