Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Курка з картоплею в духовці

( 4.8125 4 532 32 оцінки)

3060 - переглядів
90 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Курка з картоплею в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: В пакеті

опис

Смачна запечена курка з картоплею в духовці. Ця прекрасна страва не займе у вас багато часу, готується дуже просто і легко. Відмінна  вечеря  для всієї родини.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка з картоплею в духовці" (на 100 грам)

  • Білки6.6 гр.
  • Жири10.1 гр.
  • Вуглеводи9 гр.
  • Калорії156 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приправте спеціями спочатку м'ясо, щоб воно трохи постояло. Куряче м'ясо (гомілки, стегна, філе, спинки або все разом) промийте водою. Уважно подивіться, щоб на шкірі не було пір'я і колодочок, якщо вони там є вийміть їх пінцетом. Покладіть м'ясо в глибоку миску.

Крок - 1
02

Приправте куряче м'ясо спеціями, додайте до нього сіль і чорний мелений перець за своїм смаком, а також відповідно до кількості інгредієнтів каррі, солодку паприку, сухий кріп, часник (пропущений через прес або дуже дрібно нарізаний) і оливкове масло.

Крок - 2
03

Ретельно перемішайте куряче м'ясо зі спеціями, щоб вони рівномірно покрили курку. Накрийте миску харчовою плівкою і поставте в холодильник для маринування на 30 хвилин.

Крок - 3
04

Поки маринується м'ясо, займіться овочами. Очистіть бульби картоплі від шкірки. Добре вимийте під проточною водою. Кожну очищену картоплину розріжте навпіл, а потім на часточки завтовшки приблизно в 1 сантиметр. Нарізану картоплю перекладіть в миску.

Крок - 4
05

Моркву і ріпчасту цибулю також очистіть, сполосніть холодною водою. Наріжте тонкими півкільцями, кружечками або великими кубиками, як вам більше подобається.

Крок - 5
06

Додайте до овочів сіль і чорний перець за смаком, сухий кріп, куркуму і оливкове масло. Перемішайте гарненько овочі зі спеціями. Щоб картопля, морква і цибуля вже просякли ароматом і смаком спецій, залиште їх постояти хвилин 15.

Крок - 6
07

Після закінчення 30 хвилин, коли вже замаринувалося і куряче м'ясо і овочі, прийшов час помістити їх в пакет для запікання. Пакет покладіть на деко. Акуратно перекладіть в нього картоплю з морквою і цибулею, розрівняйте ложкою. Поверх картоплі покладіть промариноване куряче м'ясо.

Крок - 7
08

Зберіть відкриту сторону пакету гармошкою і зв'яжіть спеціальною застібкою (вона може йти в наборі з пакетом для запікання) або ниткою. За допомогою зубочистки виконайте дірочки в декількох місцях, на верхній стороні пакета. Через ці отвори під час запікання буде виходити пар.

Крок - 8
09

Запікайте курку з картоплею в духовці, розігрітій до 200 градусів 60 хвилин. Після запікання акуратно перенесіть пакет на велике блюдо, розріжте його. За бажанням присипте курку з картоплею свіжою нарізаною зеленню і подавайте до столу. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Домашнє ягідне вино з ягід - покроковий рецепт, фото 1 Домашнє ягідне вино з ягід 30 1 2 з 5 - детальніше -
Гаспачо класичний - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо класичний 40 4 2 з 5 - детальніше -
Рис з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з грибами 50 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Чізкейк вишневий - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк вишневий 80 4 3 з 5 - детальніше -
Пюре з сочевиці в блендері - покроковий рецепт, фото 1 Пюре з сочевиці в блендері 60 5 3 з 5 - детальніше -
Паста з кальмарами - покроковий рецепт, фото 1 Паста з кальмарами 35 4 3 з 5 - детальніше -
Варення з вишні - покроковий рецепт, фото 1 Варення з вишні 95 1 3 з 5 - детальніше -