Куряче філе з печерицями - це 30-хвилинна м'ясна вечеря з однієї сковороди. Кожен шматочок такий соковитий і ніжний. Цей рецепт курки з грибами неймовірно простий і обов'язково стане новим фаворитом.
Нагрійте велику важку сковороду на середньому вогні і додайте в неї рослинного масла і трохи вершкового масла. Як тільки масло добре нагріється, додайте в сковорідку попередньо ретельно вимиті і крупно нарізані гриби (можна використовувати будь-які, в даному рецепті дуже поєднуються шампіньйони) і приправте сіллю і часниковим порошком.
Дозвольте грибам смажитися на середньому вогні близько 5 хвилин, періодично помішуючи, поки практично вся зайва рідина в сковороді не випарується, і вони не стануть золотисто-коричневими, потім вийміть і перекладіть їх на тарілку.
Далі під проточною водою помийте куряче філе і просушіть паперовим рушником. Приправте курку сіллю і чорним меленим перцем. В ту ж сковорідку додайте ще трохи вершкового масла і рослинного. Покладіть шматки курки в розігріте масло і обсмажуйте, перевертаючи, близько 2 хвилин з кожного боку або до повної готовності м'яса.
Додайте до м'яса заздалегідь очищений від лушпиння і подрібнений (можна видавити через чеснокодавку) часник і смажте близько 1 хвилини, часто помішуючи, поки інгредієнт не стане дуже ароматним.
Додайте в сковорідку попередньо вимитий і дрібно нарізаний кріп, петрушку, зелену цибулю і смажте, помішуючи, ще 1 хвилину, щоб трохи пом'якшити трави.
Поверніть гриби в сковороду і додайте трохи густих вершків. Доведіть вміст до кипіння і продовжуйте варити 2 хвилини, поки соус в сковорідці не загусне, потім зніміть ємність з вогню. Соус буде згущуватися більше, так як він остигає.
Далі викладіть готове куряче філе на блюдо, приправте великою кількістю часникового порошку, за смаком при необхідності, полийте рясно соусом і подавайте до столу гарячим.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти