Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Українська кухня

Курка, запечена цілком, в духовці

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

843 - переглядів
100 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Курка, запечена цілком, в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Спробуйте запекти курочку, мариновану за допомогою зубочисток. Смачне, ніжне і соковите м'ясо підкорить вас з першого шматочка. Така страва стане прикрасою будь-якого столу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка, запечена цілком, в духовці" (на 100 грам)

  • Білки5.7 гр.
  • Жири6.6 гр.
  • Вуглеводи2.2 гр.
  • Калорії91 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для запікання вибирайте охолоджену курку середнього розміру. Якщо використовуєте заморожену, розморожувати на нижній полиці холодильника або при кімнатній температурі. Ретельно промийте курку під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками.

Крок - 1
02

Поставте на плиту велику каструлю на середній вогонь. Налийте воду, додайте сіль, цукор, чорний мелений перець і коріандр.

Крок - 2
03

Часник очистіть від лушпиння. Натріть на дрібній тертці або пропустіть через спеціальний прес. Всипте прянощі в каструлю. Перемішайте і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і дайте маринаду охолонути.

Крок - 3
04

Курячу тушку покладіть на робочу поверхню грудками вгору і вставте в неї зубочистки. Намагайтеся витримувати приблизно однакову відстань між ними. Палички повинні входити в м'ясо на половину довжини. Завдяки такому способу, маринад глибоко оживить м'ясо і після термообробки воно стане соковитим і ніжним.

Крок - 4
05

Занурте курку в каструлю з маринадом і притисніть тарілкою, щоб рідина повністю покрила тушку. Поставте в холодильник на 10 годин.

Крок - 5
06

Мариновану курку вийміть з каструлі. Дістаньте зубочистки і промокніть курку паперовим рушником. Застеліть деко пергаментним папером для запікання. Викладіть тушку і зв'яжіть ніжки шпагатом.

Крок - 6
07

У невеликій ємності змішайте куркуму, паприку і оливкове масло. За допомогою кондитерської пензлика нанесіть суміш на тушку.

Крок - 7
08

Щоб кінчики крилець не згоріли, обмотайте їх фольгою. Поставте деко в розігріту до 180 ° С. Запікайте протягом 60-90 хвилин. Запечену курку викладіть на велике блюдо, прикрасьте свіжою зеленню і помідорами. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Карпаччо з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з яловичини 40 2 2 з 5 - детальніше -
Пончики з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Пончики з начинкою 95 4 3 з 5 - детальніше -
Фрікасе з курки - покроковий рецепт, фото 1 Фрікасе з курки 50 3 3 з 5 - детальніше -