Курятина - це м'ясо на всі випадки життя. Вона і готується швидше за інших видів м'яса, і підходить до дієтичного харчування, і взагалі має ніжний м'який смак, який приходиться до душі навіть дітям. Сьогодні пропонуємо вам урізноманітнити своє меню і порадувати домашніх смачною апетитною і мабуть, трошки незвичайною стравою - курячими відбивними з сиром. Курячі відбивні - це завжди виграшна страва, яке подобається всім: і гостям, і домочадцям, а головне господині, яка їх готує, адже у процесі приготування курячі відбивні не займають багато часу, але завжди виходять ніжними, легкими і звичайно ж, смачними.
У приготуванні курячих відбивних з сиром головне - не пересушити м'ясо. Але це не складе ніяких труднощів, адже курятина - найзручніше у готуванні м'ясо. Отже, приступимо до приготування смачних відбивних. Беремо наше куряче філе, промиваємо його під проточною водою і відправляємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологу.
На обробній дошці нарізаємо середнього розміру шматки уздовж і поперек філешку. Потім солимо і перчимо кожен шматочок з обох сторін.
Тепер нам потрібно їх відбити. Для цього ми накриваємо наші шматочки харчовою плівкою, щоб, по-перше, не бризкав сік, а по-друге, щоб м'ясо не розлізлося через свою ніжність. Відбиваємо кухонним молотком стороною, де є великі зубці. Але слід зазначити, що занадто багато сили прикладати не потрібно, курятина досить швидко і легко відбивається.
Тепер займемося кляром. Для цього у окремій посудині змішуємо яйця і нежирну сметану, потім поступово додаємо борошно, збиваючи вінчиком, рясно посоливши і трохи поперчивши.
Ну і наостанок, натираємо на крупній тертці твердий сир. Отже, все необхідне для приготування готове, приступаємо до обжарювання відбивних.
Для цього кожен шматочок м'яса вимочуємо у клярі з обох сторін і викладаємо на вже розігріту, з рослинним маслом сковорідку.
Обсмажуємо відбивні з одного боку до появи золотистої скоринки, а потім викладаємо на них зверху трохи натертого сиру і трохи поливаємо зверху кляром, щоб сир добре закріпився, і перевертаємо шматочки. Через 2-3 хвилини знімаємо готову відбивну.
Якщо ви хочете, щоб сир залишався зверху м'яса, то викладаємо його вже на обсмажену з іншого боку відбивну. Знімаємо наші вироби зі сковорідки і подаємо до столу. Курячі відбивні з сиром готові. Дуже смачно подавати зі свіжими помідорами чи огірками.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти