Це один з кращих рецептів пирога з індичкою, який ви коли-небудь пробували. Якщо у вас є залишки індички, шинки або курки, то цей рецепт для вас. Є щось дивовижне і домашнє в цьому курнику з м'ясом, приготованому з готового тіста. Якщо ви можете приготувати індичину самостійно, це добре, але в іншому випадку ви можете використовувати навіть підкопчене м'ясо.
Якщо у вас є індичка (можна підкопчену) або навіть куряча туша, помістіть її у велику каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист і варіть на повільному вогні 45 хвилин. Потім витягніть відварену тушку, процідіть (бульйон не виливайте) і відставте на час в сторону.
Відокремте м'ясо від кістки індички руками або виделкою. Визначте шкурку, жирні шматочки і обріжте їх. Наріжте відокремлене м'ясо невеликими шматочками і відкладіть в сторону.
Вимийте, обріжте і дрібно наріжте цибулю-порей. У велику каструлю з товстим дном на слабкому або середньому вогні додайте вершкове масло, після його розтоплення, засипте нарізану цибулю-порей. Залиште цибулю обсмажувати близько 10 хвилин, потім додайте подрібнений часник.
Перемішуйте зрідка, і обсмажуйте вміст до розм'якшення. Потім засипте в каструлю борошно, добре перемішайте і томіть 5 хвилин.
Потім залийте в каструлю раніше підготовлений бульйон і доведіть до кипіння. Після згущення вмісту, додайте в каструлю гірчицю, нарізане м'ясо індички і попередньо нарізану кубиками шинку.
Далі додайте в каструлю нарізані кубиками гриби, естрагон і залиште вміст варитися на повільному вогні близько 5 хвилин, час від часу перемішуючи.
Приправте вміст каструлі до смаку сіллю і чорним меленим перцем (спочатку спробуйте), потім додайте заморожений горох і залийте вершки. Рівномірно перемішайте все, варіть ще приблизно 5 хвилин, потім зніміть з вогню і відставте в сторону. Залиште остигати. Після того, як приготовлена м'ясна начинка досить охолоне, ви можете зберігати її в холодильнику.
Далі круглу форму для випічки, ретельно змастіть вершковим маслом. Застеліть форму готовим листом тіста, і уріжте края, використовуючи ніж. Накрийте харчовою плівкою і щоб уникнути усадки залиште на 30-60 хвилин в холодильнику.
Розігрійте духовку до 170 градусів. Тепер наповніть форму для випічки з тістом сумішшю з індички, переконайтеся, що ви дбайливо спакували її в кути, а потім сгладьте верх.
Відокремте яйце, і помістіть жовток в маленьку миску. Використовуючи кондитерський пензлик, змастіть верхні краї тіста яєчним жовтком.
Покрийте начинку в формі другим листом тіста і обріжте зайве по краях. Ви можете обтиснути бока або використовувати вилку для створення дизайну по краях.
Змастіть верх тіста, використовуючи залишившийся яєчний жовток (ви можете додати трохи вершків в яєчний жовток, щоб полегшити поширення). Посипте насіння кунжуту поверх пирога.
Виріжте маленький трикутник в центрі пирога, щоб допомогти випустити пар. Надішліть форму в попередньо розігріту духовку і випікайте протягом 50 хв при температурі 170 градусів. Ви повинні побачити пар і бульбашки в центральному отворі після приготування.
Після приготування залиште готовий курник з м'ясом остигати при кімнатній температурі на 90 хвилин. Помістіть тарілку зверху форми з випічкою, переверніть догори дном, поставте тарілку зверху і знову переверніть. Розігрійте курник в духовці або мікрохвильовій печі і насолоджуйтеся.
Випадкові рецепти