Укр
Рус
thermomix thermomix
Курка Другі страви Українська кухня

Куряче філе

30 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Куряче філе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Куряче філе з печерицями - це 30-хвилинна м'ясна вечеря з однієї сковороди. Кожен шматочок такий соковитий і ніжний. Цей рецепт курки з грибами неймовірно простий і обов'язково стане новим фаворитом.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Часник сушений 1 ч.л
  • Куряче філе 1 кг.
  • Печериці 600 г.
  • Вершкове масло 2 ст.л
  • Кріп 1/2 пуч.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
  • Часник 3 зуб.
  • Вершки 20 % 180 мл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Нагрійте велику важку сковороду на середньому вогні і додайте в неї рослинного масла і трохи вершкового масла. Як тільки масло добре нагріється, додайте в сковорідку попередньо ретельно вимиті і крупно нарізані гриби (можна використовувати будь-які, в даному рецепті дуже поєднуються шампіньйони) і приправте сіллю і часниковим порошком.

    Крок - 1
  2. 02

    Дозвольте грибам смажитися на середньому вогні близько 5 хвилин, періодично помішуючи, поки практично вся зайва рідина в сковороді не випарується, і вони не стануть золотисто-коричневими, потім вийміть і перекладіть їх на тарілку.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі під проточною водою помийте куряче філе і просушіть паперовим рушником. Приправте курку сіллю і чорним меленим перцем. В ту ж сковорідку додайте ще трохи вершкового масла і рослинного. Покладіть шматки курки в розігріте масло і обсмажуйте, перевертаючи, близько 2 хвилин з кожного боку або до повної готовності м'яса.

    Крок - 3
  4. 04

    Додайте до м'яса заздалегідь очищений від лушпиння і подрібнений (можна видавити через чеснокодавку) часник і смажте близько 1 хвилини, часто помішуючи, поки інгредієнт не стане дуже ароматним.

    Крок - 4
  5. 05

    Додайте в сковорідку попередньо вимитий і дрібно нарізаний кріп, петрушку, зелену цибулю і смажте, помішуючи, ще 1 хвилину, щоб трохи пом'якшити трави.

    Крок - 5
  6. 06

    Поверніть гриби в сковороду і додайте трохи густих вершків. Доведіть вміст до кипіння і продовжуйте варити 2 хвилини, поки соус в сковорідці не загусне, потім зніміть ємність з вогню. Соус буде згущуватися більше, так як він остигає.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі викладіть готове куряче філе на блюдо, приправте великою кількістю часникового порошку, за смаком при необхідності, полийте рясно соусом і подавайте до столу гарячим.

    Крок - 7

Оцінити рецепт