Тепер ви можете приготувати найкращу смажену курку вдома. Забудьте про KFC, цей рецепт смаженої курки вразить вас, і впевнені, що він буде вашим улюбленим. Використовуйте правильну кількість спецій, не перестарайтеся. Курку замаринуйте в молоці, йогурті і спеціях, щоб зробити м'ясо ніжніше й пахучіше.
Вам знадобиться ціла курка, яку наріжте досить великими шматками.
У невелику миску засипте мелений імбир, копчену паприку, кайенский перець, цибульний порошок, часниковий порошок, білий перець, сіль і коричневий цукор. Добре змішайте.
На шматочки курки посипте підготовлену суміш спецій. Рівномірно нанесіть на кожну сторону скибочок м'яса. Частину суміші спецій залиште на потім.
У ємність для маринування або велику миску для змішування залийте молоко, додайте йогурт, яєчні білки. Засипте сіль і кілька лаврових листків, добре перемішайте.
Покладіть в миску з підготовленим молочним маринадом нарізану курку, покриту спеціями, накрийте кришкою, поставте в холодильник і маринуйте протягом ночі або мінімум 2 години.
На наступний день або через 2 години дістаньте курку з холодильника на 30 хвилин, щоб вона нагрілася до кімнатної температури. Нагрійте у великій каструлі масло для смаження до температури 160 градусів.
Поки масло нагрівається, додайте решту суміш спецій в миску разом з універсальним борошном, кукурудзяним крохмалем і розпушувачем. Добре змішайте.
Вийміть шматочки курки з молочного маринаду і по черзі викладіть їх в паніровці з борошна. Повторюйте процес, поки кожен шматок не буде покритий борошняною сумішшю. Тепер зробіть друге покриття, повторивши попередній крок. Знову занурте в суміш залишеного маринаду.
Покладіть курку в гарячу олію по 2 або 3 шматочки за раз, зменшіть вогонь, щоб курка підтримувала температуру приготування на рівні 140 градуса, і смажте до золотисто-коричневого кольору. Це займе близько 12-15 хвилин.
Витягніть шумівкою готову курочку з хрусткою скоринкою і покладіть на решітку, щоб жир стікав. Подавайте м'ясну закуску відразу з вашим улюбленим гострим соусом чилі.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти