Укр
Рус
thermomix thermomix
Котлети Другі страви Українська кухня

Курячі котлети

60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Курячі котлети - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Смачні соковиті котлетки! Дуже підійдуть до овочів.

Інгредієнти

  • Перець червоний мелений 1/2 ч.л
  • Паприка 1 ч.л
  • Панірувальні сухарі 2 1/2 скл.
  • Яйце 3 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Імбир 1/2 шт.
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Сіль за смаком
  • Коріандр 2 ст.л
  • Зелений перець чилі 2 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Фарш курячий 300 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    У глибоку миску помістіть курячий фарш, який можна придбати в будь-якому магазині або ж приготувати самостійно, шляхом пропускання філе через м'ясорубку або подрібнити за допомогою кухонного комбайна.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі розбийте в миску до м'яса курячі яйця, добре посоліть і приперчіть чорним меленим перцем. Далі додайте в миску червоний мелений перець, паприку, подрібнений імбир і видавлений через чеснокодавку часник.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім додайте в миску до решти інгредієнтів заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нашатковану червону цибулю. Додайте так само нарізаний тонкими кільцями зелений перець чилі.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер додайте в миску попередньо вимитий і дрібно нашаткований коріандр, панірувальні сухарі і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі трохи змоченими водою руками сформуйте з утвореної м'ясної маси заготовки бажаної форми котлет.

    Крок - 5
  6. 06

    Візьміть дві невеликі миски, збийте курячі яйця в одну і добре збийте і засипте панірувальні сухарі в іншу.

    Крок - 6
  7. 07

    Візьміть одну заготовку з м'ясного фаршу, викачайте її в яйці спочатку з обох сторін, а потім покладіть на панірувальні сухарі і викачайте ще в них. Покрийте обидва боки панірувальними сухарями.

    Крок - 7
  8. 08

    Видаліть надлишки і покладіть майбутні котлети на тарілку. Повторіть процес панірування для всіх заготовок. Після того, як заготовки з м'яса будуть в паніровці, відправте їх в холодильник і зберігайте протягом 1 години.

    Крок - 8
  9. 09

    Розігрійте рослинне масло в досить глибокій сковороді. Покладіть котлети в киплячу олію по кілька порцій і обсмажуйте на слабкому або середньому вогні, по 5 хвилин з кожного боку або до золотисто-коричневого кольору.

    Крок - 9
  10. 10

    Викладіть готові курячі котлети на красиве блюдо і подавайте з соусом на ваш вибір.

    Крок - 10

Оцінити рецепт