Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Куряча грудка

( 4.9070 4 543 43 оцінки)

4232 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

  Соковита обсмажена куряча грудка з самим неймовірним медово-часниковим соусом, це чудова швидка вечеря, яку можна додати в свою колекцію рецептів курячої грудки!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Куряча грудка" (на 100 грам)

  • Білки16.1 гр.
  • Жири6.1 гр.
  • Вуглеводи15.9 гр.
  • Калорії192 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Розріжте попередньо вимиті і просушені курячі грудки навпіл горизонтально, щоб в результаті вийшло кілька шматків стейка. Обсипте кожну сторону шматка м'яса сіллю і чорним меленим перцем. За бажанням можна використовувати спеціальні спеції до м'яса.

Крок - 1
02

Засипте борошно в неглибоке блюдо. Змастіть шматки курки борошном з обох сторін, і струсіть надлишки.

Крок - 2
03

Розтопіть більшу частину вершкового масла у великій сковороді на сильному вогні - залиште невелику кількість на потім.

Крок - 3
04

Покладіть курячу грудку в сковороду і обсмажуйте 2 - 3 хвилини до золотистого кольору з одного боку. Переверніть і готуйте іншу сторону м'яса протягом 1 хвилини. Зменшіть вогонь трохи до середнього.

Крок - 4
05

Створіть трохи місця в сковорідці і додайте до м'яса попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Додайте, що залишилася невелику кількість масла. Розмішайте акуратно часник, як тільки масло розтане. Смажте до появи насиченого аромату.

Крок - 5
06

Додайте в сковорідку яблучний оцет, соєвий соус і мед (бажано використовувати рідкий). Розмішайте вміст і струсіть сковороду для об'єднання всіх інгредієнтів. Доведіть соус в сковорідці до кипіння, потім кіпіть протягом 1 хвилини або поки він злегка не загусне.

Крок - 6
07

Протоміть курячу грудку в соусі. Якщо соус стане дуже густим, додайте трохи води і перемішайте. Зніміть сковорідку з плити. Покладіть готову курячу грудку на тарілки і полийте соусом.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Горбуша з овочами в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Горбуша з овочами в духовці 50 2 2 з 5 - детальніше -
Лінива ватрушка з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Лінива ватрушка з сиром 70 5 3 з 5 - детальніше -
Єврейські котлети - покроковий рецепт, фото 1 Єврейські котлети 30 3 3 з 5 - детальніше -
Свинина з цибулею на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з цибулею на сковороді 40 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Жульєн - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн 50 4 3 з 5 - детальніше -
Галушки з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Галушки з куркою 50 5 3 з 5 - детальніше -
Домашнє кисле молоко - покроковий рецепт, фото 1 Домашнє кисле молоко 35 1 2 з 5 - детальніше -
Курячі грудки з грибами і сиром - покроковий рецепт, фото 1 Курячі грудки з грибами і сиром 55 2 2 з 5 - детальніше -