Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Курка з грибами

( 4.7941 4 534 34 оцінки)

3324 - переглядів
150 хвилин порцій - 5 складність - 2 з 5
Курка з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Хрусткі курячі стегна без кісток в ароматному вершково - грибному соусі з ароматом часнику, зеленню і пармезаном - це вечірня вечеря, якою усі захопляться! Немає нічого кращого, ніж швидкий і легкий рецепт курки з грибами, який можна приготувати і подати на стіл менш ніж за 25 хвилин!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Курка з грибами" (на 100 грам)

  • Білки11.1 гр.
  • Жири14 гр.
  • Вуглеводи2.5 гр.
  • Калорії185 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно помийте холодною водою курячі стегна і висушіть паперовим рушником, обріжте зайвий жир. Змішайте в невеликій мисці цибульний порошок, часниковий порошок, висушену зелень, сіль і чорний мелений перець.

Крок - 1
02

Посипте курку і рівномірно розітріть по кожному шматочку комбінованою приправою. Залиште на час, щоб м'ясо добре промаринувалося.

Крок - 2
03

Нагрійте трохи вершкового масла у великій каструлі або сковороді на середньому вогні і обсмажте курячі стегна партіями, перевертаючи з боку на бік, поки вони не підрум'яняться з кожного боку і не перестануть бути рожевими в центрі (близько 8 хвилин з кожного боку, в залежності від товщини ).

Крок - 3
04

Додайте ще трохи вершкового масла, якщо необхідно для другої партії. Перекладіть обсмажені курячі стегна на тарілку; відставте на час в сторону, щоб охолодити до кімнатної температури.

Крок - 4
05

В ту ж сковороду додайте ще вершкове масло і засипте попередньо вимиті і нарізані невеликими шматочками шампіньйони. Приправте добре сіллю і чорним меленим перцем, томіть на середньому вогні до м'якості (близько 3 хвилин).

Крок - 5
06

Потім додайте до грибів заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, нашатковану петрушку, сухий чебрець і розмарин, перемішайте і обсмажуйте вміст, до ароматного стану (близько 1 хвилини).

Крок - 6
07

Додайте в сковорідку вершки, перемішайте, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і продовжуйте готувати, поки утворений соус не загусне.

Крок - 7
08

Далі додайте в сковороду натертий на дрібній тертці сир пармезан і дайте йому розтанути в соусі, час від часу помішуючи.

Крок - 8
09

Тепер покладіть обсмажену раніше курку в сковороду. Спробуйте і приправте за необхідності сіллю і чорним меленим перцем.

Крок - 9
10

Прикрасьте вміст сковороди заздалегідь вимитою і дрібно нашаткованою свіжою петрушкою, протоміть ще близько 3 хвилин, потім викладіть курку з грибами на тарілку і подавайте негайно до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Террін з риби - покроковий рецепт, фото 1 Террін з риби 60 5 3 з 5 - детальніше -
Фрікасе в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Фрікасе в домашніх умовах 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат Цезар з куркою і капустою - покроковий рецепт, фото 1 Салат Цезар з куркою і капустою 40 4 3 з 5 - детальніше -
Хачапурі з сулугуні - покроковий рецепт, фото 1 Хачапурі з сулугуні 75 3 3 з 5 - детальніше -
Печиво з варенням - покроковий рецепт, фото 1 Печиво з варенням 65 4 3 з 5 - детальніше -
Макарони з броколі - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з броколі 35 3 3 з 5 - детальніше -