Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Українська кухня

Курка з картоплею

( 4.9474 4 519 19 оцінок)

3128 - переглядів
90 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: У фользі

опис

Курка з картоплею - їжа проста і доступна. Легко можна вибрати страву з курки на свій смак. В мультиварці, в духовці в рукаві або в фользі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка з картоплею" (на 100 грам)

  • Білки6.7 гр.
  • Жири9.6 гр.
  • Вуглеводи11.6 гр.
  • Калорії162 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для цього рецепта ви можете взяти курячі гомілки, стегна або і те й інше. Добре обмийте курятину в воді. Перевірте наявність колодочек і дрібних пір'їнок на шкірі, якщо вони є, їх потрібно видалити (скористайтеся пінцетом). Промокніть м'ясо паперовим рушником. Не знімайте з курки шкіру, під час запікання м'ясо залишиться соковитим.

Крок - 1
02

Тепер приготуйте маринад для курячого м'яса. Візьміть невелику ємність. Налийте в неї оливкову олію, потім мед (якщо у вас немає рідкого, розтопіть твердий), додайте гірчицю, солодку паприку, часниковий порошок, цибульний порошок, орегано, чебрець, коричневий цукор, сіль і чорний мелений перець.

Крок - 2
03

До всіх приправ вичавіть сік апельсина. Перемішайте всі компоненти для маринаду. Куряче м'ясо покладіть у велику миску. Вилийте до нього маринад. Перемішайте руками, щоб курка добре була покрита маринадом. Накрийте безпосередньо м'ясо харчовою плівкою і залиште його маринуватися близько 1,5-2 години.

Крок - 3
04

Поки маринується м'ясо, займіться картоплею. Для запікання краще використовувати сорт картоплі з високим вмістом крохмалю - чим більше крохмалю, тим менше вологи, відповідно після запікання картопля не розпадеться, а буде тримати форму. Вимийте добре бульби картоплі від бруду і пилу.

Крок - 4
05

Розріжте бульби на частини однакового розміру, щоб вони рівномірно приготувалася. Покладіть розрізану картоплю в керамічну форму для випічки. Полийте її оливковою олією.

Крок - 5
06

Посоліть і приправте чорним меленим перцем за смаком. Перемішайте шматочки картоплі лопаткою, щоб рівномірно розподілити сіль, перець і кожен шматочок вкрився маслом. Залиште промаринуватися на 20-30 хвилин.

Крок - 6
07

Викладіть у форму з картоплею мариноване куряче м'ясо. Потім вставте між картоплею нарізану великими смужками ріпчасту цибулю.

Крок - 7
08

Зверху покладіть розділений на маленькі гілочки розмарин. Поставте картоплю з куркою в розігріту духовку до 180 градусів і запікайте близько 50 хвилин або поки не з'явиться рум'яна і апетитна скоринка.

Крок - 8
09

Готову курку з картоплею посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки і подавайте до столу. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Просте овочеве рагу - покроковий рецепт, фото 1 Просте овочеве рагу 75 4 3 з 5 - детальніше -
Вершковий мус - покроковий рецепт, фото 1 Вершковий мус 50 2 2 з 5 - детальніше -
Варення з вишні - покроковий рецепт, фото 1 Варення з вишні 95 1 3 з 5 - детальніше -
Соус тартар в блендері - покроковий рецепт, фото 1 Соус тартар в блендері 35 1 2 з 5 - детальніше -