Курка з рисом - класичне поєднання продуктів. Пропонуємо рецепт приготування цієї страви в мультиварці на низькотемпературному режимі. Готування при низькій температурі дозволяє зробити курку надзвичайно м'якою і соковитою і при цьому зберігати в страві максимум корисних речовин і вітамінів.
Лук-порей вимийте, просушіть і наріжте невеликими шматочками. Надішліть нарізаний порей в каструлю мультиварки.
Всипте сушений базилік, сіль і мелений чорний перець. Влийте готовий курячий бульйон і перемішайте.
Вимийте і просушіть паперовими рушниками філе курячого стегна. Зніміть з нього шкірку. Підготовлену курку теж покладіть в каструлю мультиварки. В даній страві можна використовувати і курячу грудку, але стегно виходить соковитіше.
Вершкове масло наріжте середніми кубиками і викладіть поверх курки. Закрийте кришку мультиварки і готуйте курку в програмі «Томління» або «Мультіповар» протягом 1,5 години. Переконайтеся, що обраний низькотемпературний режим (65-70 градусів).
Через цей час вийміть курку з мультиварки, а в бульйон відправте рис швидкого приготування і перемішайте, щоб він просочився бульйоном і спеціями.
Поверніть курку в мультиварку, закрийте кришку і тримайте при тому ж температурному режимі ще 25 хвилин. Курка з рисом (в мультиварці) готова. Завдяки томлінню на низьких температурах вона вийшла дуже м'якою і соковитою, а головне, корисною. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти