Ось простий рецепт курки з грибами та овочами в сметані, який абсолютно чудовий!
Цибулю наріжте кубиками, подрібніть очищену моркву на тонкі кільця і заздалегідь вимиті гриби. Приправте курячі стегна без кістки з обох сторін сіллю і чорним меленим перцем.
Помістіть оливкову олію в сковороду на середньому вогні. Як тільки сковорода стане гарячою, додайте в неї курку і обсмажуйте її з кожного боку близько 2 хвилин. Після приготування м'яса з обох сторін вимкніть вогонь і помістіть курку в форму для випічки в один шар.
Залишивши залишки в сковороді, включіть вогонь на середньому вогні і додайте цибулю, моркву і гриби. Більше не потрібно додавати масло, тому що гриби будуть виділяти багато вологи. Час від часу помішуйте овочі, поки вони готуються протягом 4-5 хвилин.
Після того, як овочі будуть приготовлені, посуньте їх в сторони, звільнивши центр сковороди, і додайте вершкове масло, щоб воно розтопилося швидше. Як тільки масло розтопиться, акуратно змішайте його з приготованими овочами.
Додайте борошно і акуратно перемішайте овочі, поки борошно не змішається з маслом. Додайте рідини: курячий бульйон, вершки або рідку сметану і апельсиновий сік. Додайте коричневий цукор і добре розмішайте в суміші.
Безперервно перемішуйте суміш на середньому вогні, поки соус не загусне і не з'являться бульбашки. Як тільки соус загусне і почне пузиритися, спробуйте соус і додайте більше солі і перцю, якщо це необхідно.
В останній раз перемішайте, вимкніть вогонь і вилийте утворений соус на курку у форму для випічки. Акуратно перемістіть шматочки курки, щоб соус потрапив на дно ємності. Накрийте форму для випічки алюмінієвою фольгою і запікайте в духовці протягом 40 хвилин при температурі 200 градусів.
Вийміть форму для випічки з духовки, дайте їй охолонути протягом 5-10 хвилин. Подавайте курку з грибами і овочами в сметані з картопляним пюре, рисом або локшиною і насолоджуйтеся.
Випадкові рецепти