Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Українська кухня

Курка, запечена в тісті

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

1182 - переглядів
95 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Курка, запечена в тісті - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Курка, запечена в тісті, в даному рецепті готується в духовці цілком, що робить м'ясо особливо м'яким і соковитим. Для підсилення смаку і запаху курка фарширується овочами, які потім додаються в соус для подачі. Виходить гармонійна, ароматна і дуже апетитна страва для сімейного обіду або вечері.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка, запечена в тісті" (на 100 грам)

  • Білки10.7 гр.
  • Жири13.3 гр.
  • Вуглеводи12.7 гр.
  • Калорії217 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Тісто зробіть заздалегідь. Для цього просійте в миску борошно і натріть туди заморожене вершкове масло. Додайте сіль і цукор і перемішайте. Влийте крижану воду. Швидко, щоб масло не встигло повністю розтанути, вимісіть тісто, оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на 1 годину.

Крок - 1
02

Займіться овочевою начинкою. Моркву і стебло селери вимийте і висушіть. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а моркву від шкірки. Підготовлені овочі наріжте невеликими кубиками і відправте в миску.

Крок - 2
03

Додайте нарізаний часник і подрібнений розмарин. Посоліть і поперчіть за смаком.

Крок - 3
04

Влийте оливкове масло і перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 4
05

Курку вимийте і висушіть паперовими рушниками. Посоліть тушку всередині і зовні і нафаршируйте овочевою сумішшю.

Крок - 5
06

Зв'яжіть ніжки, щоб вони трималися разом, і відправте курку в холодильник на час, поки будете займатися тістом.

Крок - 6
07

Охолоджене тісто викладіть на припилену борошном поверхню і присипте борошном. Розкачайте тісто в тонкий пласт і покладіть на нього курку.

Крок - 7
08

Акуратно оберніть тушку з усіх боків. Змастіть тісто збитим виделкою яйцем і ретельно заліпіть шви.

Крок - 8
09

Розривів бути не повинно, тому, якщо вони все-таки з'явилися, заповніть порожнечі окремими шматочками. Перекладіть заготовку на застелений пергаментом або силіконовим / тефлоновим килимком деко і відправте на 30 хвилин в холодильник.

Крок - 9
10

Після цього змастіть курку збитим яйцем по всій поверхні, присипте сіллю і відправте в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 70 хвилин. Готову курку вийміть з духовки і дайте мінімум 30 хвилин «відпочити».

Крок - 10
11

Тим часом приготуйте соус для подачі. Для цього знадобляться овочі з начинки, тому перекладіть курку на блюдо, зріжте тісто і вийміть частину овочів.

Крок - 11
12

На сковороді на середньо-сильному вогні розтопіть вершкове масло і відправте туди овочеву начинку. Всипте сіль і, помішуючи, смажте овочі до м'якості.

Крок - 12
13

Влийте вино і сік, який виділився з курки при запіканні. Перемішайте і уваріть соус приблизно наполовину.

Крок - 13
14

Додайте нарізане шматочками вершкове масло і вимкніть вогонь. Помішуйте інгредієнти, поки масло повністю не розійдеться. Курка, запечена в тісті, нарізається порційними шматочками і подається на стіл зі свіжою зеленню і раніше приготовленим соусом. Смачного!

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Піца 4 сири - покроковий рецепт, фото 1 Піца 4 сири 60 3 3 з 5 - детальніше -
Салат столичний з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Салат столичний з ковбасою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Запечений короп з медом - покроковий рецепт, фото 1 Запечений короп з медом 90 4 3 з 5 - детальніше -