Укр
Рус
Курячий суп Перші страви Українська кухня

Домашній курячий суп

( 4.8919 4 537 37 оцінок)
3074 - переглядів
60 хвилинпорцій - 8складність - 3 з 5
Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Нічого складного і недорого. Варимо на обід простий домашній курячий суп.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Домашній курячий суп" (на 100 грам)

  • Білки3.3 гр.
  • Жири2.6 гр.
  • Вуглеводи2.8 гр.
  • Калорії49 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для цього рецепта потрібно придбати цілу курку (дуже велику тушку купувати необхідності немає). Отже, викладіть курку на обробну дошку і розділіть ножем на шматки. Далі ретельно вимийте м'ясо під проточною водою і складіть у велику каструлю, в якій надалі будете варити страву.

Крок - 1
02

Залийте м'ясо в каструлі водою так, щоб повністю покрити і відправте на плиту. Доведіть воду до кипіння, а потім зменшіть вогонь до середнього і варіть курку, постійно знімаючи накип, приблизно 35 хвилин.

Крок - 2
03

Потім очистіть від лушпиння цибулю, на обробній дошці переріжте цибулину навпіл і одну частину овоча (не подрібнюючи) відправте в каструлю з куркою.

Крок - 3
04

Потім помийте проточною водою молоду селеру, видаліть в ньому листя, а частину самого стебла (не нарізаючи) надішліть теж в каструлю до м'яса. Сюди ж уложіть не подрібнену, попередньо очищену від шкірки молоду моркву.

Крок - 4
05

Тепер закиньте в каструлю до решти інгредієнтів лавровий лист і трохи запашного перцю. Накрийте ємність кришкою і варіть вміст на слабкому вогні близько години.

Крок - 5
06

Після закінчення цього часу вилийте вміст каструлі в глибоке сито, відцідіть, таким чином, бульйон, а відварені овочі нам уже не знадобляться.

Крок - 6
07

Далі викладіть на стіл відварену курку, охолодіть її, а потім руками видаліть в м'ясі непотрібну шкірку. Білу частину філе наріжте на невеликі шматочки.

Крок - 7
08

Тепер залийте раніше відціджений бульйон в невелику каструлю, відправте на плиту і закип'ятіть. Засипте в каструлю бульйонні кубики (подрібнені в порошок), попередньо нарізану тонкими півкільцями селеру.

Крок - 8
09

Тепер додайте також в каструлю раніше очищену і зараз нарізану тонкими кільцями другу частину моркви. Додайте заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки і, ретельно все перемішавши, варіть до майже повної готовності овочів.

Крок - 9
10

Потім засипте в каструлю до всіх інгредієнтів локшину, рясно посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і залиште страву варитися ще приблизно 10-15 хвилин.

Крок - 10
11

Потім закиньте в каструлю раніше подрібнене куряче м'ясо, ще раз все добре перемішайте, проваріть близько 7-10 хвилин, а далі розлийте домашній курячий суп по тарілках і швидше кличте рідних до ситного обіду.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Зефір на агарі - покроковий рецепт, фото 1 Зефір на агарі 50 3 3 з 5 - детальніше -
Пончики на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Пончики на сметані 90 3 3 з 5 - детальніше -
Самса з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Самса з куркою 85 2 3 з 5 - детальніше -