Ця смачна і дуже корисна страва середземноморської кухні підкорить вас з першої ложки. Подавайте курочку з сочевицею і фенхелем до макаронів або рису.
Курячі стегенця ретельно вимийте під проточною водою і просушіть. Відокремте м'якоть від шкіри і кісток. Наріжте філе невеликими шматочками і складіть в глибоку миску.
Додайте сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте і дайте постояти кілька хвилин.
Поставте на плиту сковороду з товстим дном. Додайте оливкову або соняшникову олію. Розігрійте жаровню на середньому вогні і викладіть шматочки курки. Обсмажте їх протягом 2 хвилин з кожного боку. Перекладіть м'ясо в окрему ємність.
У сковороду, на якій смажилася курка, викладіть пропущений через спеціальний прес часник. Фенхель ретельно вимийте, просушіть і наріжте тонкими півкільцями. Надішліть овоч в жаровню і обсмажте, постійно перемішуючи, протягом 1 хвилини.
Помідори вимийте і наріжте невеликими кубиками. Використовуйте томати з щільною і м'ясистою м'якоттю. Викладіть подрібнені овочі в сковороду. Всипте орегано і збільште вогонь до максимального значення. Готуйте, помішуючи, протягом 5 хвилин і влийте свіжовичавлений апельсиновий сік. Доведіть суміш до кипіння і додайте шматочки курки.
Консервовану сочевицю відкиньте на друшляк. Кілька разів промийте під проточною водою і дайте стекти рідині. Викладіть сочевицю в жаровню до решти інгредієнтів. Зменшіть вогонь і продовжуйте томити до повної готовності курки.
Викладіть страву на порційне блюдо і прикрасьте дрібно нарізаною м'ятою або базиліком. Курочка з сочевицею готова до подачі на стіл. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти