Укр
Рус
Курник Випічка Уральська кухня

Курник по-уральськи

( 4.8000 4 510 10 оцінок)

1163 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Курник по-уральськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Уральська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Курник по-уральськи - апетитний і поживний закритий м'ясний пиріг з куркою. У рецепті по-уральськи для приготування курника використовується тісто двох видів: пісочне для основи і листкове для «кришечки». Це робить пиріг одночасно розсипчастим і хрустким. Такий курник призведе в захват і дорослих, і дітей.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курник по-уральськи" (на 100 грам)

  • Білки10.2 гр.
  • Жири9.8 гр.
  • Вуглеводи15.6 гр.
  • Калорії160 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Сушені гриби (будь-які на ваш вибір, головне, щоб вони були ароматними) замочіть у воді на 1 годину. Насититься вологою гриби наріжте невеликими шматочками.

Крок - 1
02

Ріпчасту цибулю (у нас шалот) очистіть від лушпиння і подрібніть кубиками. Петрушку вимийте і дрібно поріжте ножем.

Крок - 2
03

Курячий фарш викладіть в миску. Додайте подрібнені гриби і цибулю. Приправте меленим чорним перцем і сіллю. Всипте кукурудзяний крохмаль. Влийте сухе вино (можна замінити яблучним оцтом), рослинне масло (будь-яке) і соєвий соус. Замість соєвого соусу можна просто всипати в фарш більше солі, але з соусом начинка курника виходить соковитіше і ароматні. Вбийте в загальну масу яйце і всипте подрібнену петрушку.

Крок - 3
04

Перемішайте інгредієнти до однорідності. Найкраще робити це руками. Бортик форми для випікання щедро покрийте вершковим маслом.

Крок - 4
05

Пісочне тісто розкачайте в тонкий корж, розміри якого перевищують діаметр бортика. Наколіть тісто в декількох місцях вилкою.

Крок - 5
06

Намотайте пласт на качалку і акуратно покладіть всередину встановленого на деко бортика, піднявши краї догори. Зайве тісто приберіть.

Крок - 6
07

Викладіть всередину начинку з курячого фаршу з грибами і овочами і утрамбуйте. Вільні краї опустіть на начинку.

Крок - 7
08

В окрему миску вбийте яйце і перемішайте вилкою до однорідності.

Крок - 8
09

Що вийшла яєчною масою покрийте краї тіста навколо начинки.

Крок - 9
10

Зверху покладіть пласт листкового тіста і притисніть, щоб воно приклеїлося до пісочного. Зайве зріжте.

Крок - 10
11

Уздовж бортика зробіть ножем невеликі насічки, щоб ще краще скріпити краї курника і зробити пиріг красивіше. Змастіть «кришечку» збитим яйцем.

Крок - 11
12

За допомогою ножа зробіть на ній ромбовидні надрізи та виріжте в центрі круглий отвір, через який при випіканні буде виходити пар.

Крок - 12
13

З шматочка пергаменту зробіть трубочку і вставте в отвір. Вийнятий шматочок іста покладіть на пергамент поруч з пирогом. Надішліть деко в духову шафу і запікайте курник 20 хвилин при 200 градусах, а потім ще 30 хвилин при 180 градусах.

Крок - 13
14

Готовий пиріг вийміть з духовки і замість трубочки вставте в отвір запечений шматочок тіста. Приберіть бортик - і подавайте смачний курник по-уральськи до столу. Пиріг виходить рум'яним, соковитим і ситним. Смачного!

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Турецька шаурма - покроковий рецепт, фото 1 Турецька шаурма 60 3 3 з 5 - детальніше -
Розсипчаста гречка на гарнір - покроковий рецепт, фото 1 Розсипчаста гречка на гарнір 45 4 2 з 5 - детальніше -
Морква по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Морква по-корейськи 30 2 2 з 5 - детальніше -
Лазанья проста - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья проста 35 3 3 з 5 - детальніше -