Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Українська кухня

Курка з грибами і овочами в сметані

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

2214 - переглядів
55 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Курка з грибами і овочами в сметані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ось простий рецепт курки з грибами та овочами в сметані, який абсолютно чудовий!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка з грибами і овочами в сметані" (на 100 грам)

  • Білки11.6 гр.
  • Жири8.2 гр.
  • Вуглеводи1.8 гр.
  • Калорії133 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Цибулю наріжте кубиками, подрібніть очищену моркву на тонкі кільця і ​​заздалегідь вимиті гриби. Приправте курячі стегна без кістки з обох сторін сіллю і чорним меленим перцем.

Крок - 1
02

Помістіть оливкову олію в сковороду на середньому вогні. Як тільки сковорода стане гарячою, додайте в неї курку і обсмажуйте її з кожного боку близько 2 хвилин. Після приготування м'яса з обох сторін вимкніть вогонь і помістіть курку в форму для випічки в один шар.

Крок - 2
03

Залишивши залишки в сковороді, включіть вогонь на середньому вогні і додайте цибулю, моркву і гриби. Більше не потрібно додавати масло, тому що гриби будуть виділяти багато вологи. Час від часу помішуйте овочі, поки вони готуються протягом 4-5 хвилин.

Крок - 3
04

Після того, як овочі будуть приготовлені, посуньте їх в сторони, звільнивши центр сковороди, і додайте вершкове масло, щоб воно розтопилося швидше. Як тільки масло розтопиться, акуратно змішайте його з приготованими овочами.

Крок - 4
05

Додайте борошно і акуратно перемішайте овочі, поки борошно не змішається з маслом. Додайте рідини: курячий бульйон, вершки або рідку сметану і апельсиновий сік. Додайте коричневий цукор і добре розмішайте в суміші.

Крок - 5
06

Безперервно перемішуйте суміш на середньому вогні, поки соус не загусне і не з'являться бульбашки. Як тільки соус загусне і почне пузиритися, спробуйте соус і додайте більше солі і перцю, якщо це необхідно.

Крок - 6
07

В останній раз перемішайте, вимкніть вогонь і вилийте утворений соус на курку у форму для випічки. Акуратно перемістіть шматочки курки, щоб соус потрапив на дно ємності. Накрийте форму для випічки алюмінієвою фольгою і запікайте в духовці протягом 40 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок - 7
08

Вийміть форму для випічки з духовки, дайте їй охолонути протягом 5-10 хвилин. Подавайте курку з грибами і овочами в сметані з картопляним пюре, рисом або локшиною і насолоджуйтеся.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Суші Сакура - покроковий рецепт, фото 1 Суші Сакура 40 2 3 з 5 - детальніше -
Яєчня - глазун’я - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня - глазун’я 15 2 2 з 5 - детальніше -