Серед субпродуктів, які використовуються для приготування багатьох страв, особливе місце займають курячі шлунки. І хоча деякі господині не завжди звертають увагу на курячі шлунки, цей дуже м'ясистий, смачний інгредієнт завжди відмінно виглядає в супах, салатах або ж як самостійна страва. Зупинимо свій вибір саме на смажених курячих шлунках. Ця страва напевно сподобається вашим домочадцям, адже виходить вона особливо ніжною, м'якою, але при цьому з яскравим смаком. А подробиці приготування і всі тонкощі цього процесу ви зможете дізнатися в нашому рецепті.
Головний секрет приготування курячих шлунків - це час приготування. Оскільки цей продукт вимагає термічної обробки, то готувати його потрібно не менше години. Також дуже важливо ретельно вичистити курячі шлунки. Їх ще називають пупки. Цей процес не зовсім цікавий, але, на щастя, сьогодні курячі шлунки можна купити вже в готовому чистому вигляді. Перед приготуванням все одно добре миємо шлунки в проточній воді і відкидаємо на друшляк або паперові рушники, щоб позбутися від зайвої рідини.
Тепер ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо рослинне масло і спочатку кидаємо насіння кунжуту в киплячу олію, а потім викладаємо шлунки. Періодично помішуючи, готуємо хвилин 15. Після цього додаємо куркуму, знову все перемішуємо і готуємо на середньому вогні ще кілька хвилин.
За цей час чистимо від лушпиння невелику цибулину, нарізаємо її соломкою і відправляємо на сковорідку. Коли цибуля підзолотиться, кидаємо такі спеції: коріандр, мелену паприку, потім солимо за смаком.
Поки страва готується на сковорідці, чистимо від лушпиння зубчики часнику і натираємо їх на дрібній тертці або ж подрібнюємо за допомогою чеснокодавки, після чого звичайно ж, відправляємо до решти інгредієнтів готуватися ще хвилин 10.
Наступним додаємо в нашу страву соус теріякі, який додасть пікантності у смак. Перемішуємо вміст і продовжуємо смажити далі.
Самі тим часом миємо помідор і ріжемо його на невеликі шматочки. Також миємо зелений перець чилі і розрізаємо його на кілька частин, після чого кидаємо ці інгредієнти на сковорідку, перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо томитися ще хвилин 10. За цей час наша страва набуває красивий коричневий колір, шлунки стають м'якими і ніжними.
В кінці кидаємо зелень петрушки, яку попередньо шаткуємо, ще раз все перемішуємо і даємо страві дійти пару хвилин, після чого знімаємо сковорідку з вогню, а смажені курячі шлунки викладаємо на тарілку, щоб скоріше пригостити домочадців. Смачна, ароматна, апетитна, ситна і досить оригінальна страва з простих продуктів - відмінна знахідка для господинь і хороший подарунок для любителів смачно поїсти.
Випадкові рецепти