Рулет курячий - відмінна альтернатива магазинним ковбасам. Пропоную варіант рулету з соусом, але начиняти його також можна різними інгредієнтами: сиром, ковбасою, грибами, овочами або сухофруктами.
У середню чавунну сковороду покладіть заздалегідь нарізаний невеликими шматочками бекон і обсмажуйте, постійно перемішуючи, до майже коричневого кольору і утворення легкої скоринки, близько 5 хвилин.
Додайте в сковорідку до бекону, попередньо очищену від лушпиння і нарізану тонкими півкільцями ріпчасту цибулю і смажте, помішуючи, до карамелізації вмісту, близько 10 хвилин.
Далі додайте в сковорідку вимитий холодною водою шпинат і томыть, помішуючи вміст, до 3 хвилин. Зніміть сковороду з вогню і відставте на час в сторону.
Викладіть заздалегідь вимиту і просушену паперовим рушником курячу грудку на поліетиленову плівку і за допомогою кухонного молотка або качалки відбийте м'ясо, до тонкощів. Повторіть з рештою курячих грудок.
Викладіть великий шматок поліетиленової плівки на велику поверхню і викладіть тонкі частини курки на неї так, щоб краї злегка перекривали один одного. Приправте м'ясо сіллю і чорним меленим перцем.
Накрийте курку попередньо нарізаними кільцями шинки, часточками швейцарського сиру і раніше підготовленою начинкою з бекону.
Поверніть курку з іншими укладеними інгредієнтами в красивий рулет, акуратно загорніть в харчову плівку, скручуючи кінці, щоб щільно запечатати. Охолодіть протягом 1 години.
Далі рясно викачайте охолоджений рулет в борошні, попередньо збитих курячих яйцях і, нарешті, панірувальних сухарях. Знову в яйце, потім в сухарі.
Перекладіть курячий рулет в паніровці на змащений рослинним або вершковим маслом деко, відправте в попередньо розігріту духовку і випікайте при 200 градусах протягом 40 хвилин до золотистого кольору.
Приготуйте вершковий соус: в маленькій каструлі на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте видавлений через чеснокодавку часник і томіть, до появи насиченого аромату.
Додайте в каструлю просіяне борошно і обсмажуйте вміст, до коричневого кольору. Залийте в каструлю молоко, потім додайте гірчицю і приправте все сіллю і чорним меленим перцем. Додайте пармезан і варіть, помішуючи, поки соус не загусне.
Наріжте курячий рулет невеликими шматочками і подавайте з соусом і свіжою петрушкою.
Випадкові рецепти