Укр
Рус
Мясо Другі страви Грузинська кухня

Курочка з сочевицею

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

942 - переглядів
40 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Курочка з сочевицею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Ця смачна і дуже корисна страва середземноморської кухні підкорить вас з першої ложки. Подавайте курочку з сочевицею і фенхелем до макаронів або рису.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курочка з сочевицею" (на 100 грам)

  • Білки13.3 гр.
  • Жири5.6 гр.
  • Вуглеводи11.9 гр.
  • Калорії155 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Курячі стегенця ретельно вимийте під проточною водою і просушіть. Відокремте м'якоть від шкіри і кісток. Наріжте філе невеликими шматочками і складіть в глибоку миску.

Крок - 1
02

Додайте сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте і дайте постояти кілька хвилин.

Крок - 2
03

Поставте на плиту сковороду з товстим дном. Додайте оливкову або соняшникову олію. Розігрійте жаровню на середньому вогні і викладіть шматочки курки. Обсмажте їх протягом 2 хвилин з кожного боку. Перекладіть м'ясо в окрему ємність.

Крок - 3
04

У сковороду, на якій смажилася курка, викладіть пропущений через спеціальний прес часник. Фенхель ретельно вимийте, просушіть і наріжте тонкими півкільцями. Надішліть овоч в жаровню і обсмажте, постійно перемішуючи, протягом 1 хвилини.

Крок - 4
05

Помідори вимийте і наріжте невеликими кубиками. Використовуйте томати з щільною і м'ясистою м'якоттю. Викладіть подрібнені овочі в сковороду. Всипте орегано і збільште вогонь до максимального значення. Готуйте, помішуючи, протягом 5 хвилин і влийте свіжовичавлений апельсиновий сік. Доведіть суміш до кипіння і додайте шматочки курки.

Крок - 5
06

Консервовану сочевицю відкиньте на друшляк. Кілька разів промийте під проточною водою і дайте стекти рідині. Викладіть сочевицю в жаровню до решти інгредієнтів. Зменшіть вогонь і продовжуйте томити до повної готовності курки.

Крок - 6
07

Викладіть страву на порційне блюдо і прикрасьте дрібно нарізаною м'ятою або базиліком. Курочка з сочевицею готова до подачі на стіл. Приємного вам апетиту!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Какао з молоком - покроковий рецепт, фото 1 Какао з молоком 10 2 1 з 5 - детальніше -
Тушкована качка в сметані - покроковий рецепт, фото 1 Тушкована качка в сметані 70 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Кекс сирний - покроковий рецепт, фото 1 Кекс сирний 80 5 3 з 5 - детальніше -
Сир - покроковий рецепт, фото 1 Сир 50 1 2 з 5 - детальніше -
Картопля по-селянськи в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Картопля по-селянськи в духовці 60 4 3 з 5 - детальніше -