Укр
Рус
Курник Випічка Українська кухня

Курник

( 4.8095 4 521 21 оцінка)

3110 - переглядів
110 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Курник - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Італійська кухня, Білоруська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Курник - альтернатива класичному рецепту пирога з м'ясом, такий же смачний, але більш легкий. Хоча це нескінченна закуска з пасхального столу, оскільки вона більше схожа на курячий пиріг, ми можемо насолодитися нею в будь-який час і в якості ситного сніданку або на пікнік.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курник" (на 100 грам)

  • Білки12.8 гр.
  • Жири12.9 гр.
  • Вуглеводи16 гр.
  • Калорії240 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку наріжемо зелену цибулю і зелений часник. Дрібно наріжемо свіжий кріп і петрушку.

Крок - 1
02

Тепер помістимо невелику каструлю з водою на плиту, додамо в неї подрібнений імбир, перець горошок, лавровий лист і засипаємо сіль. Укладемо в каструлю курку (грудку), і даємо їй закипіти.

Крок - 2
03

В іншу каструлю з водою, покладемо курячу печінку, відправимо на плиту і даємо їй закипіти, також на слабкому вогні. У процесі варіння часто збираємо і видаляємо піну, яка утворюється над курячими грудками, а також піну над печінкою і залишаємо вміст каструль кипіти.

Крок - 3
04

У невелику сковорідку заливаємо олію, додаємо нашатковану зелену цибулю, перемішуємо і томимо, до розм'якшення, не обсмажуючи. Засипаємо до цибулі зелений часник, перемішуємо і протушкуємо ще приблизно 2 хвилини.

Крок - 4
05

Курячі грудки відварюємо до готовності і охолоджуємо, або нарізайте її дрібно, або ріжте на більші шматочки. Можна подрібнити курку за допомогою кухонного комбайна. Так само подрібнюємо і відварену печінку, попередньо охолоджену. Укладаємо подрібнену курку в глибоку миску.

Крок - 5
06

У подрібнену курку додаємо так само печінку, нашатковану і обсмажену зелену цибулю і часник, а також масло, що залишилося в сковороді, кріп і петрушку, курячі яйця, засипаємо панірувальні сухарі (або два шматочки хліба, змоченого і віджатого), заправляємо все меленим перцем і перемішуємо , до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 6
07

Тепер розігріємо духовку. Викладаємо лист листкового тіста на стіл, змащуємо його невеликою кількістю вершкового масла, і поверх нього кладемо ще 5 аркушів, добре промащуючи їх маслом.

Крок - 7
08

Переміщаємо стопку аркушів тіста в заздалегідь застелену пергаментним папером форму для випічки (діаметром 20 см). Акуратно розміщуємо листи тіста, щоб не розірвати їх, щоб вони добре покривали основу, а також стіни форми, залишаючи краї для накриття.

Крок - 8
09

Укладаємо на тісто в форму, раніше приготовлену м'ясну начинку, рівномірно розподіляючи по всьому дну, злегка натискаючи. Викладаємо останній лист пирога, змащуємо його олією, згинаємо навпіл, змащуємо ще раз і знову складаємо. Розміщуємо лист тіста поверх начинки, а потім загортаємо всі краї тіста всередину.

Крок - 9
10

Поливаємо весь майбутній пиріг поверх маслом, що залишилося. Відправляємо форму з випічкою в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо приблизно 35 хвилин, до золотистого. Даємо готовому курнику повністю охолонути у формі, потім переносимо його на блюдо. Курник можна зберігати в холодильнику 3-4 дні.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Мармелад з соку - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад з соку 45 3 3 з 5 - детальніше -
Воловани з мідіями - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з мідіями 60 4 3 з 5 - детальніше -
Томатний соус для курки - покроковий рецепт, фото 1 Томатний соус для курки 45 1 2 з 5 - детальніше -
Макаруни - покроковий рецепт, фото 1 Макаруни 45 1 3 з 5 - детальніше -