Курка, запечена в тісті, в даному рецепті готується в духовці цілком, що робить м'ясо особливо м'яким і соковитим. Для підсилення смаку і запаху курка фарширується овочами, які потім додаються в соус для подачі. Виходить гармонійна, ароматна і дуже апетитна страва для сімейного обіду або вечері.
Тісто зробіть заздалегідь. Для цього просійте в миску борошно і натріть туди заморожене вершкове масло. Додайте сіль і цукор і перемішайте. Влийте крижану воду. Швидко, щоб масло не встигло повністю розтанути, вимісіть тісто, оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на 1 годину.
Займіться овочевою начинкою. Моркву і стебло селери вимийте і висушіть. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а моркву від шкірки. Підготовлені овочі наріжте невеликими кубиками і відправте в миску.
Додайте нарізаний часник і подрібнений розмарин. Посоліть і поперчіть за смаком.
Влийте оливкове масло і перемішайте інгредієнти до однорідності.
Курку вимийте і висушіть паперовими рушниками. Посоліть тушку всередині і зовні і нафаршируйте овочевою сумішшю.
Зв'яжіть ніжки, щоб вони трималися разом, і відправте курку в холодильник на час, поки будете займатися тістом.
Охолоджене тісто викладіть на припилену борошном поверхню і присипте борошном. Розкачайте тісто в тонкий пласт і покладіть на нього курку.
Акуратно оберніть тушку з усіх боків. Змастіть тісто збитим виделкою яйцем і ретельно заліпіть шви.
Розривів бути не повинно, тому, якщо вони все-таки з'явилися, заповніть порожнечі окремими шматочками. Перекладіть заготовку на застелений пергаментом або силіконовим / тефлоновим килимком деко і відправте на 30 хвилин в холодильник.
Після цього змастіть курку збитим яйцем по всій поверхні, присипте сіллю і відправте в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 70 хвилин. Готову курку вийміть з духовки і дайте мінімум 30 хвилин «відпочити».
Тим часом приготуйте соус для подачі. Для цього знадобляться овочі з начинки, тому перекладіть курку на блюдо, зріжте тісто і вийміть частину овочів.
На сковороді на середньо-сильному вогні розтопіть вершкове масло і відправте туди овочеву начинку. Всипте сіль і, помішуючи, смажте овочі до м'якості.
Влийте вино і сік, який виділився з курки при запіканні. Перемішайте і уваріть соус приблизно наполовину.
Додайте нарізане шматочками вершкове масло і вимкніть вогонь. Помішуйте інгредієнти, поки масло повністю не розійдеться. Курка, запечена в тісті, нарізається порційними шматочками і подається на стіл зі свіжою зеленню і раніше приготовленим соусом. Смачного!
Випадкові рецепти