Спробуйте запекти курочку, мариновану за допомогою зубочисток. Смачне, ніжне і соковите м'ясо підкорить вас з першого шматочка. Така страва стане прикрасою будь-якого столу.
Для запікання вибирайте охолоджену курку середнього розміру. Якщо використовуєте заморожену, розморожувати на нижній полиці холодильника або при кімнатній температурі. Ретельно промийте курку під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками.
Поставте на плиту велику каструлю на середній вогонь. Налийте воду, додайте сіль, цукор, чорний мелений перець і коріандр.
Часник очистіть від лушпиння. Натріть на дрібній тертці або пропустіть через спеціальний прес. Всипте прянощі в каструлю. Перемішайте і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і дайте маринаду охолонути.
Курячу тушку покладіть на робочу поверхню грудками вгору і вставте в неї зубочистки. Намагайтеся витримувати приблизно однакову відстань між ними. Палички повинні входити в м'ясо на половину довжини. Завдяки такому способу, маринад глибоко оживить м'ясо і після термообробки воно стане соковитим і ніжним.
Занурте курку в каструлю з маринадом і притисніть тарілкою, щоб рідина повністю покрила тушку. Поставте в холодильник на 10 годин.
Мариновану курку вийміть з каструлі. Дістаньте зубочистки і промокніть курку паперовим рушником. Застеліть деко пергаментним папером для запікання. Викладіть тушку і зв'яжіть ніжки шпагатом.
У невеликій ємності змішайте куркуму, паприку і оливкове масло. За допомогою кондитерської пензлика нанесіть суміш на тушку.
Щоб кінчики крилець не згоріли, обмотайте їх фольгою. Поставте деко в розігріту до 180 ° С. Запікайте протягом 60-90 хвилин. Запечену курку викладіть на велике блюдо, прикрасьте свіжою зеленню і помідорами. Смачного!
Випадкові рецепти