Укр
Рус
thermomix thermomix
Курка Другі страви Українська кухня

Курка з картоплею

90 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: У фользі

опис

Курка з картоплею - їжа проста і доступна. Легко можна вибрати страву з курки на свій смак. В мультиварці, в духовці в рукаві або в фользі.

Інгредієнти

  • Діжонська гірчиця 1 ст.л
  • Мед 2 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Цибуля 1 шт.
  • Розмарин 2 шт.
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Куриця 1 кг.
  • Картопля 1.5 кг.
  • Оливкова олія 1/2 скл.
  • Паприка 1 ч.л
  • Часник сушений 1 ч.л
  • Цибулевий порошок 1 ч.л
  • Орегано 1 ч.л
  • Чебрець 1 ч.л
  • Цукор тростинний 2 ст.л
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Сіль 1 ч.л
  • Апельсин 1/2 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для цього рецепта ви можете взяти курячі гомілки, стегна або і те й інше. Добре обмийте курятину в воді. Перевірте наявність колодочек і дрібних пір'їнок на шкірі, якщо вони є, їх потрібно видалити (скористайтеся пінцетом). Промокніть м'ясо паперовим рушником. Не знімайте з курки шкіру, під час запікання м'ясо залишиться соковитим.

    Крок - 1
  2. 02

    Тепер приготуйте маринад для курячого м'яса. Візьміть невелику ємність. Налийте в неї оливкову олію, потім мед (якщо у вас немає рідкого, розтопіть твердий), додайте гірчицю, солодку паприку, часниковий порошок, цибульний порошок, орегано, чебрець, коричневий цукор, сіль і чорний мелений перець.

    Крок - 2
  3. 03

    До всіх приправ вичавіть сік апельсина. Перемішайте всі компоненти для маринаду. Куряче м'ясо покладіть у велику миску. Вилийте до нього маринад. Перемішайте руками, щоб курка добре була покрита маринадом. Накрийте безпосередньо м'ясо харчовою плівкою і залиште його маринуватися близько 1,5-2 години.

    Крок - 3
  4. 04

    Поки маринується м'ясо, займіться картоплею. Для запікання краще використовувати сорт картоплі з високим вмістом крохмалю - чим більше крохмалю, тим менше вологи, відповідно після запікання картопля не розпадеться, а буде тримати форму. Вимийте добре бульби картоплі від бруду і пилу.

    Крок - 4
  5. 05

    Розріжте бульби на частини однакового розміру, щоб вони рівномірно приготувалася. Покладіть розрізану картоплю в керамічну форму для випічки. Полийте її оливковою олією.

    Крок - 5
  6. 06

    Посоліть і приправте чорним меленим перцем за смаком. Перемішайте шматочки картоплі лопаткою, щоб рівномірно розподілити сіль, перець і кожен шматочок вкрився маслом. Залиште промаринуватися на 20-30 хвилин.

    Крок - 6
  7. 07

    Викладіть у форму з картоплею мариноване куряче м'ясо. Потім вставте між картоплею нарізану великими смужками ріпчасту цибулю.

    Крок - 7
  8. 08

    Зверху покладіть розділений на маленькі гілочки розмарин. Поставте картоплю з куркою в розігріту духовку до 180 градусів і запікайте близько 50 хвилин або поки не з'явиться рум'яна і апетитна скоринка.

    Крок - 8
  9. 09

    Готову курку з картоплею посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки і подавайте до столу. Смачного.

    Крок - 9

Оцінити рецепт