Курка з часником в майонезі в духовці - найпопулярнішу страву, яку готують у багатьох країнах світу. Пропонуємо китайський варіант рецепта. В результаті ви отримаєте рум'яну і апетитну курочку з пряним ароматом спецій. Рецепт ідеальний для тих, хто обожнює хрусткі курячі ніжки, але уникає фритюру.
Курячі гомілки вимийте, просушіть паперовим рушником і викладіть в миску. Додайте розпушувач для тіста і сіль. Перемішайте інгредієнти, щоб спеції рівномірно розподілилися по курці. Поставте гомілки в холодильник мінімум на 1 годину, а краще на ніч. Чим довше працює розпушувач, тим більше хрусткою вийде скоринка.
Перекладіть курячі гомілки на решітку для випічки і поставте в розігріту до 230 градусів духовку на 55-60 хвилин. У процесі випікання перевертайте курку кожні 20 хвилин, щоб вона рівномірно пропеклася.
Поки запікаються гомілки, займіться часниково-майонезним соусом. З'єднайте в одній ємності томатний кетчуп, майонез, мед і сушений часник. Перемішайте інгредієнти до однорідності. Соус готовий.
Вийміть курку з духовки і відразу, поки вона ще дуже гаряча, залийте приготовленим часниково-майонезним соусом. Добре перемішайте, щоб соус покрив гомілки цілком.
Курка з часником в майонезі в духовці готова. Вона рум'яна і хрустка, ніби щойно з фритюру, але при цьому не жирна. Завдяки соусу у курячих гомілок приємний кисло-солодкий присмак і апетитний запах часнику. Це ідеальна страва для вечірок і вечері для тих, хто не любить довго готувати або занадто втомився. Готується просто і швидко, а виходить дуже смачно. Смачного!
Випадкові рецепти