Баклажани мають неймовірний смак, тому давайте наріжемо їх віялом і запечемо з іншими овочами і з смаженими курячими стегнами. Гіркувато-гострий смак баклажанів прекрасно поєднується з іншими ароматами. А віяла не тільки виглядають красивіше, але і готувати набагато швидше. Подавайте їх теплими або холодними.
Для початку займіться м'ясом. У цьому рецепті пропонуємо використовувати курячі стегна. Отже, стегна ретельно вимийте проточною водою і промокніть паперовим рушником. Заповніть сковороду (близько 23 см) на чверть рослинною або оливковою олією, нагрійте її на середньому вогні. Потім покладіть в гаряче масло курячі стегна, приправте їх сіллю і чорним меленим перцем і смажте з обох боків до золотистого кольору. Відкладіть обсмажене м'ясо на тарілку і залиште трохи масла для смаження для подальшого використання.
Тепер займіться підготовкою баклажан. Добре вимийте овоч холодною водою, а потім наріжте баклажани скибочками, щоб вони виглядали як віяла. Знизу зробіть глибокі скибочки (розрізи), майже доходять до стебельчатої головки.
Викладіть розрізані баклажани на деко, застелене пергаментним папером або фольгою. Потім вимийте, а потім наріжте довгими скибочками болгарський перець. Обережно додайте скибочки червоного болгарського перцю між усіма часточками (розрізами) баклажанів.
Додайте курячі стегна на деко до баклажанів (укладіть акуратно поруч з овочами). Потім посипте вміст дека попередньо вимитими помідорами чері і зверху покладіть гілочки орегано і молодий шпинат.
Приправте вміст дека сіллю і чорним меленим перцем і збризніть все це невеликою кількістю масла для смаження або оливкової олії. Далі очистіть від лушпиння зубчики часнику. Додайте часник в деко до решти продуктів. Надішліть деко з вмістом в попередньо розігріту духовку і запікайте приблизно 45 хвилин при 200 градусах. Готову курку з баклажанами і помідорами можна прикрасити свіжою петрушкою.
Випадкові рецепти