Курка з картоплею - їжа проста і доступна. Легко можна вибрати страву з курки на свій смак. В мультиварці, в духовці в рукаві або в фользі.
Для цього рецепта ви можете взяти курячі гомілки, стегна або і те й інше. Добре обмийте курятину в воді. Перевірте наявність колодочек і дрібних пір'їнок на шкірі, якщо вони є, їх потрібно видалити (скористайтеся пінцетом). Промокніть м'ясо паперовим рушником. Не знімайте з курки шкіру, під час запікання м'ясо залишиться соковитим.
Тепер приготуйте маринад для курячого м'яса. Візьміть невелику ємність. Налийте в неї оливкову олію, потім мед (якщо у вас немає рідкого, розтопіть твердий), додайте гірчицю, солодку паприку, часниковий порошок, цибульний порошок, орегано, чебрець, коричневий цукор, сіль і чорний мелений перець.
До всіх приправ вичавіть сік апельсина. Перемішайте всі компоненти для маринаду. Куряче м'ясо покладіть у велику миску. Вилийте до нього маринад. Перемішайте руками, щоб курка добре була покрита маринадом. Накрийте безпосередньо м'ясо харчовою плівкою і залиште його маринуватися близько 1,5-2 години.
Поки маринується м'ясо, займіться картоплею. Для запікання краще використовувати сорт картоплі з високим вмістом крохмалю - чим більше крохмалю, тим менше вологи, відповідно після запікання картопля не розпадеться, а буде тримати форму. Вимийте добре бульби картоплі від бруду і пилу.
Розріжте бульби на частини однакового розміру, щоб вони рівномірно приготувалася. Покладіть розрізану картоплю в керамічну форму для випічки. Полийте її оливковою олією.
Посоліть і приправте чорним меленим перцем за смаком. Перемішайте шматочки картоплі лопаткою, щоб рівномірно розподілити сіль, перець і кожен шматочок вкрився маслом. Залиште промаринуватися на 20-30 хвилин.
Викладіть у форму з картоплею мариноване куряче м'ясо. Потім вставте між картоплею нарізану великими смужками ріпчасту цибулю.
Зверху покладіть розділений на маленькі гілочки розмарин. Поставте картоплю з куркою в розігріту духовку до 180 градусів і запікайте близько 50 хвилин або поки не з'явиться рум'яна і апетитна скоринка.
Готову курку з картоплею посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки і подавайте до столу. Смачного.
Випадкові рецепти