Смачна курка цілком, маринована і запечена. Подавати її необхідно з зеленим салатом, овочами або рисом.
Почніть з додавання свіжовичавленого лимонного соку в миску, потім додайте наступні спеції: сіль, чорний мелений перець, червоний мелений перець або паприку, орегано, натертий імбир, а потім залийте оливкову олію. Добре перемішайте все і відставте на час в сторону.
Потім відріжте кінчики курячих крилець з попередньо вимитої тушки. Збережіть шкіру курки для цього рецепта. Змастіть просушену курку раніше підготовленим маринадом, потім відправте птицю в неглибоку форму для запікання, попередньо змащену олією.
Далі очистіть від лушпиння цибулю і часник. Вкладіть всередину курки половину нарізаної великими шматками цибулі і кілька подрібнених зубчиків часнику.
Обв яжіть курку по курячим стегнам мотузкою (яка не горить). Це допоможе курці приготуватися більш рівномірно і не розпадатися при запіканні.
Решту цибулі розсипте, розкришивши соломкою по всій формі з куркою, щоб приготувати з м'ясом.
Залийте курку в формі для запікання маринадом, відправте в попередньо розігріту духовку і запікайте в ній при 180 градусах протягом приблизно 45 хвилин.
Вийміть запечену курку з духовки і змастіть ще заздалегідь топленим маслом. Знову відправте форму з м'ясом в духовку і продовжуйте готувати ще близько 30-40 хвилин.
Потім вийміть курку з духовки і перевірте, приготовлені чи грудка і стегна перед подачею на стіл. Під час готування курки ви можете підготувати так само зелений салат, тушковані овочі з часником і маслом або білий рис. Курку з сіллю і перцем по-китайськи подавайте до столу в гарячому вигляді.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти